Καλλιέργεια Πιπεριών σε Κρεμαστές Πλαστικές Σακούλες

Αν ψάχνετε για έναν καινοτόμο τρόπο για να καλλιεργήσετε πιπεριές, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικές σακούλες ως κρεμαστές ζαρντινιέρες. Αυτή η δημιουργική τεχνική κηπουρικής όχι μόνο μεγιστοποιεί τον χώρο σας αλλά προσθέτει και ένα μοναδικό αισθητικό στοιχείο στον κήπο σας. Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Θα χρειαστείτε:

Πλαστικές σακούλες (οι επαναχρησιμοποιούμενες και ανθεκτικές λειτουργούν καλύτερα)
Χώμα γλάστρας
Σπορόφυτα πιπεριάς ή σπόρους
Ψαλίδι
Λίπασμα
Μια στιβαρή δομή στήριξης (όπως πέργκολα, ξύλινο πλαίσιο ή μεταλλικοί πάσσαλοι)
Ποτιστήρι

Δείτε ακόμη 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας

Related Post

Διαδικασία:

  • Επιλέξτε πλαστικές σακούλες που είναι αρκετά δυνατές για να υποστηρίξουν το βάρος των πιπεριών, του χώματος και του νερού. Στις σακούλες θα πρέπει να ανοιχτούν οπές αποστράγγισης για να αποφευχθεί η υπερχείλιση.
  • Γεμίστε κάθε πλαστική σακούλα με χώμα για γλάστρες υψηλής ποιότητας, αφήνοντας περίπου 10 εκατοστά χώρο από την κορυφή για το πότισμα. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι καλά αεριζόμενο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
  • Ανάλογα με το μέγεθος των σακουλών, φυτέψτε 1-2 φυτά πιπεριάς σε καθεμιά. Ανοίξτε μικρές τρύπες στο χώμα και τοποθετήστε τα σπορόφυτα ή τους σπόρους σύμφωνα με τη συνιστώμενη απόσταση για τη συγκεκριμένη ποικιλία πιπεριάς που καλλιεργείτε.
  • Εφαρμόστε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης στο χώμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αυτό θα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα φυτά της πιπεριάς καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
  • Ποτίστε καλά τα φυτά της πιπεριάς μετά τη φύτευση για να κατακαθίσει το χώμα. Στη συνέχεια, ποτίζετε τακτικά τις σακούλες για να διατηρείται το χώμα σταθερά νωπό αλλά όχι βρεγμένο. Οι κρεμαστές σακούλες μπορεί να στεγνώσουν πιο γρήγορα από τις γλάστρες γι’ αυτό παρακολουθήστε προσεκτικά τα επίπεδα υγρασίας τους.
  • Κρεμάστε τις πλαστικές σακούλες σε μια στιβαρή δομή στήριξης. Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος των φυτών καθώς μεγαλώνουν. Προσαρμόστε το ύψος των σακουλών όπως χρειάζεται για να εξασφαλίσετε τη σωστή κυκλοφορία του αέρα και την έκθεση στον ήλιο.
  • Τοποθετήστε τις σακούλες σε ένα μέρος όπου δέχεται τουλάχιστον 6-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα. Οι πιπεριές ευδοκιμούν στον ήλιο.
  • Καθώς μεγαλώνουν τα φυτά της πιπεριάς, κλαδέψτε τα για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη και την καλύτερη ροή αέρα. Αφαιρέστε τυχόν κιτρινισμένα ή νεκρά φύλλα και τυχόν ανταγωνιστικούς βλαστούς.
  • Έχετε το νου σας για κοινά παράσιτα και ασθένειες πιπεριάς. Εάν παρατηρήσετε προβλήματα, αντιμετωπίστε τα αμέσως με κατάλληλες θεραπείες για να αποτρέψετε την εξάπλωσή τους.
  • Μόλις τα φυτά πιπεριάς αρχίσουν να παράγουν καρπούς, μαζεύετε τακτικά τις πιπεριές όταν φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος και χρώμα. Η συγκομιδή ενθαρρύνει την περαιτέρω παραγωγή καρπών.

Οφέλη από την καλλιέργεια πιπεριών σε κρεμαστές πλαστικές σακούλες

  • Οι κρεμαστές σακούλες σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χώρο, καθιστώντας τις ιδανικές για μπαλκόνια, μικρούς κήπους ή ακόμα και εσωτερικούς χώρους.
  • Τα κρεμαστά φυτά έχουν συχνά καλύτερη ροή αέρα, μειώνοντας τον κίνδυνο μυκητιακών ασθενειών και παρασίτων.
  • Οι κρεμαστές σακούλες μπορούν να προσθέσουν ένα ελκυστικό και μοναδικό στοιχείο στον κήπο ή τον χώρο διαβίωσής σας.
  • Οι σακούλες είναι εύκολα προσβάσιμες για πότισμα, κλάδεμα και συγκομιδή, μειώνοντας την καταπόνηση στην πλάτη και τα γόνατά σας.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Φυτεύω ένα Δέντρο Κανέλας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Η Θαυματουργή Λύση με Αιθέρια Έλαια για τους Μύκητες Νυχιών Ποδιών

Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More

17 Μαΐου, 2024

Υπάρχουν 4 Τύποι Γήρανσης και Μπορείτε να Παραμείνετε Νέοι αν Γνωρίζετε το Δικό σας

Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ακρυλαμίδιο: Η τοξική ουσία που “κρύβεται” στο air fryer – Είναι τελικά τόσο αθώο το μαγείρεμα;

Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More

17 Μαΐου, 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Το κορίτσι του “Maestro” μας δείχνει το minimal σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More

17 Μαΐου, 2024

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα