in ,

Φτιάξτε σπιτική χαλάουα!!

Με υλικά από το ψυγείο- χωρίς ερεθισμούς. Η χαλάουα είναι ότι πιο αγνό υπάρχει στο εμπόριο για αποτρίχωση.

Τα βασικά συστατικά της είναι το λεμόνι, το νερό και η ζάχαρη. Μπορείτε πολύ εύκολα να τη φτιάξεετε μόνες σας και χωρίς κόστος. Θα χρειαστείτε, λοιπόν:

-3 μικρές κουταλιές ζάχαρη
– 1 μικρή κουταλιά νερό
– χυμό από μισό λεμόνι
– 1 μικρή κουταλιά μέλι

Τα βάζετε σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει κάπως και να πάρει χρώμα καραμελί. Θα δείτε πως θα αρχίσει να παίρνει στέρεα μορφή οπότε την χύνεται σε μία σταθερή επιφάνεια, όπως κάποιο πάγκο ή μάρμαρο. Στην συνέχεια την ξεκολλάτε από την επιφάνεια σιγά σιγά και αρχίζετε να την δουλεύετε στα χέρια σας.

Καθώς την δουλεύετε σαν πλαστελίνη θα δείτε πως δημιουργούνται ίνες σαν κλωστές. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να ακολουθούν την φορά του ρολογιού. Κρατάτε στην μία παλάμη πχ. την αριστερή την χαλάουα και με το δεξί χέρι τραβάτε λίγο από την ποσότητα που βρίσκεται στο αριστερό σας χέρι και την κολλάτε πάνω στην χαλάουα που βρίσκεται στο άλλο χέρι. Κάνετε το ίδιο μέχρι η χαλάουα να πάρει χρώμα μπεζ-χρυσό και να μοιάζει με πλαστελίνη. Αυτό υποτίθεται είναι το εύκολο μέρος. Επίσης, αν αρχίσει να κολλάει στα χέρια μπορείς να ρίξετε λίγες σταγόνες νερό και να συνεχίσετε να την δουλεύετε όπως παραπάνω.

Αφού πετύχετε τη σωστή εύπλαστη χρυσοκαρεμελέ υφή, την απλώνετε πάντα σύμφωνα με την φορά της τρίχας, την πιέζετε δυνατά μέχρι να κολλήσει και την τραβάτε απότομα και γρήγορα, εννοείται προς την αντίθετη φορά της τρίχας. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι γρήγορες και κοφτές. Υπάρχει η περίπτωση να σου κολλήσει η χαλάουα στο δέρμα και να μην βγαίνει με τίποτα. Αν κολλήσετε την χαλάουα πάνω και την τραβήξετε θα απομακρυνθεί το κομμάτι. Όταν τελειώσετε τα υπολείματα φεύγουν με λίγο νερό. Αν περισσέψει κομμάτι, μπορείτε να το διατηρήσετε σε ένα ναυλον σακουλάκι στο ψυγείο και απλά να τη θερμάνετε σε φουρνάκι ή μπεν- μαρί για να τη χρησιμιποιήσετε. Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή να κάνετε χαλάουα, πρώτον γιατί δεν θα σας λιώνει από τη ζέστη στα χέρια και δεύτερον γιατί θα έχετε ένα απαλό με ελάχιστη τριχοφυία δέρμα το καλοκαίρι.

via newsage.gr

iiii

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μία Κρεμάστρα για τα κοσμήματα σας.

DIY- Έχεις φερμουάρ? Έχεις βραχιόλι!!