Το να ρίξετε αλάτι σε ένα σφουγγάρι πιάτων μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή. Ωστόσο, έχει επιστημονική βάση. Το αλάτι είναι ένας φυσικός αντιβακτηριακός παράγοντας, γνωστός για τις απολυμαντικές και απολυμαντικές του ιδιότητες. Μπύρα με Αλάτι: Ένα Φυσικό Καθαριστικό Πολλαπλών Χρήσεων
Το αλάτι στο σφουγγάρι, δημιουργεί ένα περιβάλλον εχθρικό για τα βακτήρια και άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έτσι αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων, μειώνοντας τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης στην κουζίνα.
Το ξύδι, ένα άλλο κοινό συστατικό της κουζίνας, είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Όταν συνδυάζεται με αλάτι, ενισχύει το απολυμαντικό αποτέλεσμα. Το ξύδι βοηθά επίσης στη διάλυση των υπολειμμάτων τροφών και του λίπους, αφήνοντας το σφουγγάρι σας καθαρό και χωρίς μυρωδιές.
Δείτε ακόμη Αλάτι στη Σκούπα: Καλύτερο από Απορρυπαντικό Δαπέδου
Για να διατηρήσετε μια καθαρή και υγιεινή κουζίνα, συνιστάται να καθαρίζετε το σφουγγάρι με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, τα σφουγγάρια πιάτων μπορούν ακόμα να φιλοξενούν βακτήρια. Επομένως, συνιστάται η τακτική αντικατάστασή τους, ιδανικά κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Οι Κατασκευαστές Ψυγείων μας το Κρύβουν! Όλοι Πρέπει να Βάζουν Αλάτι στο Ράφι του Ψυγείου
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα