Στο θέμα μας λοιπόν.. Αυτά τα τυροπιτάκια θα τα λατρέψετε γιατί γίνονται σε μηδέν χρόνο, γίνονται με υλικά που τις περισσότερες φορές τα έχουμε στο ψυγείο μας, είναι μία απίστευτη λύση εαν σας σκάσουν καλέσμενοι την τελευταία στιγμή, αλλά και πολύ ωραία ιδεά για πάρτυ και μπουφέ.
Δεν θα χάσετε καθόλου χρόνο με γέμισμα γιατί πολύ απλά δεν έχουν γέμιση! Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα απο την αρχή…
- 250 γραμ. τυρί φέτα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 1 αυγό
- 8 φέτες μπέικον
- 1 κεσέ σπορέλαιο (και λέω κεσέ γιατί θα χρησιμοποιήσετε σαν δοσομετρητή τον άδειο κεσέ του γιαουρτιού, καλό ε; δεν λερώνετε και άλλα μπωλ!)
- 3 κεσέδες αλευρι που φουσκώνει μόνο του. (Μπορείτε να βάλετε και για όλες τις χρήσεις απλά εμένα μου αρέσει που φουσκώνουν)
- 1 κουταλάκι αλάτι
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση:
Εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ρίχνουμε μέσα σε μία λεκανίτσα το λάδι το τυρί το γιαούρτι και το αυγό. Τα ανακατεύουμε λίγο με το χέρι ή με κουτάλα εαν δεν μπορείτε με το χέρι (εμένα μου αρέσει, το βρίσκω πολύ αγχολυτικό να ανακατεύω με το χέρι!)
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το αλατάκι. Θα γίνει μία όμορφη και ελαστική ζύμη.
Στο τέλος προσθέτουμε και το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει κομματάκια.
Και ζυμώνουμε άλλο λίγο για να πάνε παντού τα υλικά
Εδώ να αναφέρω όπως καλά καταλάβατε τα υλικά δεν μπαίνουν σε γέμιση αλλά μέσα στη ζύμη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα κάνετε μπαλάκια ή μακρόστενα και να τα τοποθετήσετε σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόχαρτο (Εγώ δεν είχα, είχε τελειώσει χαχαχ)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για κανένα μισάωρο. Μπορεί και λίγο παραπάνω. Ξέρετε εσείς, να έχουν ροδίσει.