Μαγείρεμα στον Ατμό: Γιατί είναι πιο Υγιεινό

Το μαγείρεμα στον ατμό μπορεί να είναι μια αρκετά υποτιμημένη μέθοδος παρασκευής φαγητού. Όμως διατηρεί τη θρεπτική αξία του φαγητού και είναι εύκολο. Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;

Γιατί το Μαγείρεμα στον Ατμό Είναι το πιο Υγιεινό

Τι είναι η μαγειρική στον ατμό

Είναι μια τεχνική μαγειρέματος όπου ο ζεστός ατμός χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τη θερμότητα στο φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έρχεται σε επαφή με νερό, όπως όταν βράζει, ή με μαγειρικά έλαια και λίπη, όπως στο τηγάνισμα. Παρακάτω είναι μερικοί διατροφικοί λόγοι που πρέπει να προτιμήσετε την μαγειρική στον ατμό.

Διατηρεί ανέπαφα τις βιταμίνες και τα μέταλλα

Οι συμβατικές μέθοδοι μαγειρέματος όπως το τηγάνισμα ή το βράσιμο βοηθούν ελάχιστα στη διατήρηση της θρεπτικής ποιότητας του φαγητού. Η διαδικασία του ατμού διατηρεί τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που βρίσκονται στα λαχανικά. Ο ατμός ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη ορισμένων βιταμινών όπως η βιταμίνη Β, η θειαμίνη, η νιασίνη και η βιταμίνη C. Επίσης, ορισμένα μέταλλα όπως το κάλιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος παραμένουν ανέπαφα.

Δείτε ακόμη Προσοχή: Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Φάτε ένα Μπιφτέκι που Είναι Ακόμα Κόκκινο στη Μέση – Ποια Είναι η Διαφορά Του Κιμά Με την Μπριζόλα

Δεν απαιτεί λάδι

Όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται στον ατμό, δεν χρειάζεται λάδι, κάτι που χρησιμοποιείται τακτικά στο τηγάνισμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αμέσως χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από τα τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί σε λάδι.

Related Post

Κάνει το φαγητό εύπεπτο

Η διαδικασία του ατμού καθιστά τα μαγειρεμένα λαχανικά και φρούτα μαλακά, αφήνοντάς τα εύκολα εύπεπτα για τον οργανισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας μπορεί να απολαύσει όλες τις θρεπτικές ιδιότητες απρόσκοπτα.

Μειώνει τη χοληστερόλη

Το μαγείρεμα φαγητού στον ατμό βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν χρειάζεται να το μαγειρέψετε με λάδι. Έτσι, δεν καταναλώνετε πρόσθετο λίπος ή εκείνα τα κορεσμένα λίπη που συμβάλλουν σε υψηλά επίπεδα αίματος και χοληστερόλης. Επομένως, είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να μαγειρέψετε το φαγητό σας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα