Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ανατολικής Ασίας έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, επομένως η κατανάλωση ορισμένων ποσοτήτων γάλακτος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
Γιατί οι Κορεάτες δεν πίνουν γάλα
Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα γάλακτος με λακτόζης και χωρίς λακτόζη στην Ασία και οι Ασιάτες -Αμερικανοί πίνουν επίσης γάλα κανονικά, εκτός εάν αρχίσουν να παρουσιάζουν συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη.
Κάποιοι μάλιστα μπορεί να έπιναν γάλα αλλά κάποια στιγμή μεγαλωνοντας να παρουσιάσαν δυσανεξία στη λακτόζη.
Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο γιατί οι Ευρωπαίοι πίνουν ακόμα γάλα
Γιατί οι Ευρωπαίοι, ειδικά Βορειοευρωπαίοι εξακολουθούν να πίνουν γάλα παρά το γεγονός ότι είναι ενήλικες; Αυτό οφείλεται στην αφθονία της προσφοράς που μετατράπηκε σε συνήθεια και τελικά σε μια κουλτούρα που έχει αποτυπωθεί ακόμα και στο DNA.
Όσο για τους Ανατολικούς Ασιάτες, δεν είχαν την ανάγκη να πίνουν γάλα και η προσφορά γάλακτος είναι σπάνια, καθώς οι περισσότερες αγελάδες, ταύροι, βόδια κ.λπ. εκτρέφονται και χρησιμοποιούνται ως γεωργικό εργαλείο. Εξαιτίας αυτού, η Ανατολική Ασία δεν έτρωγε καν βοδινό κρέας, τουλάχιστον στο παρελθόν.
Σημειώστε ότι το αγελαδινό γάλα στις μέρες μας παράγεται από αγελάδες που εκτρέφονται ειδικά για την παραγωγή γάλακτος. Μια κανονική αγελάδα δεν θα έδινε καν τόσο γάλα για να φτάνει να θηλάσει το μοσχαράκι της και για τον άνθρωπο. Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής προμηθεύουν το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής προσφοράς γάλακτος εκτρέφονται γι’ αυτό τον λόγο.
Δεδομένου ότι η Ανατολική Ασία δεν έχει την ανάγκη να πίνει γάλα δεν μετατράπηκε σε συνήθεια και δεν αποτυπώθηκε ως κουλτούρα. Έτσι δεν αποτυπώθηκε στο DNA τους όπως στη γενετική μετάλλαξη για την ανοχή στη λακτόζη. Σημειώστε ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με την ικανότητα της ανοχής στη λακτόζη, αλλά θα την χάσουν μόλις ενηλικιωθούν. Στην περίπτωση των Βορειοευρωπαίων και των απογόνων τους, το γονίδιο τους που είχαν από όταν ήταν ακόμη μωρά, δεν «έσβησε» πραγματικά και με επιστημονικό όρο, το γονίδιο έχει μεταλλαχθεί.