Διαρροή Νερού στο Ψυγείο: Τι μπορείτε να κάνετε πριν καλέσετε τεχνικό

Εάν το ψυγείο σας έχει διαρροή νερού, είναι σημαντικό να κάνετε τις απαραίτητες επισκευές το συντομότερο δυνατό. Βασίζεστε στο ψυγείο σας για να διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα, γεγονός που μπορεί να κάνει τα προβλήματα με τη συσκευή σας . Όταν χρησιμοποιείται και συντηρείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις του κατασκευαστή, οι διαρροές στο ψυγείο είναι σπάνιες.

Ψυγείο που Δεν Ψύχει και Κάνει Θόρυβο: Αυτή Είναι η Λύση στο Πρόβλημα

Διαρροή Νερού στο Ψυγείο: Τι μπορείτε να κάνετε πριν καλέσετε τεχνικό

Διαρροή νερού από το θάλαμο ψύξης

Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να αγοράζουν τρόφιμα για όλη την εβδομάδα και να τα αποθηκεύουν στο ψυγείο. Αυτό μπορεί να εμποδίσει κατά λάθος τον αερισμό του θαλάμου ψύξης με αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ να κρυώσει. Επιπλέον, εάν αυτά τα τρόφιμα πλυθούν καλά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, αλλά δεν στραγγιστούν πριν τα βάλετε στο ψυγείο, αυτό θα προκαλέσει επίσης διαρροή νερού και επηρεάζει άλλα τρόφιμα.

Είναι εύκολο να λυθεί αυτό. Μην ξεχνάτε να στραγγίζετε ή να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσετε τα τρόφιμα πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Επιπλέον, μπορείτε να τυλίξετε ή να βάλετε το φαγητό σε σακούλα με φερμουάρ. Επιπλέον, τακτοποιήστε τα τρόφιμα και αποφύγετε την υπερφόρτωση του θαλάμου του ψυγείου.

Δείτε ακόμη Οι Κατασκευαστές Ψυγείων μας το Κρύβουν! Όλοι Πρέπει να Βάζουν Αλάτι στο Ράφι του Ψυγείου

Διαρροή νερού από το θάλαμο κατάψυξης

Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε εάν η υπερφόρτωση των τροφίμων εμποδίζει κατά λάθος τον αερισμό του θαλάμου κατάψυξης. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι είστε απρόσεκτοι στο κλείσιμο της πόρτας της κατάψυξης. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια πόρτα του καταψύκτη που δεν σφραγίζει σωστά μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές, εάν ο καταψύκτης φτάσει σε θερμοκρασίες τήξης. Ελέγξτε τις φλάντζες και τις τσιμούχες της πόρτας σας για ρωγμές και σκισίματα. Εάν βρείτε, θα χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε. Ταυτόχρονα, θα πρέπει επίσης να τοποθετείτε τα τρόφιμα στην κατάψυξη τακτοποιημένα.

Related Post

Ελέγξτε την αποστράγγιση απόψυξης

Η αποστράγγιση απόψυξης βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος ενός καταψύκτη και μπορεί εύκολα να μπλοκαριστεί. Όταν συμβεί αυτό, θα αρχίσει να καταψύχει εντονότερα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση συμπύκνωσης. Αυτή η συμπύκνωση θα πέσει στο πάτωμα και θα σχηματίσει μια λακκούβα παγωμένου νερού. Για να το διορθώσετε, αναδιατάξτε τον καταψύκτη σας έτσι ώστε η αποστράγγιση να μην είναι πλέον φραγμένη. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό την αποστράγγιση για να καθαρίσετε τυχόν βρωμιές.

Ελέγξτε την παγομηχανή

Ο σωλήνας εισαγωγής που πηγαίνει στην παγομηχανή μπορεί επίσης να είναι πηγή διαρροής εάν βουλώσει. Αρχικά, αποσυνδέστε το ψυγείο από την πρίζα πριν αφαιρέσετε την παγομηχανή. Για να ρίξετε μια ματιά, ξεβιδώστε τις βίδες και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε την πλεξούδα καλωδίωσης. Πάρτε ένα πιστολάκι μαλλιών για να λιώσετε τυχόν πάγο στο σωλήνα εισαγωγής μέχρι να σταματήσει να στάζει νερό από το σωλήνα.

Εάν όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να λύσουν τη διαρροή, καλέστε τον τεχνικό για βοήθεια.

φώτο 5starappliancerepair

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Βάλετε ένα Σφουγγάρι Πιάτων στο Ψυγείο

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα