Και επειδή εγώ δεν χαλάω χατήρια αυτά τα βράδια είναι δικά μας φτιάχνοντας πίτσα (τρώμε βέβαια τα μισά υλικά στη διαδρομή αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, χεχε )
Έχω δοκιμάσει πολλές ζύμες για πίτσα, πάρα πολλές θα έλεγα μέχρι να βρω την καλύτερη (αυτή που ταιριάζει στα γούστα μας) και την έχω βρει εδώ και αρκετό καιρό…. Κάνω πλέον μόνο αυτή και ποτέ δεν με απογοητεύει. Με τη συγκεκριμένη ζύμη μπορείτε να φτιάξετε και πιτσάκια, καλτσόνε και οτι άλλο μπορείτε να φανταστείτε που απαιτεί ζύμη. Δείτε εδώ και μία πολύ όμορφη ιδέα για πιτσάκια μπουκίτσες, τα οποία έφτιαξα σε γενέθλια και ήταν πεντανόστιμα και πετυχημένα!
Υλικά:
800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί ή πίτες. Πολλές φορές έχω χρησιμποιήσει και αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ζαχαρη
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
Περίπου 600 – 650 γρ. νερό χλιαρό.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη αρωματικά όπως ρίγανη, θυμάρι, ή γλυκάνισο
Εκτέλεση:
Σε μία κούπα απο το νερό μας ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι. Τα ανακατεύω καλά και κάνω μία λακούβα στη μέση. Ρίχνω τη μαγιά και ανακατεύω με ένα πιρούνι. Προσθέτω σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό. Μόλις αρχίσει να γίνεται ζύμη σηκώνω μανικάκια και βάζω χεράκια! Αγχολυτικό ε; ;-). Πλάθω μέχρι να γίνει μία μαλακή και λεία, εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία πετσετα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις φουσκώσει, λαδώνουμε ταψί (η συγκεκριμένη ζύμη είναι υπεραρκετή για μία λαμαρίνα, το μεγάλο ταψί του φούρνου) ή εναλλακτικά 4-5 μικρά στρογγυλλά ταψάκια (ανάλογα πόσο αφράτη τη θέλετε). Εγώ προσωπικά τις πίτσες τις φτάχνω στα μικρά ταψάκια τα στρογγυλά μίας χρήσης γνωστής εταιρίας (δεν κάνω διαφήμιση 😀 ) γιατί έχω παρατηρήσει οτι γίνονται πολύ καλύτερες σε μικρότερα ταψάκια παρά στο μεγάλο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια εαν χρησιμοποιήσουμε πολλά ταψάκια, αλλιώς ολόκληρη.
Βάζουμε κάθε κομμάτι ζύμης στο κέντρο του ταψιού και με τα δάχτυλα απλώνουμε να ανοίξει.
Απλώνουμε σάλτσα. Εγώ χρησιμοποιώ πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, λίγο πολτοποιημένο σκόρδο και ρίγανη.
Προσθέτουμε απο πάνω τα αλλαντικά και τα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς πάνω – κάτω για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη.
Μόλις είναι έτοιμη βγάζετε απο το φούρνο αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει (εαν αντέχετε 5 ολόκληρα λεπτά χαχαχα ) και απολαμβάνετε!!!
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία.