in ,

Κολοκυθόπιτα σε κανταΐφι απο την Αργυρώ!

Μια πεντανόστιμη συνταγή απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το κανταϊφι ταιριάζει απίστευτα με τις αλμυρές πίτες. Εαν δεν το έχετε δοκιμάσει δεν ξέρετε τι χάνετε. Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και πεντανόστιμες τυρόπιτες!

Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό κολοκύθια
2 καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
2 φωλιές φιδέ ½
ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνιθο
4 μεγάλα αυγά
1 συσκευασία τυρί κρέμα
400 γραμ. φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά. Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση. Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνουμε στους 180 C αέρα για 45’ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
via argiro

Δείτε επίσης – Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά

Δείτε επίσης – Φανταστική τυρόπιτα express!

Δείτε επίσης – Γρήγορα και πανεύκολα τυροπιτάκια με μπέικον χωρίς γέμιση!

Επίσης

Written by toftiaxagr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να φτιάξετε βραχιόλια απο πλαστικά μπουκάλια – {ΒΙΝΤΕΟ}

Μετατρέψτε έναν απλό τοίχο σε πέτρινο με τη βοήθεια στόκου!