in , , ,

Γήρανση Μαλλιών και Γήρανση νυχιών: Ποια είναι τα συμπτώματα

Γήρανση Μαλλιών και Γήρανση νυχιών: Ποια είναι τα συμπτώματα
Γήρανση Μαλλιών και Γήρανση νυχιών: Ποια είναι τα συμπτώματα

Καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά και τα νύχια μας αρχίζουν να αλλάζουν. Τα μαλλιά και τα νύχια βοηθούν στην προστασία του σώματος και την διατήρηση της θερμοκρασίας σε σταθερά επίπεδα.

Αλλαγές στα μαλλιά μας γιατί γερνούν

Αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών

Αλλαγές στα μαλλιά μας γιατί γερνούν
Αλλαγές στα μαλλιά μας γιατί γερνούν – freepik

Αρχικά αλλάζει το χρώμα των μαλλιών μας. Το χρώμα των μαλλιών οφείλεται σε μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη, την οποία παράγουν οι θύλακες των τριχών. Οι θύλακες των τριχών βρίσκονται στο δέρμα όπου δημιουργούνται και μεγαλώνουν οι τρίχες. Με τη γήρανση, τα ωοθυλάκια παράγουν λιγότερη μελανίνη και αυτό προκαλεί το γκριζάρισμα των μαλλιών. Το γκριζάρισμα αρχίζει συχνά από την ηλικία των 30.

Τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής συχνά αρχίζουν να γκριζάρουν στους κροτάφους και επεκτείνονται μέχρι την κορυφή κεφαλιού. Το χρώμα των μαλλιών γίνεται πιο ανοιχτό και τελικά γίνεται λευκό.

Οι τρίχες του σώματος και του προσώπου γίνονται επίσης γκρίζες, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει αργότερα από τις τρίχες του τριχωτού της κεφαλής. Οι τρίχες στη μασχάλη, το στήθος και την ηβική περιοχή μπορεί να γκριζάρουν λιγότερο ή και καθόλου.

Το γκριζάρισμα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας. Τα γκρίζα μαλλιά τείνουν να εμφανίζονται νωρίτερα στους λευκούς και αργότερα στους Ασιάτες. Τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες και άλλα προϊόντα δεν θα σταματήσουν ή θα μειώσουν το ρυθμό του γκριζαρίσματος.

Αλλαγές στο πάχος της τρίχας.

Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από πολλές πρωτεΐνες. Μια τρίχα έχει κανονική ζωή μεταξύ 2 και 7 ετών. Αυτή η τρίχα στη συνέχεια πέφτει και αντικαθίσταται με μια νέα τρίχα. Το πόσες τρίχες έχετε στο σώμα και το κεφάλι σας καθορίζεται επίσης από τα γονίδιά σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σχεδόν όλοι έχουν κάποια απώλεια μαλλιών με τη γήρανση. Ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών επιβραδύνεται επίσης.

Οι τρίχες γίνονται μικρότερες και έχουν λιγότερη χρωστική ουσία. Έτσι, τα πυκνά, χοντρά μαλλιά ενός νεαρού ενήλικα γίνονται τελικά λεπτά, και ανοιχτόχρωμα. Πολλά τριχοθυλάκια σταματούν να παράγουν νέες τρίχες.

Οι άνδρες μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια φαλάκρας μέχρι τα 30 τους χρόνια. Πολλοί άνδρες είναι σχεδόν φαλακροί στην ηλικία των 60. Ένας τύπος φαλάκρας που σχετίζεται με τη φυσιολογική λειτουργία της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης ονομάζεται φαλάκρα ανδρικού τύπου. Η τριχόπτωση μπορεί να είναι στους κροτάφους ή στην κορυφή του κεφαλιού.

Οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν επίσης παρόμοιο τύπο φαλάκρας καθώς μεγαλώνουν. Τα μαλλιά γίνονται λιγότερο πυκνά και το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να γίνει ορατό.

Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα και το πρόσωπό σας χάνουν επίσης τρίχες. Οι εναπομείνασες τρίχες του προσώπου των γυναικών μπορεί να γίνουν πιο τραχιές, πιο συχνά στο πηγούνι και γύρω από τα χείλη. Στους άνδρες μπορεί να μακραίνουν και να γίνονται πιο τραχιές τρίχες στα φρύδια, τα αυτιά και τη μύτη.

Αλλαγές στα νύχια καθώς μεγαλώνουμε

Αλλαγές στα νύχια καθώς μεγαλώνουμε – freepik

Τα νύχια σας επίσης αλλάζουν με την ηλικία. Αναπτύσσονται πιο αργά και μπορεί να γίνουν θαμπά και εύθραυστα. Μπορεί επίσης να γίνουν κιτρινισμένα και αδιαφανή.

Τα νύχια, ιδιαίτερα των ποδιών, μπορεί να γίνουν σκληρά και παχιά. Τα νύχια που έχουν μπει προς τα μέσα μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα. Οι άκρες των νυχιών μπορεί να σπάσουν.

Μπορεί να αναπτυχθούν κατά μήκος ραβδώσεις στα νύχια των χεριών και των ποδιών.

Image by Freepik

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Συνταγή για σπιτικές καραμέλες βουτύρου ή γάλακτος χωρίς θερμόμετρο με μόνο 4 υλικά [Βίντεο] - Η πιο διαχρονική καραμέλα

Συνταγή για σπιτικές καραμέλες βουτύρου ή γάλακτος χωρίς θερμόμετρο με μόνο 4 υλικά [Βίντεο] – Η πιο διαχρονική καραμέλα

Νερό Ιτιάς: Πώς να φτιάξεις Φυσική Ορμόνη Ριζοβολίας για τα Φυτά

Νερό Ιτιάς: Πώς να φτιάξεις Φυσική Ορμόνη Ριζοβολίας για τα Φυτά