6 Καθημερινά Πράγματα που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα σας

Αν και η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να φαίνεται κατάλληλη για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις σας, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να έχετε διαπράξει κάποια λάθη που εμποδίζουν την επίτευξη μιας άψογης επιδερμίδας και να μην είναι άμεσα εμφανή. Ωστόσο, μπορούν να συμβάλουν σε ακμή ή πρόωρες ρυτίδες. Ρυτίδες και τα Ψεγάδια στο Δέρμα: Ανακατέψτε Καφέ και Μηλόξυδο Και Δώστε Τέλος

Δεν αλλάζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Στη βιασύνη ενός πολυάσχολου πρωινού, είναι βολικό να βάλετε το ίδιο καθαριστικό προσώπου και ενυδατική κρέμα που εφαρμόσατε το προηγούμενο βράδυ. Ωστόσο, η προσκόλληση στα ίδια προϊόντα μέρα με τη μέρα μπορεί να μην είναι η καλύτερη προσέγγιση για το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι προτείνουν να προσαρμόσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας ανάλογα με τις εποχές για να βελτιστοποιήσετε την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας. Καθώς ο καιρός κρυώνει, η μετάβαση από ένα απολεπιστικό καθαριστικό σε ένα πιο ήπιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό.

Εφαρμόζετε αντηλιακό μόνο όταν λάμπει ο ήλιος.

Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για υπαίθριες καλοκαιρινές δραστηριότητες. Μπορεί επίσης να αποτρέψει τη γήρανση του δέρματος όταν εφαρμόζεται σε εσωτερικούς χώρους. Ενώ το γυαλί που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα, σπίτια και παράθυρα γραφείων εμποδίζει αποτελεσματικά τις περισσότερες ακτίνες UVB, προσφέρει λιγότερη προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA. Επομένως, ακόμα κι αν βρίσκεστε κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα να εργάζεστε σε ένα γραφείο όλη μέρα, η εφαρμογή αντηλιακού παραμένει μια σοφή επιλογή για την προώθηση της μακράς διάρκειας, νεανικής επιδερμίδας.

Έχετε το πλιγούρι βρώμης ως καθημερινό πρωινό σας.

Το να απολαύσετε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης για πρωινό είναι ένας απολαυστικός και θρεπτικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Ωστόσο, η καθημερινή κατανάλωσή του μπορεί ακούσια να επηρεάσει αρνητικά το σώμα και το δέρμα σας. Μπορεί να περιορίσει την πρόσληψη κρίσιμων θρεπτικών συστατικών, οδηγώντας ενδεχομένως σε υποσιτισμό και αφήνοντας το δέρμα σας ξηρό και ξεφλουδισμένο.

Δείτε ακόμη Η Καλύτερη και Αποτελεσματική Ρουτίνα Φροντίδα Επιδερμίδας Σύμφωνα με τους Δερματολόγους

Ξεκινάτε τη μέρα σας με έναν πρωινό καφέ.

Για πολλούς, ένα φλιτζάνι καφέ είναι ένα ουσιαστικό μέρος της πρωινής ρουτίνας τους. Ωστόσο, εάν τον καταναλώνετε καθημερινά πριν από το πρωινό, μπορεί άθελά σας να βλάψετε το δέρμα σας. Ο καφές δρα ως ισχυρό διουρητικό, προκαλώντας δυνητικά ήπια αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματός σας, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο στις πρόωρες ρυτίδες.

Related Post

Περνάτε αρκετό χρόνο στο ντους.

Ένα μακρύ και ζεστό πρωινό ντους είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να ξυπνήσετε, ειδικά τις κρύες μέρες. Ωστόσο, το να το κάνετε καθημερινό τελετουργικό μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το προστατευτικό φράγμα του δέρματος, το οποίο διατηρεί τη ζωτική υγρασία και επιταχύνει τη γήρανση. Επιπλέον, εάν πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους να είστε προσεκτικοί, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει διαστολή των τριχοειδών αγγείων του προσώπου και ενδεχομένως να τα καταστρέψει.

Έχετε συμπεριλάβει το κόκκινο κρέας στη διατροφή σας.

Όσον αφορά τη διατροφή, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επιλογές σας μπορούν να έχουν αντίκτυπο πέρα από τις γευστικές σας προτιμήσεις. Για τις γυναίκες, η συμπερίληψη κόκκινου κρέατος στη διατροφή τους μπορεί να σχετίζεται με ρυτίδες. Επιπλέον, η μέθοδος που επιλέγετε για να μαγειρεύετε το κρέας, κυρίως μέσω τεχνικών υψηλής θερμοκρασίας και ξηρού, μπορεί να συνδέεται με μια άλλη ανησυχητική προοπτική: τον αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.

Η φροντίδα του δέρματός σας και η κατανόηση των συγκεκριμένων αναγκών του σε διαφορετικές χρονικές στιγμές είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της συνολικής σωματικής αρμονίας. Περιστασιακά, η υπερβολική κατανάλωση ακόμη και των πιο υγιεινών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες. Η ισορροπία είναι το κλειδί σε όλες τις πτυχές της ζωής.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Κάντε Αυτές τις 4 Ασκήσεις Προσώπου για Σύσφιξη του Δέρματός σας Χωρίς Χειρουργείο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα