7 Λάθη που Πρέπει να Αποφεύγετε Όταν Διακοσμείτε μια Βιβλιοθήκη

Το να διακοσμήσετε μια βιβλιοθήκη απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από το να βάζετε απλά αντικείμενα και να ελπίζετε για το καλύτερο. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε τη σωστή ισορροπία και να αποφύγετε μια υπερβολικά διακοσμημένη βιβλιοθήκη. Μόλις βρείτε τον σωστό συνδυασμό, το αποτέλεσμα θα επιτρέψει στα πιο πολύτιμα αντικείμενα σας να λάμψουν. Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με τη διακόσμηση των ραφιών με αντικείμενα που αναδεικνύουν την προσωπικότητά σας, αλλά υπάρχουν μερικά λάθη που αξίζει να αποφύγετε. 6 Κοινά Λάθη Διακόσμησης Σπιτιού και πώς να τα Διορθώσετε

7 Λάθη που Πρέπει να Αποφεύγετε Όταν Διακοσμείτε μια Βιβλιοθήκη

Τοποθετείτε μόνο βιβλία

Μπορεί να ακούγεται διαισθητικό να διατηρείτε τη βιβλιοθήκη σας αυστηρά επαγγελματική και εννοούμε βιβλία. Αλλά τα διακοσμητικά αντικείμενα, οι φωτογραφίες και οι συλλογές είναι συχνά το κλειδί για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης. Η ενσωμάτωση άλλων αντικειμένων στα ράφια της όχι μόνο δίνει περισσότερη προσωπικότητα, αλλά δημιουργεί και μια πιο στρογγυλεμένη όψη. Ένα μικρό βάζο με λουλούδια, μια λάμπα που λειτουργεί με μπαταρίες, ειδικά αναμνηστικά και έργα τέχνης με πλαίσιο μπορούν όλα να συνδυαστούν.

Ανάμειξη πάρα πολλών υλικών

Για να μην φαίνεται χαοτική η βιβλιοθήκη σας, σκεφτείτε τα υλικά και πώς μπορείτε να διατηρήσετε μια αίσθηση συνοχής. Η ανάμειξη ρουστίκ στοιχείων όπως φθαρμένα βιβλία με ένα όμορφο βάζο από φυσητό γυαλί μπορεί να δημιουργήσει την τέλεια αντιπαράθεση, αλλά η ανάμειξη μπρούτζου, ξύλου, γυαλιού, δέρματος και κεραμικού σε ένα μικροσκοπικό ράφι μπορεί να προσφέρει μια διακόσμηση που δεν φαίνεται αρκετά σωστή.

Λάθος μέγεθος

Το μέγεθος μετράει όταν πρόκειται για διακοσμητικά αντικείμενα. Είτε κάτι φαίνεται μικρό ανάμεσα στα ράφια είτε χρειάζεται πολύς χώρος, ένα αντικείμενο που δεν έχει το σωστό μέγεθος θα φαίνεται αντιαισθητικό. Αν και είναι καλύτερο να έχετε αντικείμενα διαφορετικών μεγεθών, η εύρεση της σωστής ισορροπίας είναι το κλειδί. Για να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα σε μικρότερα αντικείμενα, ομαδοποιήστε τα μαζί. Όσον αφορά τα μεγάλα αντικείμενα, δώστε τους άφθονο χώρο για να μην φαίνονται πολύ στρυμωγμένα.

Δείτε ακόμη 8 Συμβουλές Διακοσμητών για Μοντέρνο Σπίτι. Οι Interior Designers μιλούν για ποια λάθη Διακόσμησης να αποφύγετε

Διατηρώντας τη μονοδιάστατη

Το κλειδί για να προσθέσετε βάθος και ενδιαφέρον στην βιβλιοθήκη σας είναι οι στρωσεις (layering). Αυτό μπορεί να σημαίνει να τοποθετήσετε μια μικρή κορνίζα μπροστά από μια σειρά βιβλίων ή να επιδεικνύετε μια συλλογή από κηροπήγια διαφόρων μεγεθών μπροστά από έναν μικρό καθρέφτη που στέκεται όρθιος σε μια βάση. Γίνετε δημιουργικοί και παίξτε με τα αντικείμενά σας μέχρι να βρείτε τη σωστή εμφάνιση. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα εφέ που μοιάζει με στάδιο με ψηλότερα αντικείμενα στο πίσω μέρος και μικρότερα αντικείμενα στο μπροστινό μέρος, αντί να τα ανακατεύετε όλα μαζί ή να τα απλώνετε σε όλη τη βιβλιοθήκη.

Related Post

Δεν λαμβάνεται υπόψη το πίσω μέρος των ραφιών

Ενώ η έμφαση δίνεται σε αυτό που βρίσκεται στα ράφια, αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτά έχει επίσης σημασία. Η ταπετσαρία ή μια πινελιά χρώματος μπορούν να προσθέσουν προσωπικότητα πίσω από τις συλλογές βιβλίων και διακοσμητικών σας. Ο καλός φωτισμός μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναδείξετε αυτές τις λεπτομέρειες που διαφορετικά θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες. Φωτίστε τα ράφια σας με φώτα βιβλιοθήκης, μικρές λάμπες, ακόμη και κεριά με μπαταρία για να αναδείξετε το πίσω μέρος των ραφιών της βιβλιοθήκης.

Τοποθέτηση αντικειμένων πολύ κοντά μεταξύ τους

Ένα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό να έχετε κατά νου όταν διακοσμείτε ανοιχτά ράφια είναι η λεπτή γραμμή μεταξύ τελειότητας και χάους. Ένας γρήγορος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα ράφια σας στρέφονται περισσότερο προς το πρώτο είναι να επιτρέψετε σε αντικείμενα και συλλογές να έχουν το δικό τους χώρο ώστε να φαίνονται πιο αρμονικά.

Διακοσμείτε υπερβολικά τη βιβλιοθήκη σας

Σε έναν κόσμο με #shelfies, ξεχωρίστε από το πλήθος. Τα βιβλία σας μπορούν να γίνουν το επίκεντρο ακόμα κι αν δεν είναι τέλεια χρωματικά. Ξεκινήστε με αντικείμενα που αγαπάτε στο κέντρο της βιβλιοθήκης για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την εστίαση. Από εκεί, προσθέστε επιπλέον στοιχεία, σιγά σιγά. Εάν κάτι δεν φαίνεται καλά, βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε τα ράφια σας ως χώρο για τη συλλογή των πιο πολύτιμων αντικειμένων σας και μην διακοσμείτε υπερβολικά τη βιβλιοθήκη σας.

Πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης 8 Συχνά Λάθη Διακόσμησης σε Μικρά Σπίτια

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα