in , , , , ,

10 Τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τις παλιές πετσέτες μπάνιου – Μην τις Πετάς

10 Τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τις παλιές πετσέτες μπάνιου - Μην τις Πετάς
10 Τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τις παλιές πετσέτες μπάνιου - Μην τις Πετάς

Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε με τις παλιές σας πετσέτες μπάνιου; Πριν πετάξετε οποιαδήποτε παλιά πετσέτα στα σκουπίδια, ίσως πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA), το 2018, η ποσότητα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που παρήχθησαν και πετάχτηκαν σε χωματερές ήταν περίπου 17 εκατομμύρια τόνοι. Και τι ακριβώς εννοούμε ως ύφασμα; Χαλιά, ρούχα, υποδήματα, έπιπλα, σεντόνια και πετσέτες.

​Ήδη γνωρίζουμε σε αρκετά υλικά όπως έπιπλα, σεντόνια, πλαστικό ότι μπορούμε να δώσουμε δεύτερη ζωή. Τι γίνεται όμως με τις παλιές πετσέτες;

​Αν έχετε παλιές πετσέτες μπάνιου υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους δώσετε μια νέα ζωή χωρίς να τις πετάξετε.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανακυκλώνετε παλιές πετσέτες; Αυτό το άρθρο θα προσφέρει δημιουργικές και χρήσιμες ιδέες για την επαναχρησιμοποίηση παλιών πετσετών μπάνιου.

Τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες μπάνιου

Ακολουθούν 10 δημιουργικοί, εύκολοι και διασκεδαστικοί τρόποι για να αλλάξετε χρήσεις στις παλιές πετσέτες.

  1. Χρησιμοποιήστε τις στην κουζίνα
    Αντί να αγοράζετε νέα είδη κουζίνας, όπως πετσέτες κουζίνας και βάσεις κατσαρόλας, φτιάξτε τα δικά σας με τις παλιές σας πετσέτες.
  2. Δωρίστέ τις
    Αν οι πετσέτες είναι σε καλή κατάσταση τότε μπορείτε φυσικά να τις δωρίσετε, Εάν οι παλιές πετσέτες είναι πραγματικά φθαρμένες, τότε σκεφτείτε να τις δώσετε σε ένα καταφύγιο ζώων. Και μιας και μιλάμε για τους μικρούς μας φίλους…
  3. Δώστε τις στον σκύλο
    Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες μπάνιου, δώστε τις στον σκύλο. Οι παλιές πετσέτες μπορούν εύκολα να γίνουν ιδιοκτηρία του σκυλιού σας. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν χρειάζεται ποτέ να ρωτήσει ποια πετσέτα είναι δική του και ποια του σκύλου μετά το μπάνιο.
  4. Μπορείτε επίσης να μετρέψετε τις παλιές πετσέτες σε μαξιλάρια για κατοικίδια και παιχνίδια για κατοικίδια, όπως ένα πετσετέ σχοινί.
    Απλώς συγκεντρώστε παλιές πετσέτες και κόψτε τις σε τρία μακριά κομμάτια υφάσματος και, στη συνέχεια, πλέξτε τις μεταξύ τους για ένα σπιτικό παιχνίδι σκύλου DIY.
  5. Φτιάξτε πανιά καθαρισμού
    Αντί να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας για το καθάρισμα μέσα στο σπίτι χρησιμοποιήστε παλιές πετσέτες σαν πανιά καθαρισμού.
  6. Μετατρέψτε τις σε τσάντα θαλάσσης
    Ένα από τα βασικά στοιχεία για κάθε μέρα στην παραλία ή στην πισίνα είναι μια πετσέτα θαλάσσης μέσα σε μια μεγάλη τσάντα θαλάσσης. Αλλά γιατί να μην γίνετε δημιουργικοί και να συνδυάσετε τα δύο, μετατρέποντας παλιές πετσέτες σε μια DIY ανακυκλωμένη τσάντα παραλίας; Το μόνο που χρειάζεστε είναι παλιές πετσέτες, ψαλίδι, σκραπ υφάσματος (για τις λαβές της τσάντας παραλίας) και μια ραπτομηχανή. Έτοιμη!
  7. Κάντε τις θήκες για το μπάνιο και τα καλλυντικά.
    Με τις παλιές μπετσέτες μπορείτε να φτιάξετε πουγκιά ή και καλαθάκια για να βάζετε μέσα στ είδη σπα στο μπάνιο
  8. Χρησιμοποιήστε τις μέσα στο μπάνιο και φτιάξε πατάκια
    Με παλιές πετσέτες το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις υπέροχα πατάκια μπάνιου; Δες εδώ οδηγίες
  9. Βάλε μία πετσέτα μπάνιου μέσα στο αυτοκίνητο
    Ένας άλλος πολύ απλός τρόπος για να ανακυκλώσετε μια παλιά πετσέτα είναι απλών να την βάλετε στο αυτοκίνητό σας. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς μια παλιά πετσέτα. Είτε πλένετε το αυτοκίνητό σας είτε σας πιάνει μια καταιγίδα στην άκρη του δρόμου, οι χρήσεις για τις παλιές πετσέτες είναι πολλές.
  10. Μεταμορφώστε τις σε κορδέλα για το κεφάλι
    Χρειάζεστε μια απορροφητική κορδέλα για όταν πλένετε το πρόσωπό σας; Πάρτε μερικά διασκεδαστικά χρώματα και μοτίβα και αποκτήστε μόνοι σας μια DIY χειροποίητη υφασμάτινη κορδέλα σπα για το πλύσιμο του προσώπου σας.

Πώς να ανακυκλώσετε παλιές πετσέτες;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαντήσετε στην ερώτηση τι να κάνετε με τις παλιές πετσέτες μπάνιου και παραπάνω διαβάσατε 10 από αυτούς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

φώτο / φώτο /φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Χριστούγεννα 2023: Φέρε Το Δάσος Μέσα Στο Σπίτι - 75 Ιδέες Δασικής Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης

Χριστούγεννα 2023: Φέρε Το Δάσος Μέσα Στο Σπίτι – 75 Ιδέες Δασικής Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης

Χάνεις τα μαλλιά σου; Πείτε Αντίο στην Τριχόπτωση με 1 Σπιτικό Συστατικό

Χάνεις τα μαλλιά σου; Πείτε Αντίο στην Τριχόπτωση με 1 Σπιτικό Συστατικό