Πιθανότατα, το ακόλουθο σκηνικό ίσως και να σου θυμίσει κάτι: καθώς κρατάς το κινητό σου, από μια στιγμιαία απροσεξία, σου γλιστρά από τα χέρια μόνο και μόνο για να καταλήξει -θαρρείς, σε βασανιστικά αργή κίνηση- μέσα στην τουαλέτα / την πισίνα / τον γεμάτο νερό νεροχύτη του μπάνιου ή της κουζίνας.
Το τι ακολουθεί, το ξέρεις πολύ καλά (ή, έστω, το φαντάζεσαι): πανικός, απελπισία, γοργές κινήσεις για να απομακρύνεις τα (πολλά) νερά από το εσωτερικό της συσκευής και, τέλος, τοποθέτησή του «καλύτερου φίλου σου» σε μια σακούλα γεμάτη ρύζι -κάπου είχες διαβάσει ότι η αγαπημένη λιχουδιά 1,4 περίπου δισεκατομμυρίων Κινέζων, λόγω της μοναδικής του ιδιότητας που έχει να απορροφά νερό και υγρασία, αποτελεί το το καλύτερο «γιατρικό» σε ανάλογες καταστάσεις.
Ή μήπως όχι; Βλέπεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων εργαστηριακών δοκιμών που πραγματοποίησε μια ομάδα ανεξαρτήτων ερευνητών για λογαριασμό του ιστότοπου Gazelle.com , η πλέον ενδεδειγμένη λύση ενάντια στην υγρασία σε ανάλογα «σκηνικά» δεν είναι το ρύζι αλλά η ειδική άμμος για γάτες, το ειδικό εκείνο υλικό που χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων serial killers προκειμένου τα αγαπημένα τους pets να κάνουν την «ανάγκη» τους.
«Αφού απομακρύνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε από το εσωτερικό του κινητού και αφήσετε τη συσκευή σας να στεγνώσει. Εν συνεχεία τοποθετείστε την στο εσωτερικό μιας σακούλας την οποία έχετε γεμίσει με άμμο για γάτες και κατόπιν κλείστε την αεροστεγώς» αναφέρει το σχετικό άρθρο του Gazelle.
Για πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνει το smartphone σου φυλαγμένο στο εσωτερικό της εν λόγω «συσκευασίας»; Πάντα με βάση τους ειδικούς, για τουλάχιστον 48 ώρες, διάστημα μέσα στο οποίο η άμμος θα κάνει «δουλίτσα» και θα γίνει ξεκάθαρο αν το κινητό σου, τελικά, γλίτωσε τα χειρότερα από το μακροβούτι ή αν υπέστη εν τέλει κάποια «ανήκεστη βλάβη».
Μη σου τύχει…
via askmen