in ,

Πώς να φτιάξετε εύκολα πεντανόστιμους σπιτικούς Κολοκυθοκεφτέδες!

Ένα νόστιμο και τραγανό ορεκτικό που θα συντροφεύει τα καλοκαιρινά γεύματά σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι θα χρειαστείτε μόνο πέντε υλικά και 25 λεπτά για να μετατρέψετε ένα καθημερινό λαχανικό εκτός από ορεκτικό σε κυρίως πιάτο ή σνακ. Μπορείτε να προσθέσετε την αγαπημένη σας σως ή σάλτσα για ατέλειωτες βουτιές γεύσης.


Υλικά
4 κούπες τριμμένο κολοκύθι
2/3 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/3 κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες (πράσινο και λευκό μέρος)
Λάδι
Σως της αρεσκείας σας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και πασπαλίστε τα ελαφρά με αλάτι. Αφήστε τα για 10 λεπτά. Με τα χέρια σας, ζουλήξτε τα κολοκυθάκια για να φύγει η περίσσεια νερού. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε το αλεύρι, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στρώστε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε αρκετό λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας στο τηγάνι, πιέζοντάς τα ελαφρά για να πάρουν κυκλικό σχήμα. Τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τους μία φορά και τηγανίστε για επιπλέον 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να είναι καλά τηγανισμένα μέσα. Βάλτε τους στο πιάτο και αμέσως πασπαλίστε με αλάτι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σωσ της αρεσεκείας σας (προαιρετικά) και κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε Χαλάκι Εξώπορτας από Σκοινί!

100 χρήσιμα μυστικά της γιαγιάς που κάθε νοικοκυρά και μη θα πρέπει να γνωρίζει.