Τι θα λέγατε για ατομικά σουφλέ από μπρόκολο και τσένταρ; Νόστιμα και κατάλληλα τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι ιδανικό ορεκτικό και για ένα τραπέζι για φίλους…
Υλικά (για 4 μερίδες)
- Βούτυρο (για να βουτυρώσουμε τα φορμάκια)
 - Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - 280 γραμμάρια φουντίτσες από μπρόκολο
 - 6 μεγάλα αυγά
 - 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
 - 90 γραμμάρια τυρί τσένταρ
 
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε 4 φορμάκια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το τυρί.
 - Τοποθετούμε όλο το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
 - Σερβίρουμε με ξεροψημένο ψωμάκι και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.
 
Tip
Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά το μπρόκολο, καθώς και η παραμικρή υγρασία επηρεάζει το αποτέλεσμα.
 Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα!  Είμαστε στο Viber  Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!
					
			
                               
                             