Οι ζεστές βάφλες είναι μια απόλαυση το για πρωινό. Αλλά ενώ η παρασκευή τους είναι σχετικά εύκολη, το καθάρισμα της βαφλιέρας είναι λίγο δύσκολο εκτός αν ξέρετε πώς να καθαρίζετε σωστά τη συσκευή.
Πότε να καθαρίσετε τη βαφλιέρα σας
Τις περισσότερες φορές, η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε τη βαφλιέρα σας είναι αμέσως μετά τη χρήση της. Εάν έχει αντικολλητικές πλάκες, ο καθαρισμός θα είναι αρκετά εύκολος. Το μόνο που πιθανότατα θα χρειαστεί είναι ένα γρήγορο σκούπισμα με υγρό χαρτί κουζίνας ή σκουπίστε το μόλις κρυώσουν οι πλάκες.
Φτιάξτε πεντανόστιμα και υγιεινά σπιτικά χωνάκια για παγωτό!
Εάν χρησιμοποιούσατε τη βαφλιέρα σας χωρίς να την καθαρίζετε περιοδικά ή εάν την χρησιμοποιείτε με αντικολλητικά σπρέι, μπορεί να χρειαστεί βαθύτερος καθαρισμός. του ιδιοκτήτη σας μια γρήγορη επανάληψη πριν ξεκινήσετε.
Πώς να καθαρίσετε μια βαφλιέρα με ατμό
Αυτή η απλή μέθοδος καθαρισμού της βαφλιέρας σας χρησιμοποιεί ατμό και τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά. Απλώς θυμηθείτε ότι εργάζεστε με μια ηλεκτρική συσκευή, επομένως θέλετε μόνο υγρασία—όχι νερό σε αυτήν.
Θα χρειαστείτε:
Χαρτί κουζίνας
Καθαρό σφουγγάρι (προαιρετικό)
Νερό
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας.
- Πάρτε πολλά χαρτιά κουζίνας, μουλιάστε τα σε νερό και στύψτε τα μέχρι να είναι νωπά.
- Τοποθετήστε τα στη ζεστή βαφλιέρα και κλείστε την. Περιμένετε λίγα λεπτά καθώς ο ατμός κάνει τα μαγικά του. Φροντίστε να μείνετε κοντά και να προσέχετε τη βαφλιέρα.
- Μόλις ο ατμός έχει λίγα λεπτά λειτουργήσει και τα υπολείμματα έχουν χαλαρώσει, κλείστε τη βαφλιέρα, αφήστε να κρυώσει και σκουπίστε τη μονάδα με ένα νωπό σφουγγάρι ή χαρτί κουζίνας.
Πώς να καθαρίσετε μια βαφλιέρα με μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου
Θα χρειαστείτε:
Χαρτί κουζίνας/καθαρό πανί
Μαγειρική σόδα
Υπεροξείδιο του υδρογόνου
Κουτάλι
Βούρτσα με μαλακές τρίχες
Οδοντογλυφίδες
Οδηγίες:
- Αποσυνδέστε τη βαφλιέρα και αφήστε την να κρυώσει.
- Απορροφήστε το υπόλοιπο λάδι και σκουπίστε τα χαλαρά κομμάτια ζύμης και τα ψίχουλα.
- Αναμείξτε αρκετή μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για να κάνετε μια πάστα. Ρίξτε με κουτάλι την πάστα στις πλάκες και οπουδήποτε αλλού στη συσκευή όπου ψήνεται η βαφέα. Αφήστε την για τουλάχιστον μία ώρα με ανοιχτό το μηχάνημα. Για πιο επίμονα προβλήματα, μπορείτε να αφήσετε την πάστα να παραμείνει περισσότερο.
- Σκουπίστε τις πλάκες με ένα καθαρό πανί ή νωπό χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται.
- Καθαρίστε τυχόν υπολείμματα με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να μπείτε στις μικρές ρωγμές. Σκουπίστε τυχόν κομμάτια που έχουν χαλαρώσει με καθαρό πανί ή νωπό χαρτί κουζίνας
Πώς να καθαρίσετε μια βαφλιέρα με αφαιρούμενες πλάκες
Θα χρειαστείτε:
Ήπιο υγρό πιάτων
Σφουγγάρι για αντικολλητικά σκεύη ή βούρτσα με μαλακές τρίχες
Καθαρή πετσέτα πιάτων
Οδηγίες:
- Αποσυνδέστε τη βαφλιέρα, αφήστε την να κρυώσει και αφαιρέστε τις πλάκες.
- Γεμίστε τον νεροχύτη σας με ζεστό σαπουνόνερο και μουλιάστε τις πλάκες.
- Με το σφουγγάρι ή τη βούρτσα, καθαρίστε τις πλάκες φροντίζοντας να βάλετε λίγη επιπλέον δύναμη σε κολλώδη σημεία λίπους και κολλημένα κομμάτια ζύμης.
- Ξεπλύνετε τις πλάκες με ζεστό νερό και στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα πιάτων.