Όλοι αγαπούν τα ζυμαρικά. Τουλάχιστον, η μεγάλη πλειοψηφία. Είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα και οι περισσότεροι έχουν τη δική τους συνταγή που φτιάχνουν εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, σωστά; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουμε μερικά πολύ μεγάλα λάθη όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά. Αυτό είναι το μυστικό των εστιατορίων για τέλεια ζυμαρικά
Μια ομάδα Ιταλών σεφ αποκάλυψαν τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ερασιτέχνες σεφ όταν μαγειρεύουν ζυμαρικά.
Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας ένα φθηνό ζυμαρικό. Μερικές από τις οικονομικές μάρκες ζυμαρικών επιλέγουν να ακολουθήσουν μια συντόμευση στη διαδικασία παραγωγής τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα τους είναι φθηνότερα, αλλά αυτή η συντόμευση σημαίνει επίσης ότι τα ζυμαρικά είναι χαμηλότερης ποιότητας. Η χαμηλότερη ποιότητα προκαλείται κυρίως από τον τύπο του αλευριού που χρησιμοποιείται από τις οικονομικές μάρκες και την επιτάχυνση της διαδικασίας ξήρανσης.
Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν μέχρι να βράσει τελείως το νερό πριν ρίξουν τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Μην ρίχνετε ολόκληρη τη συσκευασία στο νερό μόλις αρχίσει να αναβράζει λίγο η επιφάνεια του νερού. Περιμένετε περίπου μισό λεπτό αφού το νερό αρχίσει να βράζει σωστά και μετά προσθέτετε τα ζυμαρικά.
Προσθέστε 10 γραμμάρια αλάτι σε κάθε 1000 ml νερού. Αν προσθέσετε πολύ λίγο αλάτι, τα ζυμαρικά θα έχουν ήπια γεύση.
Δείτε ακόμη ‘Εβρασες μακαρόνια; Μην πετάξεις το νερό από τα ζυμαρικά. Ρίξε το στα φυτά σου
Βεβαιωθείτε ότι έχετε περισσότερο από αρκετό νερό στην κατσαρόλα για να βράσετε τα ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά χρειάζονται πολύ βραστό νερό.
Είναι μεγάλο λάθος να ξεπλένετε τα ζυμαρικά γιατί το άμυλο που μένει πίσω μετά το βράσιμο προσθέτει στην πραγματικότητα μια απαλή, βελούδινη υφή στη σάλτσα μόλις ενωθούν.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι τέλεια «al dente». Μερικοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να τρώνε ζυμαρικά που είναι υπερβολικά βρασμένα σε εστιατόρια. Τα σερβίρουν έτσι γιατί το παραβράσιμο μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο όγκο, που σημαίνει ότι τα ζυμαρικά μεγαλώνουν.
Έχετε τη συνήθεια να ανακατεύετε με τη σάλτσα μόλις τελειώσουν το μαγείρεμα των ζυμαρικών; Αυτό είναι λάθος. Τα ζυμαρικά σας θα πρέπει να στραγγίζονται όταν είναι al dente, ώστε να μπορείτε να τα τελειώσετε με τη σάλτσα χωρίς να παραμαγειρευτούν. Στη συνέχεια, σιγοβράζετε τα ζυμαρικά σας στη σάλτσα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά τα αποσύρετε από τη φωτιά.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Τα 8 Καλύτερα Μυρωδικά για Τέλεια Ζυμαρικά
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα