Ένα διαφορετικό και πολύ δροσερό γλυκό ψυγείου με ξινόκρεμα και ζελέ από πολτό φρούτων. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
- 250γρ. ξινόκρεμα (sour cream, πωλείται και στα super market) *
- φράουλες, μούρα και βατόμουρα
- 1 φακ. ζελατίνη 20 γρ.
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα σε σκόνη
*τρόπος-express για να φτιάξετε τι δική σας sour cream: με πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.
Δείτε επίσης: 20 εκπληκτικές χρήσεις για τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!
Τρόπος παρασκευής:
Για την ξινόκρεμα
Λιώνετε 1 φακ. ζελατίνη σε 150 γρ. νερό, το προσθέτετε στην ξινόκρεμα μαζί με όσα κομμάτια φρούτων θέλετε και το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Για το ζελέ
Λιώνουμε τα φρούτα που έχουμε επιλέξει στο multi να γίνουν πολτός. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ζελέ σε σκόνη και από την ποσότητα του νερού που λέει η συσκευασία βάζουμε τη μισή ποσότητα. Το υπόλοιπο συμπληρώνουμε με τον πολτό που φτιάξαμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κομμάτια φρούτων.
Τοποθετούμε το ζελέ σε ένα μπωλ ή ποτήρι ή φόρμα, αναλόγως πώς θέλουμε να σερβίρουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Μόλις πήξει, βάζουμε από πάνω την ξινόκρεμα και ξαναπαγώνουμε. Σε δυο ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
φωτ.: vkusnogotovym