Πόσο επικίνδυνο είναι το φιδάκι για τα κουνούπια: Φορμαλδεΰδη Όσο 51 τσιγάρα

Το γνωστό σε όλους μας αντικουνουπικό σπιράλ το λεγόμενο φιδάκι που ανάβουμε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι για να απομακρύνουμε τα κουνούπια, παρασκευάζεται από αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου, ένα φυσικό υλικό που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου.

το φιδάκι για τα κουνούπια παρασκευάζεται από αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου, που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου

Τι προκαλεί ο πύρεθρος

Ο πύρεθρος όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή στα μάτια, και φλεγμονή.

Σε περίπτωση κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών, σπασμούς, μυϊκή μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο.

Τι περιέχει ο πύρεθρος στο φιδάκι για τα κουνούπια

Στον πύρεθρο περιέχονται οι πυρεθρίνες, οι οποίες είναι εκχυλίσματα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες. Αυτές έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μιας σπείρας στο φιδάκι για τα κουνούπια , είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες από ένα φιδάκι για τα κουνούπια είναι ισοδύναμη με τη ζημιά που προκαλούν 100 τσιγάρα.

Related Post

Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.

Κράτησε τα κουνούπια μακρυά με φυσικούς τρόπους

Η χρήση τέτοιων προϊόντων μπορεί να φαίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία μας. Υπάρχουν εναλλακτικοί φυσικοί τρόποι για να κρατήσουμε τα κουνούπια μακριά χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας σε επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν τη χρήση φυσικών απωθητικών όπως το αιθέριο έλαιο λεβάντας, ευκαλύπτου ή κεδρόξυλου. Επίσης, η εγκατάσταση σίτας στα παράθυρα και τις πόρτες μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική λύση για να αποτρέψουμε την είσοδο των κουνουπιών στο σπίτι μας.

Επιπλέον, η διατήρηση της καθαριότητας και της υγιεινής στον εξωτερικό χώρο είναι κρίσιμη. Η απομάκρυνση των στάσιμων υδάτων όπου τα κουνούπια πολλαπλασιάζονται, καθώς και η χρήση ανεμιστήρων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της παρουσίας τους.

Τέλος, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό για τυχόν απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τη χρήση εντομοκτόνων και τα πιθανά τους αποτελέσματα στην υγεία μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και το περιβάλλον από τις βλαβερές συνέπειες των χημικών ουσιών.

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σκελίδες Σκόρδου Μπροστά στο Σπίτι

Ποιος δεν έχει φοβία τουλάχιστον ενός εντόμου; Αράχνες, κατσαρίδες, κουνούπια ! Ωστόσο, μπορείτε να διώξετε… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πράσινη Πιπεριά: Για να Μεγαλώσετε τα Μαλλιά Γρήγορα και να Θεραπεύσετε τη Φαλάκρα!

Η πράσινη πιπέρια είναι μια φυσική προσέγγιση για τη θεραπεία της φαλάκρας και την αύξηση… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Τι Είναι ο Μίνιμαλ Μαξιμαλισμός στη Διακόσμηση Σπιτιού

Το να επιλέξετε το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Τα 9 Καλύτερα Βότανα για τη Θεραπεία του Άγχους και τη Χαλάρωση του Νευρικού Συστήματος

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι δύο καταστάσεις που μαστίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Είναι Επιβλαβείς οι Βαφές Μαλλιών για το Σπίτι; Να τι Λένε οι Ειδικοί

Το να βάφετε τα μαλλιά στο κομμωτήριο μπορεί να σας κοστίσει αρκετά, κάνοντας πραγματικά δελεαστικό… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πώς να Ξεκοκαλίσετε Εύκολα τα Μπούτια Κοτόπουλου

Η αγορά μπουτιών κοτόπουλου χωρίς κόκαλα είναι σίγουρα βολικό, αλλά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα