Χωρίς να θέλω να ακουστώ υπερβολική αυτά τα κρουασανάκια είναι ότι καλύτερο έχω φάει σε αυτό το είδος γλυκού. Όταν τα έφτιαχνε η πεθερά μου ήταν μέρα γιορτής. Μήνες έψαχνα ένα τετράδιο που είχα γράψει τη συνταγή γιατί η πεθερά μου δεν είναι πια μαζί μας… και τυχαία εντελώς (ίσως και όχι…) έπεσα πάνω του. Επιτέλους βρήκα τη συνταγή και σήμερα θα την ανεβάσω και εδώ για να υπάρχει και να την μοιραστούμε μαζί. Πραγματικά δοκιμάστε την. Τα υλικά της είναι πολύ απλά και τα κρουασανάκια βγαίνουν αφράτα, μαλακά, γλυκά τόσο όσο.

Τα συγκεκριμένα κρουασανάκια είναι σιροπιαστά. Όχι δεν λιγώνουν και ούτε είναι γλυκά γατί μέσα στη ζύμη δεν μπαίνει πολύ ζάχαρη. Μόνο 2 κουταλιές. Το σιρόπι προσφέρει την απόλυτη ισορροπία και υφή. Πραγματικά σώστε αυτή τη συνταγή γιατί θα την κάνετε ξανά και ξανά. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν φτάνει μια δόση! Εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Είναι ιδανικά για πρωινό, για σνακ για τα παιδάκια σας ή για το απογεματινό σας καφέ ή τσάι. Εγώ προσωπικά τα τρώω όλες τις ώρες της ημέρας.
Συνταγή για κρουασανάκια με πραλίνα
Υλικά
- 2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλυτζάνια σπορέλαιο
- 1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτήρι ζεστό φρέσκο γάλα για να διαλύσεις μέσα στη μαγιά
- 1 μερέντα ή νουτέλα
Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Για το σιρόπι τα βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη γιατί πρέπει να κρυώσει εντελώς. Εδώ παίζει ο κάνονας, κρύο σιρόπι, ζεστό γλυκό.
Διαδικασία
Ρίχουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες. Κάθε μπάλα την ανοίγουμε με τον πλάστη και αν θέλουμε βάζουμε ένα πιάτο γύρω γύρω για να γίνει ολοστρόγγυλη. Κόβουμε τη ζύμη σε 8 τριγωνικά κομμάτια.


Σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε λίγη πραλίνα στο φαρδύ σημείο και τυλίγουμε ρολάκι για να δημιουργηθεί ένα κρουασανάκι. Κλείνουμε καλά τις άκρες. Εδώ να σημειώσω ότι αν δεν κλείσουμε καλά τις άκρες θα φύγει η σοκολάτα όπως το πάθαμε και εμείς. Τα φτιάχναμε με τη μικρή κορούλα μου και όπως καταλαβαίνετε τα μικρά χεράκια δυσκολεύονται λίγο στο σχημα. Από γεύση όμως έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία!
Αφού τα τυλίξετε τα τοποθετείτε μέσα σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.


Μόλις βγάλετε το ταψί από το φούρνο βουτάτε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο σιρόπι τα κρουσανάκια και τα βγαζετε αμέσως. Δεν θέλουμε να ρουφήξουν πολύ σιρόπι.
Δείτε παρακάτω το βίντεο στο νέο μας κανάλι στο TikTok – Ακολουθήστε μας
@toftiaxa 2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 2 φλυτζάνια σπορέλαιο – 1 κουτί γάλα εβαπορέ – 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη – 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι – 1 φακελάκι μαγιά – μερέντα. Για το σιρόπι: 1 ποτήρι ζάχαρη – ένα ποτήρι νερό και λίγο λεμόνι – Το βράζουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά αφού έχουμε διαλύσει τη μαγιά σε λίγο ζεστό γάλα. Κάνουμε 8 μπάλες και την κάθε μπάλα την χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα. Βάζουμε μερέντα και τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσουν και βουτάμε τα ζεστά κρουασάν στο κρύο σιρόπι. #Κρουασανάκια #κρουασανακια #κρουασάν #γλυκά #σοκολάτα #toftiaxa #toftiaxagr #ζύμες #ζαχαροπλαστικη ♬ πρωτότυπος ήχος – toftiaxa

