Μια απλή συνήθεια μπορεί να αλλάξει εντελώς το πώς δείχνουν. Δείτε βήμα βήμα πώς να το κάνετε.
Οι Ράγες στα παράθυρα και τις πόρτες είναι από τα σημεία εκείνα που τα ξεχνάμε να καθαρίσουμε. Και ξέρεις όσο τα ξεχνάμε τόσο χειρότερα γίνονται. Και κάποια στιγμή πάει το μάτι μας εκεί και βλέπουμε σε τι κατάσταση έχουν φτάσει.
Οι οδηγοί στα παράθυρα και τις πόρτες μαζεύουν σκόνη, χώμα, υγρασία, μυγάκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Σύμφωνα με το tn.com το κόλπο με το ξύδι μπορεί να μας βοηθήσει να το διορθώσουμε.
Δεν θα χρειαστείτε χημικά παρά μόνο ξύδι για να κάνετε τις ράγες σαν καινούργιες και να μπορούν τα παράθυρα να ανοιγοκλείνουν και να σύρονται καλύτερα.
Γιατί το ξύδι είναι ιδανικό για τις ράγες των παραθύρων και τον καθαρισμό τους
Το λευκό ξύδι είναι ένα από τα πιο οικονομικά και φυσικά προϊόντα καθαρισμού που προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες μας. Το μυστικό του βρίσκεται στο οξικό οξύ, το οποίο διαλύει τη βρωμιά και απολυμαίνει ταυτόχρονα.
- Ξεκολλήστε την κολλημένη βρωμιά: Η οξύτητα του ξυδιού μπορεί να ξεκολλήσει την σκόνη, τη λάσπη και τους λεκέδες που κολλάνε στις πιο δύσκολες γωνίες.
- Απολυμαίνει και διώχνει τα μικρόβια: Είναι ιδανικό για τα εξωτερικά παράθυρα, αφού μειώνει την παρουσία βακτηρίων.
- Γλιστράνε οι ράγες καλύτερα: Όταν αφαιρείται η βρωμιά και η σκόνη, οι ράγες μπορούν να γλιστράνε καλύτερα και οι πόρτες να ανοιγοκλείνουν πιο εύκολα.
Πώς να καθαρίσετε τις ράγες παραθύρων με το ξύδι: βήμα προς βήμα
- Αφαιρέστε τη βρωμιά: Χρησιμοποιήστε ένα παλιό πινέλο ή βούρτσα για να διώξετε τη σκόνη.
- Ρίξτε λευκό ξύδι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ψεκαστήρα ή να το ρίξετε προσεκτικά απευθείας στις ράγες.
- Αφήστε το για 5 έως 10 λεπτά: Η οξύτητα του ξυδιού θα χαλαρώσει και θα ξεκολλήσει την κολλημένη βρωμιά.
- Βουρτσίστε τους επίμονους λεκέδες: Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα,για να τρίψετε
- Σκουπίστε με χαρτί ή υγρό πανί: Καθαρίστε όλη τη βρωμιά και στεγνώστε καλά την περιοχή.
- Extra Tip: Πριν ρίξετε το ξύδι μπορείτε να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Αυτός ο αφρός είναι πολύ αποτελεσματικός και βοηθάει να φύγουν οι λεκέδες και οι βρωμιές.
Με αυτό τον τρόπο δεν καθαρίζετε απλά αλλά θα δημιουργήσετε και ένα αόρατο πλέγμα για κατσαρίδες και έντομα. Το άρωμα του ξυδιού τα απωθεί.
Η προέλευση του ξυδιού
Το ξύδι έχει μια μακρά ιστορία που χρονολογείται περισσότερα από 5.000 χρόνια, όταν οι πρώιμοι πολιτισμοί ανακάλυψαν ότι το κρασί και άλλα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση μετατράπηκαν σε όξινο υγρό κατά την επαφή τους με τον αέρα. Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι και Έλληνες το χρησιμοποιούσαν, σε τρόφιμα, ιατρικούς σκοπούς αλλά και για να συντηρήσουν διάφορα. Το όνομά του προέρχεται από τη γαλλική βινελίκη, που σημαίνει «ξινό κρασί».
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το ξύδι έγινε δημοφιλές στην Ευρώπη ως ένα φυσικό συντηρητικό αλλά και καρύκευμα. Λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του χρησιμοποιήθηκε στην υγιεινή αλλά και στην παραδοσιακή ιατρική. Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή του διαφοροποιήθηκε και πήρε διάφορες μορφές. Έτσι έχουμε πλέον διάφορες ποικιλίες που παρασκευάζονται από κρασί, μήλο, ρύζι και άλλα συστατικά.

