Χρησιμοποιούμε πανάκια καθαρισμού για το πλύσιμο των πιάτων, κανονικά κουρέλια για το σκούπισμα του τραπεζιού και των πάγκων και μεγαλύτερα πανιά μαζί με πανιά από μικροΐνες για τακτικό καθαρισμό. Είναι προτιμότερα τόσο από άποψη σπατάλης όσο και από άποψη αποδοτικότητας. Όμως υπάρχουν 3 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας. Χαρτί Κουζίνας: Ποιος είναι ο Λόγος Για Να Μην Χρησιμοποιείτε Ποτέ την Εκτυπωμένη Πλευρά
Χειρισμός ωμού κρέατος
Όσο λιγότερα χέρια αγγίζουν το ωμό κρέας και όσο λιγότερα σημεία αγγίζονται από τα ζουμιά του, τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιήστε πάντα χαρτί κουζίνας για το χειρισμό του και μετά πετάξτε το στον κάδο απορριμμάτων.
Καθαρισμός σωματικών εκκρίσεων
Εάν πρέπει να καθαρίσετε εμετούς ή κακά από παιδιά ή ζώα, επιλέξτε χαρτί κουζίνας και βάλτε το σε πλαστική σακούλα για το πετάξετε. Οι σωματικές εκκρισεις περιέχουν είδη μικροβίων που δεν θέλετε να πολλαπλασιαστούν στα πανιά καθαρισμού μέχρι την ημέρα του πλυσίματος.
Καθαρίζοντας κάτι εύφλεκτο
Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας αν καθαρίζετε κάτι εύφλεκτο όπως μπογιά ή, πιο συχνά, μαγειρικό λάδι. Σίγουρα δεν θέλετε να βάλετε ένα πανί καθαρισμού με εύφλεκτο υλικό στο στεγνωτήριο.
Δείτε επίσης Αυτά Είναι τα Πράγματα που ΔΕν Πρέπει να Καθαρίζετε Ποτέ με Χαρτί Κουζίνας!