Γιατί τα Παντρεμένα Ζευγάρια Σταμάτησαν να Κοιμούνται Χωριστά

Πριν από τη δεκαετία του 1950, τα παντρεμένα ζευγάρια θεωρούσαν το να μοιράζονται ένα κρεβάτι ως παλιομοδίτικο και ακόμη και επιβλαβές για την υγεία. 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Στη δεκαετία του 1920 τα ζευγάρια προτιμούσαν δύο μονά κρεβάτια.

Γιατί τα Παντρεμένα Ζευγάρια Σταμάτησαν να Κοιμούνται Χωριστά

Απηχώντας τις κοινωνικές αλλαγές στα τέλη του 19ου αιώνα, η επιλογή των δύο μονών κρεβατιών θεωρήθηκε ως προφύλαξη για την υγεία. Τα ζευγάρια άρχισαν να ενστερνίζονται την ιδέα των χωριστών κρεβατιών ως εγγύηση έναντι των αντιληπτών κινδύνων που συνδέονται με το μοίρασμα του κρεβατιού. Με γνώμονα τις ανησυχίες για την υγιεινή και τη ζωτικότητα, η υιοθέτηση των δύο μονών κρεβατιών αντανακλούσε την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της ατομικής ευημερίας στον οικιακό τομέα.

Οι ιατροί της βικτωριανής εποχής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της τάσης. Μέσα από τα γραπτά τους, προειδοποίησαν σχετικά με την πιθανή μετάδοση μικροβίων και την αποστράγγιση της ζωτικότητας από τον πιο αδύναμο ύπνο. Αυτές οι τρομερές προειδοποιήσεις έδωσαν μια ζοφερή εικόνα των συνεπειών του μοιράσματος κρεβατιού, ενσταλάσσοντας φόβο στα ζευγάρια και ωθώντας τα να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις ύπνου για τη βελτίωση της υγείας τους.

Μέχρι τη δεκαετία του 1920, τα δύο μονά κρεβάτια είχαν ξεπεράσει τον χρηστικό σκοπό τους για να γίνουν έμβλημα της κομψότητας και της άνεσης. Αγκαλιασμένα από τη μεσαία τάξη, αυτά τα κρεβάτια κοσμούσαν τα νοικοκυριά, προωθώντας την καθαριότητα, την άνεση και την αίσθηση του ατομικού χώρου. Η δημοτικότητα των δύο μονών κρεβατιών αντανακλούσε ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές, καθώς τα ζευγάρια προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν την ανεξαρτησία και τον νεωτερισμό τους μέσω της επιλογής τους για τον ύπνο.

Τα διπλά κρεβάτια έγιναν δημοφιλή τη δεκαετία του 1950.

Καθώς οι κοινωνικές αντιλήψεις εξελίχθηκαν, τα ξεχωριστά κρεβάτια άρχισαν να συμβολίζουν κάτι περισσότερο από τον μοντερνισμό. Έγιναν ενδεικτικά της συζυγικής διχόνοιας. Με την αυγή της δεκαετίας του 1950, τα διπλά κρεβάτια θεωρούνταν αναπόσπαστο μέρος ενός επιτυχημένου γάμου, μετατρέποντας τα δύο μονά κρεβάτια σε λείψανα μιας περασμένης εποχής.

Αυτή η αλλαγή στάσης σηματοδότησε μια απόκλιση από την έμφαση που έδιναν οι προηγούμενες γενιές στην ατομική ευημερία. Σηματοδότησε μια επιστροφή στις παραδοσιακές έννοιες της οικειότητας και της συντροφικότητας μέσα στο γάμο.

Δείτε ακόμη Τρίβεις τα Πόδια σου στον Ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος για να μας πάρει ο ύπνος

Related Post

Στην Ιαπωνία, μερικά ζευγάρια εξακολουθούν να επιλέγουν να κοιμούνται χωριστά.

Τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία επιλέγουν συχνά να κοιμούνται χωριστά για διάφορους λόγους, με τα διαφορετικά ωράρια εργασίας να είναι πρωταρχικός παράγοντας. Η διαταραχή του ύπνου του συντρόφου λόγω υπερεργασίας ή νωρίτερου ξυπνήματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κακής ποιότητας ύπνου και για τα δύο άτομα. Επομένως, ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια επιτρέπει σε κάθε σύντροφο να απολαμβάνει ανενόχλητο και πιο υγιεινό ύπνο, ενισχύοντας τη συνολική ευεξία.

Στην ιαπωνική κουλτούρα, οι μητέρες συχνά κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους, τονίζοντας τη σημασία αυτής της πρακτικής. Οι πατέρες πρέπει να αποφασίσουν αν θα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι ή αν θα επιλέξουν ξεχωριστό. Η έρευνα δείχνει ότι ο συν-υπνός μπορεί να προάγει καλύτερο ύπνο τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία και τον καρδιακό ρυθμό του παιδιού, μειώνοντας τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και ενισχύοντας την ανεξαρτησία και την ακαδημαϊκή επιτυχία.

Σε αντίθεση με τους κοινούς φόβους για συζυγικές διαφωνίες, τα ζευγάρια της Ιαπωνίας βλέπουν θετικά το χωριστό ύπνο. Δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο και προτιμούν να μην υπομένουν διαταραχές όπως το ροχαλητό ή ο ανήσυχος ύπνος. Ενώ ορισμένοι μπορεί να μην έχουν την επιλογή χωριστών δωματίων, εξακολουθούν να εκτιμούν την ιδέα της ανενόχλητης ανάπαυσης, λαχταρώντας την ευκαιρία να απολαύσουν αδιάκοπο ύπνο και αναζωογόνηση.

Ο χωριστά ύπνος μπορεί να είναι μια απολύτως αποδεκτή ρύθμιση μέσα σε μια οικογένεια, αρκεί να διατηρείται μια υγιής και υποστηρικτική ατμόσφαιρα. Η ιεράρχηση των ατομικών αναγκών ύπνου και η εξασφάλιση αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον όπου κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να απολαμβάνει ξεκούραστες νύχτες και να διατηρεί ισχυρές σχέσεις.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πώς να Κόψετε Εύκολα Έναν Ανανά

Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και υγιεινό τροπικό φρούτο που αγαπούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, το… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το Μήκος των Δακτύλων σας Φανερώνει Μερικά Χαρακτηριστικά της Προσωπικότητάς σας

Η επιστημονική έρευνα αναφέρεται συνήθως σε στατιστικά δεδομένα ή ανακαλύψεις που μπορεί να θεωρήσουμε άσχετες.… Read More

13 Μαΐου, 2024

Έρχεται και πάλι η Αφρικανική σκόνη: Πώς να απαλλαγείτε στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στον κήπο

Η Αφρικανική σκόνη εκτός από πολύ επιβαρυντική για την υγεία μας είναι και πολύ ενοχλητική… Read More

13 Μαΐου, 2024

Είναι πιο Υγιεινή η Ψησταριά Υγραερίου από του Κάρβουνου;

Κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να έχετε θρεπτικά γεύματα και μια δραστήρια ζωή; Αναρωτιέστε αν… Read More

13 Μαΐου, 2024

9 Έξυπνα Κόλπα για Όσους Δεν Έχουν Διαθέσιμο Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών

Οι πρώτες βοήθειες όταν δεν υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά… Read More

13 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα