in , , ,

Γυναικεία κουρέματα 2024: Οι top τάσεις για κοντά, μακριά ή μεσαία μαλλιά

Γυναικεία κουρέματα 2024: Οι top τάσεις για κοντά, μακριά ή μεσαία μαλλιά
Γυναικεία κουρέματα 2024: Οι top τάσεις για κοντά, μακριά ή μεσαία μαλλιά

Καθώς η νέα χρονιά ξεκινάει, έχουμε την τέλεια ευκαιρία να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας, και τι καλύτερος τρόπος από ένα φρεσκάρισμα στα μαλλιά επιλεγμένο μέσα από τις πιο μεγάλες τάσεις στα γυναικεία κουρέματα για το 2024!

Οι πιο επιδραστικοί hair stylists και οίκοι μόδας έχουν ήδη καθορίσει τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά, οι οποίες προβλέπεται να κυριαρχήσουν τη φετινή χρονιά. Από τις εντυπωσιακές αφέλειες σε διάφορα στυλ μέχρι τις δυναμικές γραμμές του κοντού καρέ, το 2024 φέρνει κάτι για κάθε γούστο και ηλικία.

Είτε επιθυμείτε μια ριζική αλλαγή στα μαλλιά, είτε απλά θέλετε να ανανεώσετε το στυλ σας, οι φετινές τάσεις προσφέρουν πληθώρα επιλογών. Ανακαλύψτε μαζί μας τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα του 2024 για κάθε μήκος και στυλ μαλλιών που θα αναδείξουν την ομορφιά και την προσωπικότητά σας με το πιο κομψό και σύγχρονο τρόπο!

Blunt bob: Το κλασσικό καρέ παραμένει στην κορυφή

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Blunt Bob
Photo: @sergeyshapochka

Μια από τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά και για τη φετινή χρονιά είναι το αυστηρό και κλασσικό κοντό καρέ σε ίσια γραμμή που φτάνει μέχρι το πιγούνι.

Σκέτο ή σε συνδυασμό με blunt αφέλειες, το εν λόγω γυναικείο κούρεμα θα σας χαρίσει διαχρονική κομψότητα και φινέτσα.

Είναι ιδανικό τόσο για ίσια, όσο και για σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Ανάλογα βέβαια με το στυλ των μαλλιών σας θα πρέπει να ζητήσετε και από τον κομμωτή σας το καταλληλότερο haircut για εσάς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπούκλες: Φυσικές ή όχι θα είναι must το 2024

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Μπούκλες
Photo: @savannah.curbelo

Τις τελευταίες σεζόν τα φυσικά σγουρά μαλλιά αποτελούν κορυφαία επιλογή για μια γυναίκα. Προσφέρουν όγκο στο χτένισμα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο για να τα αποκτήσετε, εκτός βέβαια αν μιλάμε για ίσια μαλλιά που γίνονται μπούκλες με τεχνητούς τρόπους.

Το συγκεκριμένο κούρεμα ταιριάζει σε όλα τα μήκη μαλλιών, αν και αυτό που φέτος θα ξεχωρίσει είναι η στρογγυλή κοντή σγουρή κουπ.

90s Bob, το γνωστό και ως boy bob

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Bob
Photo: @haileybieber

Με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Hailey Bieber, το κοντό αυτό καρέ κούρεμα που έχει μήκος μέχρι το πηγούνι ή την κλείδα, διαθέτει έναν πιο ανάλαφρο και επιμελώς ατημέλητο αέρα. Πρόκειται για ένα γυναικείο κούρεμα που είχε την τιμητική του στα 90’s και τώρα επιστρέφει δυναμικά.

Αν και το όνομα του «boy bob» παραπέμπει σε κάτι αγορίστικο, το κούρεμα αυτό δεν θυμίζει καθόλου κάτι τέτοιο.

Το styling του μπορεί να είναι messy, ίσιο ή κυματιστό. Ότι κι αν επιλέξετε θα είναι είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Kitty cut: Το απόλυτο social trend haircut για το 2024

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Kitty Cut
Photo: @romeufelipe

Το εντυπωσιακό και πολύ όμορφο αυτό κούρεμα, που όπως φαίνεται έχει κερδίσει πάρα πολλές γυναίκες σε όλη την υφήλιο, είναι στην ουσία μια μεσαίου μήκους κουπ που φτάνει μέχρι την κλείδα ή κάτω από τον ώμο.

Πρόκειται για ένα μείγμα του wolf cut και των φιλαριστών κουρεμάτων με απαλά layers. Χαρίζει πλούσια κίνηση και όγκο στα μαλλιά και είναι ιδανικό για όσες διαθέτουν λεπτά και ίσια μαλλιά, καθώς το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι πολυεπίπεδο και άκρως εντυπωσιακό. Όμως δεν ταιριάζει μόνο σε αυτού του είδους την τρίχα, καθώς είναι εξίσου ωραίο και σε σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Συνδυάζεται εκπληκτικά με φράντζα ή curtain bangs, καθώς και με μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, δίνοντας στο τελικό look ακόμη πιο σαγηνευτικό στυλ.

Contour cutting: Το προσωπικό στυλ είναι must

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Contour
Photo: @rotemifergan

Η προσωπικότητα κάθε γυναίκας, αλλά και τα όμορφα χαρακτηριστικά της μπορούν να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο χάρη σε ένα contour haircut. Πρόκειται για ένα γυναικείο κούρεμα που κάνει πάταγο και θα το δούμε πολύ μέσα στο 2024.

Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε κομμωτής μελετά τα χαρακτηριστικά του προσώπου μιας γυναίκας και δημιουργεί ένα μοναδικό κούρεμα, απόλυτα προσωπικό, προσθέτοντας τα κατάλληλα layers και γωνιώδη στοιχεία που θα αναδείξουν τα μάτια και τα ζυγωματικά της.

Βέβαια αυτό που ξεχωρίζει πιο πολύ από όλα είναι το contour bob, μια κουπ που φτάνει μέχρι τον ώμο.

Buzz cut: Το τολμηρά κοντό κούρεμα που παραμένει στην κορυφή

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Buzz Cut
Photo: @jaimiebaby_

Τα ξυρισμένα μαλλιά που συνήθως βλέπουμε σε άνδρες, πλέον έχουν γίνει μεγάλη τάση και στα γυναικεία κουρέματα. Μπορεί να είναι πολύ ιδιαίτερα και να μην υπάρχουν πολλές που θα το τολμούσαν, αλλά μια γυναίκα μπορεί εξίσου να τα αναδείξει.

Πρόκειται για ένα κούρεμα που δεν χρειάζεται καθόλου styling και μπορεί να τονίσει τα όμορφα γυναικεία χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Η βαφή των μαλλιών με ένα εντυπωσιακό χρώμα, μπορεί να κάνει το τελικό look ακόμη πιο εκθαμβωτικό.

Pixie: Το αγορίστικο κούρεμα έχει γίνει τάση

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Pixie
Photo: @sky_eyes_

Τα τελευταία χρόνια το πολύ κοντό αγορέ κούρεμα έχει γίνει μια από τις τοπ επιλογές για τις γυναίκες. Πρόκειται για μια κουπ που ταιριάζει σε κάθε ηλικία.

Το 2024 θα δούμε πολύ το pixie με σγουρά μαλλιά, τα φιλαριστά, αλλά και το επιμελώς ατημέλητο. Καθ’ ένα εξ αυτών αποπνέει κομψότητα και νεανικότητα, προσδίδοντας όμορφο και μοντέρνο στυλ.

Δείτε επίσης: Κοντά μαλλιά: 40 κουρέματα σε μοντέρνο στιλ που μεταμορφώνουν την εμφάνιση κάθε γυναίκας

Lob: Το ευέλικτο κούρεμα που ταιριάζει σε όλες

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Μακρύ Καρέ
Photo: @romeufelipe

Το γνωστό και ως midi bob παραμένει για μια ακόμη χρονιά στην κορυφή των γυναικείων επιλογών χάρη στο μεσαίο μήκος του, αλλά και τους πολλαπλούς τρόπους styling που διαθέτει.

Το μακρύ καρέ που φτάνει ακριβώς κάτω από τον ώμο / στο κόκκαλο της κλείδας ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και σε κάθε τύπο μαλλιών. Δείχνει εξίσου εντυπωσιακό σε ίσια, όσο και σε κυματιστά, σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Χάρη στο μήκος του μπορεί κάλλιστα να πιαστεί ψηλά κάνοντας πολλά χτενίσματα, αν και είναι το ίδιο όμορφο και με λιτά μαλλιά.

Μάθετε περισσότερα για τα Μαλλιά μέχρι τον ώμο: 23 προτάσεις για τα πιο σικ χτενίσματα και κουρέματα

‘70s Birkin Bangs: Οι γνωστές μακριές wispy αφέλειες

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Birkin Bangs
Photo: @maralafontan

Αν σκέφτεστε να κάνετε αφέλειες, αλλά διστάζετε σκεπτόμενη το τελικό αποτέλεσμα, οι wispy bangs είναι μια καλή πρόταση. Το διαφορετικό τους μήκος (πιο μακριές στο πλάι για να πλαισιώνουν το πρόσωπο και πιο κοντές – αραιές στο κέντρο για να μην επηρεάζουν την όραση), αλλά και η εύκολη μετακίνηση τους προς το πλάι, τις καθιστά ιδανικές για μια τέτοια περίπτωση.

Πρόκειται για τις αφέλειες που αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν της ηθοποιού και τραγουδίστριας Jane Birkin, οι οποίες όπως φάνηκε από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έχουν γίνει μεγάλη τάση στα γυναικεία κουρέματα του 2024. Οι Dakota Johnson και Kendall Jenner είναι μόνο μερικές από τις διάσημες που θέλησαν να αντιγράψουν αυτό το styling.

Συνδυασμένες με μακριά ανέμελα μαλλιά, αποδεικνύουν την ευκολία στο styling που έχουν οι συγκεκριμένες αφέλειες σε σχέση με άλλες.

Πλάγιες αφέλειες ή φράντζα για ξεχωριστό στυλ

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Side Bangs
Photo: @cortesdecabelos

Αν ψάχνετε έναν φρέσκο και απλό τρόπο για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας, τότε οι side bangs αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για εσάς. Γίνονται ένα με τα μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπο και χαρίζουν όμορφο στυλ.

Ταιριάζουν εξίσου με φιλαριστά, αλλά και με ενός μήκους κουρέματα, γεγονός που δεν περιορίζει καθόλου τις επιλογές σας.

Μόλις αρχίσουν να μακραίνουν μπορούν εύκολα να χτενιστούν στο πλάι ή να πιαστούν με ένα τσιμπιδάκι.

Blunt bangs: Οι ίσιες αφέλειες που προσαρμόζονται εύκολα

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Blunt Bangs
Photo: @sergeyshapochka

Κομψές και εντυπωσιακές οι ίσιες και πυκνές συνήθως αφέλειες μπορούν να χαρίσουν στα μαλλιά σας μεγάλη ανανέωση. Συνδυάζονται με οποιοδήποτε μήκος μαλλιών, αν και ταιριάζουν ίσως πιο πολύ με τα μακριά ίσια μαλλιά.

Μπορούν να κοπούν με διάφορους τρόπους έτσι ώστε να πηγαίνουν με το σχήμα του προσώπου σας, αλλά και με τον τύπο των μαλλιών σας.

Baby Bangs: Οι αφέλειες με το ιδιαίτερο στυλ

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Baby Bangs
Photo: @salsalhair

Γνωστές και ως micro bangs, οι κοντές αυτές αφέλειες που αφήνουν ακάλυπτο ένα μέρος του μετώπου αποτελούν μια extreme επιλογή με νεανικό και παιχνιδιάρικο στυλ που λίγες τολμούν να δοκιμάσουν.

Λόγω του μικρού τους μήκους οι αφέλειες αυτές δεν ταιριάζουν σε μαλλιά που φριζάρουν, έχουν σπασμένες άκρες ή πετάνε, γι’ αυτό χρειάζονται συχνό styling.

Οι κομψές curtain bangs παραμένουν τάση και το 2024

Γυναικεία κουρέματα 2024 - Curtain Bangs
Photo: @yukistylist

Το ρετρό και στυλάτο αυτό στυλ στις αφέλειες θα είναι στη κορυφή και το 2024. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το άνοιγμα σαν κουρτίνα στη μέση. Συνήθως είναι πιο μακριές στα πλάγια έτσι ώστε να πλαισιώνουν το πρόσωπο και να αφομοιώνονται καλύτερα από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Είναι πολύ ευέλικτες στο χτένισμα, γεγονός που κάνει πιο εύκολη τη δοκιμή τους από οποιαδήποτε γυναίκα. Μάλιστα μπορούν να τραβηχτούν τελείως στο πλάι και να μετατραπούν σε πλάγιες φράντζες.

Ταιριάζουν με όλα τα μήκη και όλους τους τύπους μαλλιών σύμφωνα με το beautetinkyriaki, ενώ κολακεύουν κάθε σχήμα προσώπου.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 17

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πού οφείλονται οι λεκέδες στο κολάρο του πουκαμίσου και πώς να καθαρίσετε ένα κιτρινισμένο κολάρο

Πού οφείλονται οι λεκέδες στο κολάρο του πουκαμίσου και πώς να καθαρίσετε ένα κιτρινισμένο κολάρο

9 Συμβουλές για Σωστό Καθαρισμό Μαρμάρινων Επιφανειών

9 Συμβουλές για Σωστό Καθαρισμό Μαρμάρινων Επιφανειών