Οι ζωμοί λαχανικών χωρίς αμφιβολία νοστιμεύουν το φαγητό και είναι κάτι που σχεδόν όλες οι νοικυρές έχουν στα ντουλάπια τους. Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε σπιτικούς ζωμούς λαχανικών χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, με ολόφρεσκα λαχανικά και να τους αποθηκεύσουμε για χρήση.
Υλικά για τους σπιτικούς ζωμούς λαχανικών
- 4 πιπεριές φλωρίνης
- 6 καρ’οτα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κολοκύθια
- 8 πιπεριύς κέρατο
- 6 κρεμμύδια ξερά
- 1 ολόκληρο μάτσο σέλινο
- 1 μαϊντανό
- 1/2 δυόσμο
- 1 κολοκύθα κίτρινη 1 κιλό να είναι περίπου
- Λίγο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Τα βράζουμε με ένα ποτηρι νερό μέχρι να να μαλακώσουν και μετά τα αλλέθουμε με το μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το μίγμα τοποθετούμε σε μεριδούλες σως ή σε μικρά μπολάκια και βάζουμε στην καταψυξη.
Η συνταγή από Ιουλία Κοντού
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!