Μια πεντανόστιμη ομάδα στο facebook που ο τοίχος της καθημερινά γεμίζει με λαχαταριστές λιχουδιές!
Μην φάτε όλο το πυρέξ…έχει πολλές θερμίδες, με ρέγουλα.
Συστατικά:
ένα πακέτο ταλιατέλες
1/2 κιλό ζαμπόν
1/2 κιλο γκούντα
1/2 κιλό έμενταλ
1/4 μπέικον
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη για ζυμαρικά
2 αβγά
Εκτελεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό (όχι πολύ).
Παρασκευή συνταγής:
Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε κυβάκι, τρίβουμε και ανακατεύουμε τα τυριά σε ταψί η πυρέξ βουτυρωμένο, βάζουμε τις μισές ταλιατέλες, στρώνουμε ζαμπόν-μπέικον, και τη μισή ποσότητα τυριών απο πάνω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (ταλιατέλες-ζαμπόν-μπέικον-τυρί) χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε απο πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα, περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά/
Δημιουργός Λίτσα Παπαντωνίου
“Η κουζίνα της Λίτσας“
Τη Λίτσα θα τη βρείτε και στο υπέροχο Καφέ – Ουζερί “Ξύλινη βέσπα“