in , , ,

15 εκπληκτικές χρήσεις για τα τσόφλια αυγών!

Εκτός από την γνωστή χρήση των κελυφών αυγών για τον κάδο κομποστοποίησης υπάρχουν πολλές άλλες χρήσεις τους οι οποίες θα σας εκπλήξουν.

Θρεπτική Μάσκα Προσώπου
Κονιορτοποιείτε αποξηραμένα τσόφλια σε ένα γουδί και στη συνέχεια ανακατεύετε τη σκόνη με ένα ασπράδι αυγού και χρησιμοποιείτε το μείγμα  για μια υγιεινή σύσφιξη προσώπου. Αφήστε τη μάσκα προσώπου να στεγνώσει πρώτα πριν την ξεβγάλετε.

Αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών
Ρίξτε ένα τσόφλι σε ένα μικρό δοχείο με μηλόξυδο και αφήστε το να μουλιάσει για μια-δυο μέρες. Επαλείψτε το μίγμα σε μικρούς δερματικούς ερεθισμούς ή σε δέρμα με κνησμό.

Ισχυρό καθαριστικό
Τα τσόφλια των αυγών κάνουν ένα θαυμάσιο και μη τοξικό καθαριστικό για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Ανακατέψτε τα με λίγο νερό και σαπούνι για ένα δυνατό καθαρισμό.
Πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να καθαρίσετε με τη βούρτσα κάτω από το στενό λαιμό του θερμός. Ξεπλύνετε πρώτα με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικά σπασμένα τσόφλια αυγών, συμπληρώστε νερό στο μισό και ανακινείστε. Τα τσόφλια ενεργούν ως λειαντικό, αφαιρώντας τη μούχλα ή άλλες βρωμιές.

Λίπασμα για κήπο
Τα τσόφλια είναι πλούσια σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα που βοηθούν τον κήπο σας να αναπτυχθεί. Σπάστε τα σε μικρά κομμάτια και πασπαλίστε σε κάθε τρύπα πριν τη φύτευση. Στη συνέχεια, ρίξτε επιπλέον τσόφλια γύρω από τη βάση των φυτών σας κάθε δύο εβδομάδες.

Σπορόφυτα
Γεμίστε ένα κουτί αυγών με πλυμένα μισά τσόφλια και ανοίξτε μια τρύπα σε κάθε ένα για την αποστράγγιση. Στη συνέχεια, προσθέστε χώμα και ένα ή δύο σπόρους σε κάθε τσόφλι. Όταν τα φυτά είναι αρκετά μεγάλα για μεταφύτευση, σπάστε το τσόφλι στο κάτω μέρος και φυτέψτε τα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αντιμετώπιση Παρασίτων
Σπάστε τα τσόφλια των αυγών και να διασκορπίστε τα γύρω από τα λαχανικά και τα λουλούδια σας για να διώξετε γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια, και κάμπιες καθώς λόγω του μαλακού σώματος δεν τους αρέσει να σέρνονται πάνω στα αιχμηρά κομμάτια του τσοφλιού.

Ενισχυτικό Φυτών
Κρατήστε ένα γυάλινο βάζο με τσόφλια και νερό για το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου.

Αντιμετώπιση γατών
Έχετε πρόβλημα με γάτες που χρησιμοποιούν τον κήπο σας για την ανάγκη τους; Θρυμματίστε τσόφλια, σκορπίστε στα σημεία που συχνάζουν και αφού τα πατήσουν μερικές φορές θα φύγουν.

Καλύτερη γεύση καφέ
Προσθέστε μερικά θρυμματισμένα τσόφλια στον αλεσμένο καφέ πριν το παρασκευή του ροφήματος για να γίνει λιγότερο πικρό.

Δημιουργήστε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου σε σκόνη
Αφήστε τα χάπια και απλά ψήστε τα τσόφλια στους 180 °C βαθμούς για 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και αλέστε τα σε λεπτή σκόνη. Προσθέστε το συμπλήρωμα σας (ένα κουταλάκι του γλυκού ή λιγότερο) στο αγαπημένο σας smoothie ή χυμό μία φορά την ημέρα.

Φτιάξτε κιμωλίες

Τι χρειάζεστε:
Περίπου πέντε τσόφλια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού πολύ ζεστό νερό
Χρωστικές τροφίμων (για χρωματιστές κιμωλίες)

Πλένετε και στεγνώνετε τα τσόφλια των αυγών.
Θρυμματίστε τα σε ένα μπολ και αλέστε τα μέχρι να είναι σε μορφή σκόνης. Απομακρύνετε όλα τα μεγάλα κομμάτια, πριν προχωρήσετε.
Ανακατεύετε το αλεύρι και το ζεστό νερό σε ένα άλλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη και ανακατεύετε σε μια παχιά πάστα.
Προσθέστε το αγαπημένο σας χρώμα με τη χρωστική τροφίμων. Απλά προσθέστε μια σταγόνα ή δύο για χρωματιστές κιμωλίες. Αν θέλετε άσπρη κιμωλία δεν προσθέτετε τίποτα.
Πλάθετε την πάστα σε μπαστουνάκια κιμωλίας και τυλίξτε τα σε μια χαρτοπετσέτα.
Αφήστε τις κιμωλίες σας να ξεραθούν για 3 ημέρες.
 

Λευκαντικό ρούχων
Μερικοί λένε ότι αν βάλετε μερικά τσόφλια σε μια διχτυωτή θήκη για κάλτσες στο πλυντήριο με λευκά ρούχα θα ξαναζωντανέψει το χρώμα τους.

Κεριά
Την επόμενη φορά που θα έχετε αυγά για πρωινό, σπάστε προσεκτικά τα τσόφλια στη μέση και χρησιμοποιήστε τα ως καλούπι για να γεμίσετε με κερί. Απλά βάλτε ένα φυτίλι, αφήστε το κερί να κρυώσει και αφαιρέστε μετά το τσόφλι.

Για τις περισσότερες χρήσεις των τσοφλιών, είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και απαλλαγμένα από βακτήρια. Αν δεν πλύνετε τα αυγά επιμελώς πριν από τη χρήση, ψήστε τα στους 60 °C σε μια λαδόκολλα για περίπου 10 λεπτά.
via onegoodthingbyjillee

Δείτε επίσης – 40 τρόποι να επαναχρησιμοποιήσετε σπασμένα αντικείμενα!

Δείτε επίσης – 50 super ιδέες για θήκες περιοδικών

Δείτε επίσης – 65 τέλειες ιδέες για διακόσμηση κεριών!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

50 υπέροχες κατασκευές απο θαλασσόξυλα {Μέρος 2ο}

Επαναχρησιμοποιούμενο περιτύλιγμα τροφίμων