Πώς να Αποβάλετε τη Νικοτίνη από το Σώμα σας με Φυσικό Τρόπο

Η νικοτίνη από το τσιγάρο μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος πολύ γρήγορα ενώ χρειάζονται 6-8 ώρες για να βγει από το αίμα μας και 48-72 ώρες για να βγει από το σώμα μας. Το μεγαλύτερο μέρος της μεταβολιζόμενης νικοτίνης αποβάλλεται στα ούρα. Αλλά ακόμα και αφού αποβάλουμε τη νικοτίνη δεν σημαίνει ότι το σώμα μας είναι καθαρό. Το υποπροϊόν κοτινίνη εξακολουθεί να υπάρχει επειδή χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να το αποβάλει το σώμα μας, συνήθως από 20 έως 30 ημέρες. Προσπαθείς Να Κοψεις Το Κάπνισμα; Αυτο το Κόλπο θα σε Βοήθησει Όταν Θα σου Έρθει Η Ανάγκη Για τσιγάρο

Πώς να Αποβάλετε τη Νικοτίνη από το Σώμα σας με Φυσικό Τρόπο

Η πιο γνωστή ουσία που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη νικοτίνη από την κυκλοφορία του αίματος είναι η βιταμίνη C. θα σας βοηθήσει αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας και δημιουργώντας ταυτόχρονα κύτταρα του αίματος. Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε αυτή τη βιταμίνη είναι με την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων που περιέχουν επίσης νερό και κάνουν τα τσιγάρα δυσάρεστα.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά μπορούν να παραμείνουν χωρίς τσιγάρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μετά τη διεξαγωγή μιας έρευνας, το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο δημόσιας υγείας δημοσίευσε τη μελέτη στο διαδίκτυο. Οι συγγραφείς της έρευνας ελέγξαν 1.000 καπνιστές ηλικίας 25 ετών και άνω από όλη τη χώρα. Μετά από δεκατέσσερις μήνες, επικοινώνησαν με τους ερωτηθέντες.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερα λαχανικά και φρούτα κατανάλωναν οι ερωτηθέντες τόσο περισσότερο έμειναν χωρίς τσιγάρο. Εκείνοι που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών παρέμειναν τουλάχιστον 30 ημέρες περισσότερο χωρίς τσιγάρο από όσους δεν το έκαναν. Μερικά άλλα οφέλη που πήραν ήταν η αυξημένη περίοδος μεταξύ των τσιγάρων κατά τη διάρκεια της ημέρας που σημαίνει ότι έκοψαν το κάπνισμα, επίσης περίμεναν περισσότερο πριν κάνουν το πρώτο τσιγάρο καθημερινά και είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε ένα τεστ νικοτίνης.

Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι που κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα είναι:

  • μειώνουν τον εθισμό στη νικοτίνη
  • Οι φυτικές ίνες που περιέχουν κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι – και έτσι μειώνεται η ανάγκη για κάπνισμα που μερικές φορές συγχέεται με την ανάγκη για φαγητό.
  • τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν τον καπνό να έχει άσχημη γεύση.
  • Με την κατανάλωση υγιεινών τροφών οι άνθρωποι συχνά αρχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους σε πιο υγιεινό και έτσι αρχίζουν να αποφεύγουν το τσιγάρο.

Δείτε ακόμη Θέλετε να Κόψετε το Κάπνισμα; Δοκιμάστε να Μυρίσετε Σοκολάτα Λένε οι Επιστήμονες

Τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη νικοτίνη:

Νερό

Μια μεγάλη ποσότητα νερού στο σώμα σας θα αποβάλει τη νικοτίνη από αυτό. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να πίνετε νερό είναι ότι η νικοτίνη αφυδατώνει το σώμα και πρέπει να το επανυδατώσετε.

Τσουκνίδα

Αυτό το φυτό θα σας προστατεύσει από μολύνσεις με την μεγάλη του ποσότητα σιδήρου.

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πολύ καλά για την υγεία σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε πολλά γλυκά λαχανικά, καθώς έχουν υψηλή ποσότητα ζάχαρης και η μεγάλη ποσότητα γλυκόζης μπορεί να διεγείρει ορισμένες περιοχές στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνες για ευχαρίστηση και ικανοποίηση, και η νικοτίνη είναι πραγματική απόλαυση για τους καπνιστές. Θα πρέπει να τρώτε λαχανικά όπως: μελιτζάνες, φασόλια, αγγούρια, σέλινο που μπορεί να επιδεινώσουν τη γεύση του καπνού.

Related Post

Πορτοκάλια

Με αυτά τα φρούτα θα αντισταθμίσετε την ποσότητα της βιταμίνης C που μειώνεται από το κάπνισμα. Θα κάνουν τον μεταβολισμό σας να απαλλαγεί από τη νικοτίνη πιο γρήγορα.

Ακτινίδια

Από αυτό το φρούτο θα πάρετε βιταμίνες όπως A, C και E και μεταξύ αυτών θα μειώσετε το κάπνισμα.

Χυμός καρότου

Οι βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από το σώμα σας είναι οι Α, Β, C, Κ και όλες μπορείτε να τις καταναλώσετε καταναλώνοντας χυμό καρότου επειδή είναι γεμάτος με αυτές τις βιταμίνες. Αυτή η τεράστια ποσότητα βιταμινών θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο επειδή συχνά καταστρέφεται από τη νικοτίνη.

Μπρόκολο

Κανένα λαχανικό δεν έχει περισσότερες βιταμίνες Β5 και C από το μπρόκολο. Αν θέλετε να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα, πρέπει οπωσδήποτε να το καταναλώσετε. Οι ουσίες του μπορούν επίσης να προστατεύσουν τους πνεύμονές σας από βλάβες που σχετίζονται με τις τοξίνες.

Σπανάκι

Το κύριο όφελος από το σπανάκι είναι ότι μπορεί να δώσει στον καπνό άσχημη γεύση, κάτι που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Περιέχει επίσης μια ποικιλία βιταμινών και φολικό οξύ.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Αυτό το Βότανο θα σας Βοηθήσει να Κόψετε το Κάπνισμα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Το Αγγούρι είναι το φυσικό κολλαγόνο για το πρόσωπο: Κρέμα πρωί και βράδυ με εξαιρετικά οφέλη

Στην επιδίωξη μιας πιο νεανικής και ζωντανής επιδερμίδας, τα φυσικά συστατικά είναι συχνά θαυματουργά. Ένα… Read More

12 Μαΐου, 2024

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα