Συστατικά
4 κολοκυθάκια
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
100 ml ξύδι
Σπορέλαιο
Μυρωδικά
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και αφαιρούμε τα σπόρια.
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα σκεύους μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά να φύγουν τα υγρά.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το ξύδι και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά.
Τα αναμειγνύουμε με λίγο σπορέλαιο και τα βάζουμε σε βάζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά της επιλογής μας.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε κίτρινο και μαύρο σιναπόσπορο, καθώς και σπόρους από μάραθο.
Κλείνουμε καλά τα βάζα και αποθηκεύουμε για 2 βδομάδες πριν σερβίρουμε.
Δείτε το Βίντεο:
via foodaholics