Τα cinnabons rolls ή αλλιώς ρολάκια κανέλας είναι πολύ νόστιμα και δημοφιλή και αποτελούν σύμβολο ανάμεσα στα ζυμερένια γλυκά με κανέλα. Γα να μην αναφέρουμε και το υπέροχο γυαλιστερό γλάσο που συμπληρώνει όλη τη γεύση και την εικόνα. Η συνταγή αναφέρεται στο RBC-Ukraine και είναι από το κανάλι στο Youtube της food blogger Kateryna Tarasenko.
Περιεχόμενα Άρθρου
Συνταγή για νόστιμα και εύκολα ρολάκια κανε΄λας Cinnabons
Υλικά:
- 10 γρ. μαγιά
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 160 ml γάλα
- 300 με 320 γρ. αλεύρι σίτου
- 6 γρ. αλάτι
- 30 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 170 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 200 γρ. μασκαρπόνε
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες:
- Προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Τέλος προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε.
- Αφήστε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
- Για τη γέμιση, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα σε ένα μπολ. Ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τυλίξτε την σε ρολό.
- Κόψτε τα ρολάκια με ένα σπάγκο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
- Αφήστε τα σε ζεστό μέρος για 35 λεπτά για να φουσκώσουν. Για την κρέμα, χτυπήστε μαζί 100 γρ. ζάχαρη, μασκαρπόνε και χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
- Ψήστε στους 160°C για 35 λεπτά. Μόλις τα βγάλετε απλώστε την κρέμα πάνω στα ρολάκια και είσαστε έτοιμοι!
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!