in , , , ,

Πώς να Καθαρίσετε τη Βάση Ντουζιέρας για να Εξαλείψετε τη Μούχλα στις Γωνίες

Πώς να Καθαρίσετε τη Βάση Ντουζιέρας για να Εξαλείψετε τη Μούχλα στις Γωνίες
Πώς να Καθαρίσετε τη Βάση Ντουζιέρας για να Εξαλείψετε τη Μούχλα στις Γωνίες

Η βάση της ντουζιέρας τείνει να βρωμίζει εύκολα και να γεμίζει με μούχλα λόγω της υψηλής συγκέντρωσης υγρασίας. Για να μην ξανασυμβεί, υπάρχουν μερικές φυσικές σπιτικές μεθόδους για να κάνετε τη βάση του ντους να λάμπει ξανά και να εξαλείψετε τη μούχλα στις γωνίες! Πώς να Καθαρίσετε τα Πλακάκια του Μπάνιου σε Χρόνο Μηδέν

Πώς να Καθαρίσετε τη Βάση Ντουζιέρας για να Εξαλείψετε τη Μούχλα στις Γωνίες

Μαγειρική σόδα

Χρησιμοποιήσετε μαγειρική σοδα, γνωστή στις γιαγιάδες μας για τις ιδιότητες καθαρισμού, απολίπανσης και αφαίρεσης λεκέδων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακατέψετε 4 ποτήρια νερό και ένα ποτήρι μαγειρική σόδα σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Στη συνέχεια, απλώστε το σε όλη την επιφάνεια της βάσης του ντους και αφήστε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε τα πάντα και η βάση θα είναι πιο καθαρή και λαμπερή από ποτέ!

Για τον καθαρισμό των γωνιών του ντους, μπορείτε, ωστόσο, να εφαρμόσετε το ίδιο μείγμα ένωση στα σημεία που έχουν μαυρίσει από τη μούχλα, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια αφήστε το να δράσει για λίγο και ξεπλύνετε.

Ξύδι

Ένα άλλο πολύ αποτελεσματικό συστατικό είναι το ξύδι, το οποίο όχι μόνο έχει πολύ αποτελεσματικές ιδιότητες απολίπανσης και καθαρισμού, αλλά έχει και ισχυρή λευκαντική δράση.

Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού μισό με νερό και μισό με ξύδι και ανακινήστε δυνατά για να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια, ψεκάστε το στη βάση του ντους, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πιο βρώμικες περιοχές και τους κίτρινους λεκέδες. Μετά αφήστε το για λίγο και τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι για να φύγει η βρωμιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ομοίως, ψεκάστε το μείγμα στις γωνίες με μούχλα, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε,

Σημείωση: μην χρησιμοποιείτε ξύδι, κιτρικό οξύ και λεμόνι στην περίπτωση πλακιδίων μαρμάρου ή φυσικής πέτρας καθώς μπορεί να τα διαβρώσετε.

Δείτε ακόμη Ψεκάζοντας Αυτό το Μείγμα στο Μπάνιο θα Εξαφανίσετε για Πάντα τη Δυσοσμία των Ούρων

Κιτρικό οξύ

Ως εναλλακτική λύση στο ξύδι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κιτρικό οξύ, το οποίο είναι θεϊκό δώρο για την αφαίρεση μούχλας και αλάτων.

Ανακατέψτε 150 γραμμάρια κιτρικού οξέος σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα απευθείας στη βάση του ντους και στις γωνίες που έχουν επηρεαστεί από τη μούχλα. Μετά αφήστε το για λίγα λεπτά και τρίψτε με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τη βρωμιά: το ντους σας θα είναι σαν καινούργιο!

Λεμόνι

Το λεμόνι, το οποίο έχει μεγάλη απολιπαντική δράση και μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για να εξαφανίσετε τη μούχλα στο ντους.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με δύο τρόπους. Το πρώτο είναι να αναμίξετε μισό ποτήρι χυμό λεμονιού με 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε ένα είδος πάστας και μετά να το εφαρμόσετε κατά μήκος της επιφάνειας της βάσης του ντους. Στη συνέχεια τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα ή μη λειαντικό σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

Εάν θέλετε να εστιάσετε περισσότερο στις μουχλιασμένες γωνίες, τότε φιλτράρετε το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι και μετά αδειάστε το σε ένα πανί το οποίο θα τοποθετήσετε απευθείας στις μουχλιασμένες περιοχές. Αφήστε το να δράσει για περίπου 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα τελευταία υπολείμματα. Το ντους σας θα είναι πιο καθαρό από ποτέ!

Βαμβάκι

Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για γωνίες ντους, καθώς στοχεύει στην εξάλειψη του μαύρου λεκέ από μούχλα. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

400 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου
1 κουταλιά της σούπας ψιλό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Βαμβάκι, όσο χρειάζεται

Ξεκινήστε διαλύοντας τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση. Μετά προσθέστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου, σβήστε την εστία και περιμένετε μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό για να μην καείτε.

Στη συνέχεια, βυθίστε τελείως τις μπάλες βαμβακιού στο διάλυμα και χωρίς να τα στύψετε, τοποθετήστε τα κατά μήκος των σημείων όπου υπάρχει μούχλα για να σχηματίσετε ένα είδος φραγμού. Αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα, μετά βγάλτε τις μπάλες και ξεπλύνετε.

Πώς να αποτρέψετε το σχηματισμό βρωμιάς, αλάτων και μούχλας;

Πρώτα απ’ όλα, να ξεπλένετε πάντα το τζάμι, τα πλακάκια και τη βάση μετά το ντους, προκειμένου να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού που θα μπορούσαν να λερώσουν τις επιφάνειες μακροπρόθεσμα.

Μετά από αυτό, συνιστάται να στεγνώσετε προσεκτικά την καμπίνα ντους (βάση, τζάμι) γιατί η κύρια αιτία δημιουργίας αλάτων και μούχλας είναι η υπερβολική υγρασία. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μάκτρο δαπέδου για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη νερού.

Τέλος, να αερίζετε πάντα το μπάνιο και να χρησιμοποιείτε αερόθερμο μπάνιου κατά τη διάρκεια του ντους και για την επόμενη μισή ώρα για να απορροφάτε την υπερβολική υγρασία.

Προειδοποιήσεις

Σε περίπτωση επίμονης μαύρης μούχλας συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Χρησιμοποιείτε πάντα γάντια και μάσκα όταν θέλετε να καθαρίσετε λεκέδες από μούχλα.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Σκουριά σε νπτήρες και μπανιέρες: Καθαρίστε τα και απαλλαγείτε μια και έξω

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Απαλλαγείτε από τις Ραγάδες και τις Ουλές για Πάντα με Λάδι Καρύδας

Απαλλαγείτε από τις Ραγάδες και τις Ουλές για Πάντα με Λάδι Καρύδας

30 Όμορφες και Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης Πρωτοχρονιάτικου Τραπεζιού

30 Όμορφες και Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης Πρωτοχρονιάτικου Τραπεζιού