40 Ιδέες για Σκαλοπάτια Κήπου από Φυσικό Ξύλο

Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό υλικό για την κατασκευή σκαλοπατιών καθώς συνδυάζονται εξαιρετικά καλά σε κήπους. Όπως και η πέτρα, ωστόσο, τα ξύλινα σκαλοπάτια μπορούν να αποδειχθούν αρκετά ολισθηρά όταν είναι βρεγμένα, γι’ αυτό σκεφτείτε να προσθέσετε σκαλοπάτια με υφή. 38 Ιδέες για Ξύλινες Κούνιες Κήπου – Ονειρεμένες και πρακτικές

40 Ιδέες για Σκαλοπάτια Κήπου από Φυσικό Ξύλο

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ξύλινων σκαλοπατιών

Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η γοητευτική εμφάνιση, η φυσική πινελιά στο χώρο σας και η ευελιξία. Ένας ξύλινος διάδρομος μπορεί να ταιριάζει με οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο σε οποιοδήποτε στυλ, απλά διαμορφώστε τον διαφορετικά για καθένα από αυτά. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι μια ξύλινη σκάλα μπορεί να γίνει DIY, για παράδειγμα, από παλέτες, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα. Με το πέρασμα του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες, το ξύλο αποκτά μια κομψή παλαιωμένη όψη που είναι ιδανική για κομψούς και ρουστίκ χώρους. Οι ξύλινες σκάλες μπορούν να διακοσμηθούν με βότσαλα και βράχους, με φωτεινά άνθη και πράσινο κατά μήκος τους.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των ξύλινων σκαλοπατιών

Το ξύλο δεν είναι το πιο ανθεκτικό υλικό, και ακόμη και με ειδικά φινιρίσματα δεν θα αντέξει τόσο πολύ όσο η πέτρα ή το τούβλο. Εάν ζείτε σε υγρό κλίμα, το ξύλο μπορεί να καταστραφεί πολύ γρήγορα. Ακόμα κι αν όχι, θα πρέπει να βερνικώνετε περιοδικά για να φαίνεται καλύτερα. Εάν επιλέξετε ξύλινα σκαλοπάτια, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ξυλεία επεξεργασμένη υπό πίεση. Εάν δεν το κάνετε, το ξύλο σας θα σαπίσει παντού όπου έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Τα ξύλινα σκαλοπάτια καταστρέφονται πιο εύκολα από τα κατοικίδια και τα παιδιά. Ένα κατοικίδιο με νύχια μπορεί εύκολα να χαράξει το ξύλο και τα μικρά παιδιά μπορούν επίσης να βλάψουν το υλικό. Το ξύλο μπορεί επίσης να γλιστράει όταν είναι υγρό, αλλά μπορείτε να το συνδυάσετε με χαλίκι και άλλα υλικά.

Πώς να αδιαβροχοποιήσετε τα ξύλινα σκαλοπάτια

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες προϊόντων για αδιαβροχοποίηση: βερνίκια και στεγανωτικά. Τα πρώτα χρησιμοποιούνται στο ξύλο για να ενισχύσουν το χρώμα και να το κάνουν ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Τα στεγανωτικά προστατεύουν το ξύλο από την υγρασία, αλλά δεν σταματούν την κίνηση του νερού από το εξωτερικό.

Related Post

Δείτε ακόμη 49 Εντυπωσιακές Ιδέες για Βραχόκηπους: Φέρε τη φύση στον κήπο σου

Πώς να προστατέψετε το ξύλο από τη φθορά του ήλιου

Το ξύλο μπορεί να ξεθωριάσει αλλά και να σκουρύνει, ανάλογα με τον τύπο. Το βερνίκι, που χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον ως επίστρωση, είναι κατασκευασμένο από ρητίνες, λάδι και διαλύτες. Διατίθενται σε διάφορα φινιρίσματα, που κυμαίνονται από ματ έως γυαλιστερά, και προσφέρουν προστασία πρώτης κατηγορίας από τις ακτίνες UV, τη θερμότητα, το νερό και τη φθορά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Ξύλινοι Φράχτες Κήπου: 47 Ιδέες για ιδιαίτερη ομορφιά αλλά και ιδιωτικότητα

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα