Υλικά
4 κούπες τριμμένο κολοκύθι
2/3 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/3 κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες (πράσινο και λευκό μέρος)
Λάδι
Σως της αρεσκείας σας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και πασπαλίστε τα ελαφρά με αλάτι. Αφήστε τα για 10 λεπτά. Με τα χέρια σας, ζουλήξτε τα κολοκυθάκια για να φύγει η περίσσεια νερού. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το αλεύρι, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στρώστε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε αρκετό λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας στο τηγάνι, πιέζοντάς τα ελαφρά για να πάρουν κυκλικό σχήμα. Τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τους μία φορά και τηγανίστε για επιπλέον 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να είναι καλά τηγανισμένα μέσα. Βάλτε τους στο πιάτο και αμέσως πασπαλίστε με αλάτι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.