Η Σωστή Στάση Ύπνου για να Αντιμετωπίσετε Διάφορα Προβλήματα Υγείας

Οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τις θέσεις ύπνου τους πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο ύπνος συμβαίνει σε μια συνεχή σειρά κύκλων, από ελαφρύ και βαθύ έως μια φάση γρήγορης κίνησης των ματιών, όταν εμφανίζονται τα όνειρα. Οι άνθρωποι ξυπνούν μετά από κάθε κύκλο χωρίς να το καταλαβαίνουν. Όλοι ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον επτά φορές και όταν τελειώσει ο κύκλος ύπνου, επιστρέφουν στον ύπνο, συχνά με μια απότομη κίνηση, όπως η αλλαγή θέσεων. Οι στάσεις ύπνου δεν είναι θέμα προτίμησης, είναι σίγουρα κάτι παραπάνω στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων υγείας. Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Η Σωστή Στάση Υπνου για να Αντιμετωπίσετε Διάφορα Προβλήματα Υγείας

Ορισμένοι ιστότοποι με συμβουλές ύπνου ισχυρίζονται ότι ορισμένες στάσεις ύπνου είναι πιο ωφέλιμες από άλλες. Για παράδειγμα, ο ύπνος στη δεξιά πλευρά προκαλεί ρυτίδες στο πρόσωπο, αλλά προστατεύει την καρδιά. Επίσης, ο ύπνος ανάσκελα καθαρίζει το πίσω μέρος από τα άχρηστα προϊόντα. Η ικανότητα του εγκεφαλικού συστήματος να απομακρύνει τις τοξίνες και τις επιβλαβείς πρωτεΐνες είναι απαραίτητη για την πρόληψη ορισμένων νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η άνοια, το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στον ύπνο, δεν υπάρχει θέση ύπνου που να είναι ιδανική για όλους. Όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές συνήθειες ύπνου. Ενώ κάποιοι από αυτούς προτιμούν να κοιμούνται ανάσκελα, άλλοι προτιμούν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά.

Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι ο ύπνος ανάσκελα είναι η καλύτερη στάση ύπνου. Είναι μια ουδέτερη στάση που αποτρέπει τον πόνο στο σώμα και μειώνει τον κίνδυνο να πάρει οξέος στομάχου λόγω της θέσης του κεφαλιού.

Ωστόσο, πιστεύεται ότι οι στάσεις ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τη γενική υγεία και να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως πόνο στον αυχένα, πονοκεφάλους, κόπωση, πόνο στην πλάτη, κακή κυκλοφορία, κράμπες, προβλήματα στο στομάχι κ.λπ.

Δείτε ακόμη Η Σημασία του Ξυπνήματος σε Διάφορες Ώρες Κατά τη Διάρκεια της Νύχτας

Ο ύπνος ανάσκελα

Εάν κοιμάστε ανάσκελα, το μαξιλάρι σας πρέπει να είναι χαμηλό, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τη φυσική καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και να επιτρέψει τη σταθερότητα του αυχένα. Η θέση του κεφαλιού δεν πρέπει να είναι πάνω από το στήθος. Εάν αντιμετωπίζετε οπισθοπίεση και πόνο στο ισχίο, μπορείτε να βάλετε ένα επιπλέον λεπτό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη. Επιπλέον, ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης οξέος. Εάν υποφέρετε από παλινδρόμηση οξέος και επιλέξετε να κοιμάστε ανάσκελα, απλώς βεβαιωθείτε ότι ο οισοφάγος βρίσκεται ψηλότερα από το στομάχι σας.

Related Post

Ύπνος στο πλάι

Από την άλλη, αν κοιμάστε στο πλάι, το μαξιλάρι σας θα πρέπει να είναι μεσαίου ύψους, ώστε να μπορεί να στηρίζει τη σπονδυλική στήλη. Για μια ουδέτερη στάση, τα άτομα που κοιμούνται στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά, θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα επιπλέον μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά τους. Για τα άτομα που έχουν άπνοια ύπνου, ο ύπνος σε πλάγια θέση μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα, οδηγώντας σε καλύτερη ξεκούραση και λιγότερες διαταραχές ύπνου.

Ύπνος μπρούμυτα

Εάν κοιμάστε μπρούμητα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε είτε χωρίς μαξιλάρι είτε πολύ λεπτό μαξιλάρι καθώς αυξάνει τον κίνδυνο τεντώματος και πόνου στην πλάτη. Συνιστάται η χρήση ενός πρόσθετου μαξιλαριού κάτω από τη λεκάνη για να αποφευχθεί η καταπόνηση των μυών και του λαιμού.

Ο ύπνος στο πλάι είναι ο καλύτερος για άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας

Η υπνική άπνοια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που συχνά προκαλείται από το υπερβολικό βάρος και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής. Τα άτομα που υποφέρουν από υπνική άπνοια σταματούν να αναπνέουν πολλές φορές τη νύχτα επειδή οι μύες του λαιμού τους ηρεμούν και εμποδίζουν τους αεραγωγούς. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακά προβλήματα.

Οι έγκυες είναι καλύτερα να κοιμούνται στην αριστερή τους πλευρά. Ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να συμπιέσει το συκώτι, ενώ ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να κάνει το μωρό να πιέσει το διάφραγμα της μητέρας, δυσκολεύοντάς το να αναπνεύσει.

Η σωστή στάση ύπνου για εσάς είναι αυτή στην οποία νιώθετε πιο άνετα, η οποία βελτιώνει τον ύπνο σας και λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα υγείας σας. Σε περίπτωση που δεν κοιμάστε άνετα, δοκιμάστε να αλλάξετε τη στάση ύπνου και δείτε εάν μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Επιστημονικές Συμβουλές για να Λύσετε τα Προβλήματα Ύπνου

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα