Λαχανοντολμάς στην κατσαρόλα, με πολύ ωραίο μπόλικο αυγολεμόνο, γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα.
Υλικά για την τούρτα Λαχανοντολμά
- 1 λάχανο μεγάλο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ένα κύβο
- ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλάτι βράζουμε το λάχανο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Βαζουμε στο πάτο της κατσαρόλας μια φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει φύλλα από το λάχανο και τα κοτσάνια από το άνηθο και μαϊντανό. Προσθέτουμε το μείγμα με τον κιμά, το γεμίζουμε και το σκεπάζουμε με τα φύλλα.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζεστό νερό με το κύβο , τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω και το σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν και να έχει μένει λίγο ζουμί. Με προσοχή αφαιρούμε το ζουμί και με 2 κρόκους αβγών, 1 κσ νισεστέ και χυμό, ξύσμα από ένα λεμόνι φτιάχνουμε μία κρέμα αυγολέμονο.
Με την βοήθεια μιας πιατέλα αναποδογυρίζουμε το φαγητό και περιχύνουμε με την κρέμα αυγολέμονο. Πασπαλίζουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό, άνηθο και πιπέρι.
Καλή σας Όρεξη!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ