Ταρτάκια σφολιάτας σε 5 λεπτά!
Υλικά
375 γρ έτοιμη ζύμη σφολιάτας
1 κρόκος αυγού χτυπημένος
120 γρ philadelphia light
4 μεγάλες φέτες Ζαμπόν καλής ποιότητας
1 κρόκος αυγού χτυπημένος
120 γρ philadelphia light
4 μεγάλες φέτες Ζαμπόν καλής ποιότητας
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
Φρέσκο σχοινόπρασο και σαλάτα για σερβίρισμα
Φρέσκο σχοινόπρασο και σαλάτα για σερβίρισμα
Οδηγίες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόψτε τη ζύμη σε 4 ίσα τετράγωνα κομμάτια, χαράξτε μία γραμμή γύρω από την περιφέρεια του καθενός, 2 εκ. από την άκρη, ανοίξτε τρύπες με ένα πιρούνι στο εσωτερικό της παρυφής και στη συνέχεια περάστε τον χτυπημένο κρόκο με ένα πινέλο.
Τοποθετήστε τα ζυμαράκια σε ένα ταψάκι και ψήστε για 10 λεπτά έως ότου φουσκώσουν.
Βγάλτε τα από το φούρνο και απλώστε ¼ από το Philadelphia σε κάθε ταρτάκι στο εσωτερικό της παρυφής. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Κόψτε κάθε φέτα ζαμπόν στα 4 και τοποθετήστε τα κομμάτια πάνω από το philadelphia. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι και φρέσκο σχοινόπρασο και σερβίρετε με σαλάτα.
Δείτε επίσης – Φανταστική τυρόπιτα express!
Δείτε επίσης – 15 μυστικά για να γίνετε καλύτεροι στην κουζίνα!
Δείτε επίσης – Γρήγορα και πανεύκολα τυροπιτάκια με μπέικον χωρίς γέμιση!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο