in , , , ,

Φτιάξτε ένα φανταστικό σκαμπώ απο πλαστικό κουβά!

Έαν χρειάζεστε ένα βοηθητικό σκαμπουδάκι για να απλώνετε τα κουρασμένα ποδαράκια σας όταν γυρνάτε απο τη δουλειά, σαν διακοσμητικό στοιχείο ή για να ακουμπάτε πάνω πράγματα τότε είσαστε στο σωστό άρθρο. Τώρα θα μου πείτε κυκλοφορούν και στο εμπόριο, δεν έχει όμως περισσότερη πλάκα να το φτιάξετε και μάλιστα με πολύ απλά υλικά;
Φυσικά με αυτό το τρόπο μπορείτε να ανακυκλώσετε τους πλαστικούς κουβάδες που σας έχουν περισσέψει απο βάψιμο, γιατί αυτό το σκαμπώ θα το φτιάξετε με έναν τέτοιο κουβά! 



Θα χρειαστείτε:
Ένα στρογγυλό ξύλο διαμέτρου 3 εκ.
12 βίδες
12 ροδέλες
Πλαστικό κουβά
Τρυπάνι, πριόνι, κατσαβίδι, μέτρο, αλφάδι
Βάτα (περίπου 1m2)
1 κομμάτι αφρολέξ
κόλλα σιλικόνης
ύφασμα της επιλογής σας.
Κλωστή για λεπτομέρειες.
Ραπτομηχανή (θα έκανε τα πράγματα πολύ εύκολα αλλά εαν δεν έχετε, τότε κάντε το με τον πατροπαράδοτο τρόπο, στο χεράκι το ράψιμο)

Καθαρίστε το κουβά και εαν χρειαστεί κόψτε τον. Το ύψος του θέλουμε να είναι στα 28 εκ.
Τρίψτε τις άκρες του.

Κόψτε το ξύλο στα 4, στα 41 εκ. έκαστο. Τρίψτε τις άκρες. Πάνω στο κουβά τραβήξτε 4 ίσιες γραμμές. Ειναι ο οδηγός για τα ξύλινα πόδια. Πρέπει η απόσταση μεταξυ τους να είναι ίση. Για παράδειγμα εδώ η περίπετρος του κουβά είναι 90 εκ. οπότε έχει σχεδιαστεί μία γραμμή ανα 22,5 εκ. Μετά μετρήστε την απόσταση που θα τοποθετηθούν οι βίδες. Όπως θα καταλάβατε θέλει πολύ καλό μέτρημα για να μην βγει στραβό.

Ανοίξτε τρύπες στον κουβά (3 για κάθε ξύλινο πόδι). Τοποθετήστε το ξύλο στον κουβά. Σημειώστε την κάθε τρύπα με ένα μολύβι πάνω στο ξύλο. Ανοίξτε τρύπες πάνω στα σημάδια στο ξύλο. Αυτό το κάνετε για όλα τα πόδια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάλτε τη ροδέλα και τη βίδα στο κουβά και σφίξτε πάνω στο ξύλο. Μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι ξύλου να το στηρίζετε μέχρι να το βιδώσετε για να είναι πιο σταθερό όσο το βιδώνετε.

Είναι σχεδόν έτοιμο. Όχι και τόσο όμορφο ακόμα…

Μετρήστε και κόψτε τη βάτα για να καλύψετε περιμετρικά τον κουβά. Καλύψτε τον και κολλήστε τις άκρες με την κόλλα. Κόψτε ένα κομμάτι αφρολέξ για το επάνω μέρος του κουβά (για το κάθισμα) και κολλήστε. Μετά περάστε γύρω γύρω άλλο ένα κομμάτι βάτα αλλά να καλύπτει και το αφρολέξ. κολλήστε.

Μετρήστε και κόψτε το ύφασμα σας στο μέγεθος της περιμέτρου. Μην ξεχάσετε  να αφήσετε περιθώρια για το ράψιμο.Γυρίστε το ανάποδα και πιάστε το με καρφίτσες.  Οτι ύφασμα περισσεύει κόψτε το.

Σημαδέψτε πάνω στο ύφασμα το επάνω μέρος, αφήστε περιθώριο για το ράψιμο και κόψτε. Ράψτε όλα τα κομμάτια μαζί.

Γυρίστε το ανάποδα και φορέστε το στο σκαμπουδάκι σας. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε κάτι άλλο για να μπορεί να βγαίνει και να πλένεται.

Μπορείτε με χρωματιστή κλωστή να προσθέσετε όμορφες πινέλιες! Είναι έτοιμο!

via ohohblog

Δείτε επίσης – ΣΚΑΜΠΩ από πλαστικά ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!

Δείτε επίσης – Μοντέρνα σκαμπώ απο τσιμέντο

Δείτε επίσης – 40 μοναδικά έπιπλα με πόδια φουρκέτα – Hairpin Legs!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Σπιτικό κόλπο για κάτασπρη λεκάνη τουαλέτας

Λεμονόπιτα εξπρές θεϊκή