in , ,

Οι 17 Καλύτεροι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα με τα υπέροχα χωριά και τις πόλεις της μπορούν να γίνουν μια αξέχαστη εμπειρία για όσους την επιλέξουν. Ορεινά χωριά με απαράμιλλη ομορφιά μέσα στη φύση, στα χονισμένα έλατα και στα πετρόκτιστα σπίτια σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη που αναζητά ιδιαίτερες εμπειρίες για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του.

Οι προορισμοί των Χριστουγέννων στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί, όπου μπορεί κάποιος να χαλαρώσει να παίξει σαν παιδί στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα, φαγητά και γλυκά, να δοκιμάσει το κρασί και το τσίπουρο, να περιηγηθεί στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών, να μείνει σε ξενώνες και παραδοσιακά καταλύματα. Παρακάτω διαλέξαμε 17 μοναδικούς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς για να περάσετε αξέχαστα αυτές τις γιορτές

Οι 17 Καλύτεροι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα

1. Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας (Ορεινή Κορινθία)

Τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι σίγουρο ότι θα σας μείνουν αξέχαστα. Είναι κοντά στην Αθήνα και είναι ιδανικός προορισμός για απόδραση ακόμα και για λίγες μέρες. Ακόμα και η διαδρομή είναι μαγευτική αλλά και οι περίπατοι που μπορείτε να κάνετε στα χωριά της ορεινής Κορινθίας.

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας
Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας – φώτο

Τι να κάνεις και να δεις στα Τρίκαλα Κορινθίας

Αν αγαπάς το σκι ή ακόμα και αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το άθλημα (εντάξει δεν γεννήθηκαμε όλοι επάνω σε πέδιλα του σκι) το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας θα σε ανταμοίψει. Βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμεντρο από τα Τρίκαλα Κορινθίας και είναι αρκετά οργανωμένο. Στα Τρίκαλα Κορινθίας θα βρείτε ξενοδοχεία, ξύλινα σπιτάκια με τζάκι και θα ξαναγίνετε πάλι παιδιά με τους στολισμένους ξενώνες, τα μαγαζιά και τις πλατείες.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε τους μεζέδες αλλά και τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού.

2. Χριστούγεννα Στα Τρίκαλα και Μύλος των Ξωτικών

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό Πάρκο στην Ελλάδα στον παλιό μύλο Ματσόπουλου με τα μεγάλα φουγάρα. Είναι ένα παραμυθένιος κόσμος και το μόνο σίγουρο είναι ότι μικροί και μεγάλοι θα βυθιστούν στην μαγεία των Χριστουγέννων. Ο μύλος των Ξωτικών μάλιστα άνοιξε στις 24 Νοέμβρη και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 7 Ιαουαρίου 2024.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν λοιπόν αποφασίσετε να πάτε φέτος στα Τρίκαλα για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά δεν είναι μόνο ο Μύλος των ξωτικών που θα σας πάρει τα μυαλά.

Τρίκαλα και Μύλος των Ξωτικών τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα
Τρίκαλα και Μύλος των Ξωτικών τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα – φώτο

Τι να δείτε τα Χριστούεγννα στα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα σίγουρα θα τα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά. Με τα υπέροχα λίθανα δρομάκια του και τις γέφυρες σίγουρα θα σας μείνουν αλησμόνητα. Θα φάτε καλά στα παραδοσιακά ταβερνάκια που θα βρείτε εκεί και θα διασκεδάσετε στα διάφορα στέκια.

Και Τρίκαλα χωρίς Μετέωρα δεν γίνεται

Αν τελικά αποφασίσετε να πάτε στα Τρίκαλα φέτος τα Χριστούγεννα σίγουρα βάλτε στο πρόγραμμα σας και τα Μετέωρα με τους θεόρατους βραχους και τις Μονές που στη θέα τους σε πιάνει δέος.

3. Χριστούγεννα Στη Δράμα

Στη Δράμα αν την διαλέξετε για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας θα περάσετε μοναδικά και μαγικά. Εκεί θα βρείτε το πανέμορφο εορταστικό χωριό της πόλης την “Ονειρούπολη“. Ιδανικό για τα παιδιά αφού υπάρχουν Χριστουγεννιάτικες δράσεις και εργαστήρια που θα λατρέψουν.

Εκτός από την ονειρούπολη σίγουρα αξίζει μια βόλτα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τις ομώνυμες πηγές, τους νερόμυλους και τα γεφυράκια.

Χριστούγεννα Στη Δράμα - Ονειρούπολη
Χριστούγεννα Στη Δράμα – Ονειρούπολη φώτο

4. Χριστούγεννα Στα Ζαγοροχώρια

Τι να πει κανείς τώρα για τα Ζαγοροχώρια. Είναι ίσως από τις όμορφες ορεινές αποδράσεις όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλες τις εποχές τους χρόνου. Βρίσκονται στον νομό Ιωαννίνων και αποτελούνται από 46 παραδοσιακά χωριά με τοξωτά γεφύρια και σπίτια χτισμένα από πέτρα.

Ο φυσικός πλούτος των βουνών και των ποταμών σίγουρα θα σας μαγέψει στα όμορφα χωριά του Ζαγορίου.

Χριστούγεννα Στα Ζαγοροχώρια – φώτο

Τι να κάνεις στα Ζαγοροχώρια

Εκτός από τους παραδοσιακούς μεζέδες και τα γλυκά μπορείς αν είσαι ενεργητικός τύπος βέβαια να απολαύσεις διάφορα σπορ όπως Ορειβασία, ιππασία και extreme sports. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τα διάφορα μικρά μουσεία  με τα πιο σημαντικά: το Λαογραφικό Μουσείο στους Κήπους, το Ιστορικό Μουσείο στον Ελαφότοπο και το Βοτανικό Μουσείο στο Κουκούλι.

5. Χριστούγεννα Στο Μέτσοβο

Το Μέτσοβο είναι ένας λατρεμένος προορισμός για όλους τους μήνες του χρόνου και όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Βέβαια τα Χριστούγεννα που το Μέτσοβο φοράει τα γιορτινά του είναι αξεπέραστο. Το χιονισμένο τοπίο στην πλατεία του χωριού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το κρασί και τα παραδοσιακά εδέσματα θα σας μείνουν αξέχαστα.

Φυσικά μην παραλείψετε να φάτε στις ταβέρνες και να απολαύσετε τα θεσπέσια κρεατικά, τα λουκάνικα, το κοντοσούβλι και τις μπριζόλες. Και εννοείται θα συνοδέψετε με τα εκλεκτά κρασιά και ειδικά το κρασί της περιοχής το “Κατώγι“.

Χριστούγεννα Στο Μέτσοβο
Χριστούγεννα Στο Μέτσοβο φώτο

Τι να δεις στο Μέτσοβο και που να πας

Στο Μέτσοβο το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα βαρεθείς με τίποτα. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα αξιοθέατα όπως ο Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, τα υπέροχα μοναστήρια, το οινοποείο Κατωγι Αβέρωφ, το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης.

Επίσης στο Μέτσοβο μπορείς να επιδοθείς σε υπαίθρια σπορ και δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία, ποδήλατο βουνού και φυσικά να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιο.

6. Χριστούγεννα Στο Πήλιο

Ιδανικός προορισμός είναι το Πήλιο και συγκεκριμένα τα χωριά της Μακρυνίτσας και της Πορταριάς για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Το Πήλιο είναι από τους πιο τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά για όλους τους μήνες. Οι εξαιρετικές υποδομές θα σας προσφέρουν την άνεση που χρειάζεστε και το τοπίο θα σας κάνει να το λατρέψετε. Πλατάνια, υπέροχα γεφύρια θα σας σηκώσουν από την καρέκλα για να τα εξερευνήσετε.

Στην Πορταριά θα βρείτε την πλατεία Μελίνας Μερκούρη με υπέροχα μαγαζιά, ταβέρνες και ξενώνες.

 Χριστούγεννα Στο  Πήλιο
Χριστούγεννα Στο Πήλιο φώτο

Τι να δεις και που να πας τα Χριστούγεννα στο Πήλιο

Μπορείτε να επισκεφθείτε την Μακρινίτσα που απέχει μόνο δυόμιση χιλιόμετρα από την Πορταριά και θεωρείται από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο Αγριολεύκες που έχει την ιδιαιτερότητα να κάνετε σκι με θέα το Αιγαίο.

Στο Πήλιο και στα χωριά του θα σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε υπέροχες πεζοπορίες αν το επιτρέπει φυσικά ο καιρός.

7. Χριστούγεννα Στην Αράχωβα

Από την λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η Αράχωβα και ο Παρνασσός αυτά τα Χριστούγεννα. Ο κεντρικός δρόμος της Αράχωβας ντύνεται με τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τον μεγάλο αριθμό τουριστών που την προτιμούν λόγω του χιονοδρομικού αλλά και λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα. Εκεί θα βρείτε πολλά εμπορικά μαγαζιά για τα δώρα σας, αρκετά εστιατόρια, καφέ και μπαρ για ξέφρενο γλέντι μέχρι το πρωί.

Αν έχετε κανονίσει να περάσετε την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς στην Αράχωβα τότε αξίζει να την περάσετε στα “apres ski bar restairants” που είναι μοναδική εμπειρία.

Χριστούγεννα Στην Αράχωβα
Χριστούγεννα Στην Αράχωβα φώτο

Που να πας και τι να δεις στην Αράχωβα τα Χριστούγεννα

Κορυφαία επιλογή μετά φυσικά από τις βόλτες στην Αράχωβα είναι το χιονοδρομιό κέντρο Παρνασσού. Εκτός από το σκι μπορείτε να κάνετε οικογενειακά έλκηθρο στο χιόνι και μάλιστα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος. Επίσης μπορείτε να φορέσετε χιονορακέτες και να κάνετε τις βόλτες σας στις χιονοσμένες δαδρομές του βουνού που θα σας μαγέψει με την ομορφιά και την ηρεμία του.

Πατινάζ στην Αράχωβα: Στο Λιβάδι λειτουργεί πίστα πατινάζ για να ξεκλειδώσετε τις ικανοτήτες σας.

Επίσκεψη στην Αγόριανη: Η Αγόριανη είναι ένα υπέροχο χωριό και γίνεται ακόμα περισσότερο τα Χριστούγεννα. Στολίζεται και περιμένει τον κόσμο να την επισκεφτεί.

8. Χριστούγεννα Στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι ένα πολυαγαπημένος προορισμός για πολλούς αλλά τα Χριστούγεννα αποκτά άλλη μαγεία. Τα Καλάβρυτα γεμίζουν με κόσμο τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα είναι ανοιχτά όλη μέρα και σίγουρα θα βρείτε πολλά να κάνετε αυτές τις γιορτινές μέρες. Στον πεζόδρομο αλλά και στην πλατεία θα βρείτε πολλά μαγαζιά να ψωνίσετε αλλά και να φάτε ή να πιείτε τον καφέ σας.

Χριστούγεννα Στα Καλάβρυτα
Χριστούγεννα Στα Καλάβρυτα φώτο

Τι να δω και που να πάω στα Καλάβρυτα.

Όσες μέρες και να κάτσετε σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα σας πρέπει να συμπεριλάβετε την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και θεωρείται από τις πιο όμορφες μονές της Ελλάδας.

Στα Καλάβρυτα σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή και θα σας κάνει να ανατριχιάσετε το μνημείο πεσόντων. Το μνημείο έχει δημιουργηθεί εις μνήμην όλων των ανδρών και αγοριών άνω των 13 ετών που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς στις 13 Δεκεμβρίου στο Ολοκαύτωμα.

Στο παλιό Δημοτικό σχολείο στεγάζεται επίσης και μουσείο με τα αντικείμενα των εκτελεσθέντων, φωτογραφίες και άλλα αντικέιμενα της εποχής.

Επισκεφθείτε την Ζαχλωρού. Είναι ένα μικρό καταπράσινο χωριό που μέσα του περνάει ο οδοντωτός. Πανέμορφο τοπίο και ηρεμία για όποιον διαλέξει να πάει.

Δεν ξεχναμε το υπέροχο Μέγα Σπήλαιο με την Μονή, ένα μοναστήρι χτισμένο σε φυσικό σπήλαιο.

Και φυσικά από τα πιο must που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα είναι τα σπήλαια των λιμνών. Απέχουν 16 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα. Μέσα στα σπήλαια θα βρείτε 13 μοναδικές λίμνες και η διαδρομή του είναι περίπου 2 χιλιόμετρα.

Τέλος για όσους αγαπούν τα σπορ τα Καλάβρυτα δεν θα τους απογοητεύσουν αφού λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω θα βρείτε το Χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

9. Χριστούγεννα Στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα θα τα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά. Τα Χριστούγεννα στα Γιάννενα είναι μαγευτικά λόγω των ολοφώτιστων δρόμων και στενών. Οι Γιαννιώτες αγαπούν πολύ τα λαμπιόνια και κάθε χρόνο ο στολισμός είναι ευφάνταστος. Μπορεί να έχει κρύο αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και ρομαντικό από μια βόλτα στην λίμνη ανάμεσα στα ψηλά δέντρα.

Σϊγουρα θα βρείτε πολλά καφέ για να πιείτε κάτι ζεστό και να αγναντέψετε το τοπίο. Στα Ιωάννινα τα Χριστούγεννα θα βρείτε πολλά και καλά ξενοδοχεία ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς.

φώτο

Τι να δεις και που να πας στα Ιωάννινα τα Χριστούγεννα.

Αν αγαπάς το σκι τότε σίγουρα μην παραλείψεις να πας μια βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Σίγουρα μπορείς να πας μια εκδρομή στα κοντινά Ζαγοροχώρια ή και λίγο πιο μακρυά στο Μέτσοβο.

Στα Ιωάννινα σίγουρα θα φας και θα πιείς καλά. Ταβέρνες με φανταστικό φαγητό και φυσικά υπέροχα καφέ και μπαρ για ξέφρενο γλέντι.

Φυσικά στα Ιωάννινα μην παραλείψετε με τίποτα να πάτε στο μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα, το μουσείο Παύλου Βρέλλη. Ο Παύλος Βρέλλης εργάστηκε ακατάπαυστα για να δημιουργήσει στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Μια φανταστική εμπειρία για να βιώσετε το ελληνικό παρελθόν μέσα από πολύ ρεαλιστικές κέρινες φιγούρες και σκηνικά.

10. Χριστούγεννα Στη Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι μι ασφαλής επιλογή για τα Χριστούγεννα. Γίνονται υπέροχες εορταστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες και αρκετές δωρεάν δράσεις για να πάρετε μέρος εσείς και τα παιδιά σας.

Χριστούγεννα Στη Χαλκίδα
Χριστούγεννα Στη Χαλκίδα – φώτο

Στην Χαλκίδα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά Χριστουγεννιάτικα γλέντια και συναυλίες. Θα βρείτε αρκετά καταλύματα για την διαμονή σας καθώς και αρκετά εστιατόρια καφέ και μπαρ.

11. Χριστούγεννα Στην Καστοριά

Στην Δυτική Μακεδονία θα βρείτε την υπέροχη Καστοριά που θεωρείται από τους κορυφαίους προορισμούς για τα Χριστούγεννα. Η φωτισμένη Καστοριά αντανακλά την ομορφιά της στην λίμνη και θα εντυπωσιαστείτε από τις υπέροχα διακοσμημένες πλατείες και τους παραλίμνιους δρόμους.

Στην Καστοριά θα βρείτε θεματικά πάρκα, υπέροχες βυζαντικές εκκλησίες, και πολλές εορταστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά Ραγκουσάρια.

Φυσικά οι λάτρεις και όχι μόνο του καλού φαγητού θα απολαύσουν την απόλυτη γαστρονομία

Χριστούγεννα Στην Καστοριά
Χριστούγεννα Στην Καστοριά – φώτο

12. Χριστούγεννα Στο Καϊμακτσαλάν – Άγιος Αθανάσιος

Καϊμακτσαλάν σημαίνει λευκή κορυφή ή όρος Βόρα και βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν 2.500 μέτρων. Τα Χριστούγεννα στο Καϊμακτσαλάν σίγουρα θα τα απολαύσετε. Ο Άγιος Αθανάσιος έχει έκδηλη την παραδοσιακή μακεδονική αρχιτεκτονική με τις κεραμοσκεπές να δεσπόζουν μέσα στην φύση. Είναι αρκετά μεγάλος τουριστικός πορορισμός λόγω του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν είναι πολύ οργανωμένο, έχει αρκετές πίστες και μάλιστα έχει για αρκετούς μήνες χιόνι.

Στον Άγιο Αθανάσιο θα βρείτε αρκετές ταβέρνες με παραδοσιακά εδέσματα, καταλύματα και φυσικά διάφορες δραστηριότητες όπως ιππασία, τοξοβολία κτλ για να περάσετε χρόνο τα Χριστούγεννα.

13. Χριστούγεννα Στην Αριδαία

Ο Μύθος θέλει την Αριδαία να είναι δημιουργημα γιγάντων. Είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για τα Χριστούγενα καθώς έχει υπέροχη φυσική όμορφια και άγριο τοπίο. Η Αριδαία είναι ιδανικός προορισμός για τα Χριστούγεννα γιατί είναι πολύ κοντά σε διάφορα χωριά και αξιοθέατα. Η Αριδαία λοιπόν σίγουρα έχει άρρηκτη σύνδεση με τα Λουτρά Πόζαρ. Σπάνια φυσική ομορφιά με καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού και πισίνες με ιαματικά νερά μέσα στο δάσος αλλά και εσωτερικές πισίνες.

Θα βρείτε υπέροχες ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό και μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα όπως μπούκοβο, κάστανα, ψητές πιπεριές και πολλά άλλα.

Χριστούγεννα Στην Αριδαία
Χριστούγεννα Στην Αριδαία – φώτο

14. Χριστούγεννα Στο Καρπενήσι

Χριστούγεννα στο Καρπενήσι: Η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας το Καρπενήσι είναι ιδανικό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας αν θέλετε να απολαύσετε το χιόνι στο μάξιμουμ. Το Καρπενήσι έχει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, φανταστική αρχιτεκτονική και φυσικά εντελώς ξεχωριστά τοπικά εδέσματα.

Στο Καρπενήσι εκτός από το χιονοδρομικό κέντρο που θα λατρέψετε τα Χριστούγεννα, μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις στα γύρω γραφικά χωριά και να πάρετε μέρος σε εναλλακτικές δράσεις και σπορ.

Τα Χριστούγεννα στο Καρπενησι είναι μαγικά να κάνετε βόλτα στα σοκάκια και να απολαύσετε την ζεστή σας σοκολάτα.

Στο Καρπενήσι θα βρείτε αρκετούς παραδοσιακούς ξενώνες, ξενοδοχεία και καταλύματα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Χριστούγεννα Στο Καρπενήσι
Χριστούγεννα Στο Καρπενήσι – φώτο

15. Χριστούγεννα Στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο τα Χριστούγεννα είναι σαν Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Τα στολισμένα αρχονικά και το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος σίγουρα θα σας αποπλανήσουν. Στους δρόμους θα ακούσετε τα κάλαντα από τους μαθητές τους μουσικού σχολείου αλλά και από την φιλαρμονική.

Σίγουρα να επισκεφθείτε το Πάρκο του Άγοιυ Βασίλη ειδικά αν έχετε παιδιά αλλά και το πάρκο του ΟΣΕ που τα Χριστούγεννα μετατρέπεται σε Γιορτινό πάρκο με λαμπιόνια, δράσεις και εκδηλώσεις.

Τέλος αν θέλετε να απολαυσεται στολισμένη όλη την πόλη σίγουρα πρέπει να ανεβείτε στο Παλαμήδι.

 Χριστούγεννα Στο Ναυπλιο
Χριστούγεννα Στο Ναύπλιο – φώτο

16. Χριστούγεννα Στο Νυμφαίο

Το Νυμφαίο που απέχει σχεδόν 30 χιλιόμετρα από την Φλώρινα σίγουρα αν το επιλέξετε θα γίνει αγαπημένος Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Είναι από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και τα μοναδικά αρχοντόσπιτα χτισμένα από πέτρα. Αν επιλέξετε το Νυμφαίο για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας τότε σίγουρα θα κάνετε γιορτές στα λευκά.

Στο Νυμφαίο θα πιείτε άφθονο τσίπουρο, θα ξετρελαθείτε με το παραδοσιακό φαγητό και θα απολαύσετε την φιλοξενία στους ξενώνες που υπάρχουν εκεί.

Χριστούγεννα Στο Νυμφαίο
Χριστούγεννα Στο Νυμφαίο – φώτο

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την Νίκειο σχολή, το Μουσείο Αργυροχρυσοχοϊας και Ιστορίας Νυμφαίου και το υπέροχο πέτρινο μονοπάτι στο δάσος με τις οξιές. Εκεί θα βρείτε καιρού επιτρέποντος και το ξύλινο περίπτερο του Άρκτουρου.

17. Χριστούγεννα Στην Ελάτη και Περτούλι

Αν όταν ακούς Χριστούγεννα σου έρχεται στο μυαλό βόλτα με έλκηθρο τότε θα επιλέξεις ή Ελάτη ή Περτούλι για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σου. Η φύση εδώ δεν έκανε εκπτώσεις. Πέτρινα αρχοντικά, σαλέ φτιαγμένα από κορμούς δέντρων και ζεστή σοκολάτα μπροστά σε αναμμένο τζάκι.

Το μόνο σίγουρο είναι αν πας στην Ελάτη θα πας και στο Περτούλι και αντίστροφα. Στην Ελάτη θα βρεις αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες και φυσικά πολλά μαγαζιά για δώρα, ταβέρνες μπαράκια και καφετέριες.

Στο Περτούλι θα βρεις επίσης αρκετά καταλύματα αλλά και μαγαζιά για να είναι η διαμονή σου άνετη και ασφαλής.

Φυσικά αν επιλέξεις Ελάτη ή Περτούλι για τα Χριστούγεννα εννοείται ότι στο πρόγραμμα σου θα βάλεις και το μκρό αλλά πανέμορφο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου ή Κόζιακα. Έχεις μικρές εύκολες πίστες και ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός.

Χριστούγεννα Στην Ελάτη και Περτούλι
Χριστούγεννα Στην Ελάτη και Περτούλι – φώτο

Αυτές λοιπόν είναι οι 17 κορυφαίες επιλογές προορισμών στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα. Βέβαια η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη που υπάρχουν σίγουρα πολλαπλάσιες επιλογές για να απολαύσει κανείς τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

φώτο wirestock

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τζελ Λιναρόσπορου: Εξαφανίζει τις Ρυτίδες και Αναζωογονεί το Δέρμα Κατά 20 Χρόνια

Τζελ Λιναρόσπορου: Εξαφανίζει τις Ρυτίδες και Αναζωογονεί το Δέρμα Κατά 20 Χρόνια

6 "Ζωντανές" Καρυάτιδες αναζητούν την αδελφή τους στο Βρετανικό Μουσείο - Φωτογραφίες

6 “Ζωντανές” Καρυάτιδες αναζητούν την αδελφή τους στο Βρετανικό Μουσείο – Φωτογραφίες