Υλικά:
1 με 2 μεγάλα πορτοκάλια
1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις φέτες
ένα μικρό κόσκινο για την ζάχαρη
Αφού τις έχετε τοποθετήσει όμορφα στη σειρά, κοσκινίστε λίγη ζάχαρη άχνη επάνω στις φέτες. Αφού τελειώσετε γυρίστε τις απο την άλλη πλευρά και κάντε το ίδιο.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2 με 3 ώρες. Δεν τις ψήνουμε, θέλουμε να τις αποξηράνουμε και αυτή είναι μια διαδικασία που θέλει το χρόνο της.
Περίπου στα μισά του χρόνου, γυρίστε τις για να είναι το αποτέλεσμα ομοιόμορφο.
Όταν έχουν στεγνώσει και κρυώσει εντελώς τις βγάζετε απο το φούρνο και τις αφήνετε να ξεκουραστούν
Τη ζάχαρη άχνη την βάζουμε αφενός για να πάρουν μια όμορφη γυαλάδα και αφετέρου για να αποκτήσουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση σε περίπτωση που θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο τσάι μας ή σαν ντεκόρ σε γλυκά. Μπορείτε να το προσπεράσετε αυτό το βήμα.
Εαν δεν θέλετε να τις χρησιμοπιήσετε κατευθείαν μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγώς κλεισμένα βάζα και σε σκοτεινό μέρος.
Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να αποξηράνετε και φέτες λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών.
Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού.
- Προσθέστε σε μαρινάδες
- Προσθέστε σε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι
- Προσθέστε σε κύβους στις ζύμες ψωμιού
- Ρίξτε μια ή δύο φέτες σε μια ζεστή μπανιέρα για μια ευχάριστη μυρωδιά (προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά)
- Διακόσμηση σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
- Προσθέστε στην κορυφή ενός φιλέτου ψαριού όταν ψήνετε ή στο κοτόπουλο
- Προσθέστε στο ποτ-πουρί
- Χρησιμοποιήστε ως προσάναμμα – ναι, καίγονται!
- Τρίψτε και προσθέστε σε κρέμα απολέπισης προσώπου για πιο λαμπρό δέρμα