Το ψωμί με μπύρα ή αλλιώς το ψωμί μπύρας έχει γίνει viral τον τελευταίο καιρό και αυτό γιατί μπορεί να γίνει χωρίς μαγιά και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά ή με αλεύρι που φουσκώνει μόνο. Γίνεται κατευθείαν, θέλει λίγα υλικά και πάνω απ’ όλα είναι πεντανόστιμο και δεν θα μείνει ψίχουλο.
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για το ψωμί με μπύρα αλλά παρακάτω σας έχουμε την καλύτερη που είναι σίγουρα το αποτέλεσμα.
Υλικά για ψωμί με μπύρα
- 3 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (παραλείψτε αυτό το βήμα αν χρησιμοποιείτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1⁄4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουτάκι μπύρας
- 1⁄2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο – ακόμα και 1/4 είναι εντάξει αν δεν θέλετε πολλές θερμίδες.
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά και στο τέλος την μπύρα.
- Βάζουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα. και αδειάζουμε το μείγμα. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο από πάνω.
- Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε τα ψωμί από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ:
- Με αυτά τα υλικά φτιάχνετε ένα πολύ χορταστικό ψωμί με τραγανή, βουτυράτη κρούστα.
- Αν προτιμάτε μια πιο μαλακή κρούστα (όπως το παραδοσιακό ψωμί) ανακατέψτε το βούτυρο στο μείγμα αντί να το ρίξετε από πάνω.
- Γενικά στις συνταγές ψωμιού πρέπει το αλεύρι να το κοσκινίζουμε. Οι περισσότεροι απλώς ρίχνουν το αλεύρι χωρίς κοσκίνισμα. Αυτό συμπυκνώνει το αλεύρι και κάνει σκληρό και συμπαγές το ψωμί.
- Αν δεν θέλετε να βάλετε μπύρα επειδή έχει αλκοόλ – βέβαια το ψωμί δεν θα είναι μετά ψωμί μπύρας – πρέπει να προσθέσετε οπωσδήποτε 2 κουταλάκια ξηρή μαγιά για να φουσκώσει.
- Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο, και όχι τούβλο 😉
φώτος allrecipes / seed
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!