Μπορείτε να βρείτε τις νοστιμιές τους και στη σελίδα τους.
Ας δούμε τι καλό μας έχει ετοιμάσει η Μαρία..
6 μεγάλες πατάτες
6 ποτήρια νερό περίπου για βράσιμο(να σκεπαστούν)
αλάτι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
300 γρ.κιμά
1 κρεμμυδι
100 γρ σάλτσα πουμαρό η φρέσκια ντομάτα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,λίγο μαϊντανό
50 γρ.κόκκινο κρασί
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 ποτήρια γάλα
3 κουταλιές μεγ.αλεύρι
λίγο αλάτι
άσπρο πιπέρι
200γρ. κασέρι της αρεσκείας σας(εγώ έβαλα γκούντα)
3 κουτ.μεγ.βούτυρο
1 αυγο
(Η ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Μόλις αρχίζει και μαλακώνει αποσύρουμε από την φωτιά. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και κάνομε με το κουτάλι μια λακουβίτσα για να γεμίσουμε με τον κιμά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Συνεχίζουμε ..σε ενα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,προσθέτουμε τον κιμά .Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας με τα μπαχαρικά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΡΗΓΟΡΗ
Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να δέσει η μπεσαμελ μας.
Προσθέτουμε αλατι,πιπέρι,κασέρι και το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλο το κασέρι και να δέσει η σάλτσα μας.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και χτυπάμε ένα αυγό χώρια προσθέτοντας το έπειτα μέσα.Ανακατεύουμε και πάλι γρήγορα μη μας κόψει το αυγό.
Σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο βάζουμε τις πατάτες μας και τις γεμίζουμε με κιμά.Απο πανω βάζουμε την μπεσαμελ, Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνετε στους 180 για καμιά 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Την Μαρία και την Βασιλική μπορείτε να τις βρείτε στην ομάδα τους “Τι μαγειρεύουμε σήμερα?” αλλά και και στην σελίδα τους