in , , , , ,

4 Απλές Μέθοδοι για να Κάνετε το Ξύλο Αδιάβροχο

DIY αδιαβροχοποίηση ξύλου,DIY κατασκευές,κατασκευές κήπου,χρήσιμα,ξύλο,
DIY αδιαβροχοποίηση ξύλου,DIY κατασκευές,κατασκευές κήπου,χρήσιμα,ξύλο,

Είτε είναι έπιπλα εξωτερικού χώρου, δάπεδα βεράντας ή κατασκευές κήπου, η αδιαβροχοποίηση του ξύλου είναι απαραίτητη για την πρόληψη της μούχλας και της σήψης. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στο DIY για να κάνετε το ξύλο αδιάβροχο. Πώς να Βάψετε Ξύλο με Τσάι

4 Απλές Μέθοδοι για να Κάνετε το Ξύλο Αδιάβροχο

Πώς το νερό βλάπτει το ξύλο

Υπάρχουν τέσσερα κύρια προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το νερό στο ξύλο.

  • Ρωγμές και σχίσματα: Όταν το ξύλο απορροφά νερό, ορισμένα μέρη του διαστέλλονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ρωγμές. Αυτό όχι μόνο φαίνεται κακό, αλλά μπορεί επίσης να είναι ανασφαλές.
  • Αποχρωματισμός: Η παρατεταμένη έκθεση στο νερό και το ηλιακό φως μπορεί να αλλάξει το χρώμα του ξύλου. Η σήψη μπορεί να το σκουρύνει, ενώ η απροστάτευτη έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί να το ξασπρίσει.
  • Μούχλα: Το υγρό ξύλο είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα. Όπου δεν υπάρχει υγρασία, δεν υπάρχει μούχλα. Επομένως, η αδιαβροχοποίηση του ξύλου μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά προβλήματα μούχλας.
  • Γρατσουνιές: Παραδόξως, όταν το ξύλο απορροφά νερό, τείνει να γίνει πιο μαλακό, καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε γρατσουνιές. Αυτές συχνά παραμένουν ακόμη και μετά το στέγνωμα του ξύλου, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Πως μπορείτε να αδιαβροχοποιήσετε το ξύλο

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να κάνετε το ξύλο αδιάβροχο. Μπορείτε να επιλέξετε λινέλαιο, σφραγιστικά ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα στεγανωτικά βερνίκια.

Φινίρισμα λαδιού

Τα φινιρίσματα λαδιού όπως ο λιναρόσπορος, το tung ή το δανέζικο έλαιο εισχωρούν σε γυμνό ξύλο, προστατεύοντάς το και αποκαθιστώντας τα φυσικά έλαια που χάθηκαν λόγω γήρανσης.

Είναι ασφαλή για χρήση γύρω από φυτά, ζώα και παιδιά, καθιστώντας τα ιδανικά για ξύλινα αντικείμενα εσωτερικού χώρου, όπως κορνίζες, κουτιά κοσμημάτων και χειροτεχνίες μικρού μεγέθους.

Το λάδι φωτίζει το σκούρο ξύλο, αλλά απαιτεί επανεφαρμογή κάθε έξι μήνες έως ένα χρόνο, καθιστώντας το λιγότερο κατάλληλο για αντικείμενα που χρησιμοποιούνται πολύ, όπως τραπέζια φαγητού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Οικολογικό Γυαλιστικό Ξύλου με Μόνο 2 Υλικά

Χρώματα ξύλου

Τα χρώματα ξύλου ανακατεμένα με ξύδι, όχι μόνο διεισδύουν αλλά και χρωματίζουν το ξύλο. Ενισχύουν την εμφάνισή του, προσφέροντας προστασία UV και μέτρια αντοχή στο νερό.

Είναι μια καλή επιλογή για ξύλινες κατασκευές εξωτερικού χώρου όπως φράχτες και δάπεδα βεράντας. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα, αν και είναι συχνά πιο ακριβά από άλλα φινιρίσματα και διαρκούν έως και πέντε χρόνια.

Σφραγιστικά

Τα σφραγιστικά, συμπεριλαμβανομένης της λάκας, του βερνικιού και της πολυουρεθάνης, ενισχύουν χημικά το ξύλο, δημιουργώντας μια μακράς διάρκειας υδατοαπωθητική επιφάνεια.

Αν και μπορεί να μην προσφέρουν εκτεταμένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, προσθέτουν ένα επιπλέον φράγμα υγρασίας, καθιστώντας τα ιδανικά για ξύλινες επιφάνειες εσωτερικού χώρου όπως πάγκους, πόρτες, επενδύσεις και shiplap σανίδες μπάνιου.

Κάθε τύπος στεγανοποιητικού έχει διαφορετικούς χρόνους στεγνώματος, με την πολυουρεθάνη να είναι η πιο δημοφιλής αλλά πιο χρονοβόρα, που απαιτεί τρεις στρώσεις για έως και τρεις ημέρες.

Πώς να αδιαβροχοποιήσετε το ξύλο σε 7 βήματα

Η αδιαβροχοποίηση του ξύλου είναι μια απλή διαδικασία, αλλά είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πλήρης αδιαβροχοποίηση. Όταν γίνεται σωστά, παρέχει μακροχρόνια προστασία από το νερό. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Ξεκινήστε αφαιρώντας τυχόν επιφανειακές βρωμιές και υπολείμματα από το ξύλο. Μια καθαρή επιφάνεια διασφαλίζει ότι το χρώμα ξύλου ή το στεγανωτικό κολλάει σωστά. Σκουπίστε τα σαθρά σωματίδια και χρησιμοποιήστε ένα γενικό καθαριστικό για έναν τελικό καθαρισμό. Εάν το ξύλο είναι καινούργιο, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Μετά τον καθαρισμό, τρίψτε με τραχύ γυαλόχαρτο και ολοκληρώστε με ένα πιο λείο. Σκουπίστε την επιφάνεια για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Αποφασίστε εάν θέλετε να προσθέσετε χρώμα ή να αναδείξετε τους φυσικούς κόκκους του ξύλου. Επιλέξτε το χρώμα ξύλου ή το σφραγιστικό που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας.

Χρησιμοποιήστε πινέλο ή ψεκαστήρα για να εφαρμόσετε την πρώτη στρώση υλικού που επιλέξατε. Αφήστε το να στεγνώσει στον προτεινόμενο χρόνο, όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες του προϊόντος.

Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση, τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια του ξύλου πριν εφαρμόσετε την επόμενη στρώση. Χρησιμοποιήστε λεπτό γυαλόχαρτο και στεγνό πανί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

Εφαρμόστε ένα επιπλέον στρώμα υλικού και αφήστε το να στεγνώσει. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τα βήματα τριψίματος και εφαρμογής για να πετύχετε τον επιθυμητό αριθμό στρώσεων.

Αφήστε το ξύλο να σκληρύνει για τρεις ημέρες πριν το υποβάλετε σε οποιαδήποτε χρήση. Αποφύγετε να περπατάτε πάνω του ή να τοποθετείτε έπιπλα.

Πάντα να χρησιμοποιείτε προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γυαλιά, γάντια και κατάλληλο ρουχισμό για να προστατευθείτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Πώς να Ξεφορτωθείτε Εύκολα τις Γρατζουνιές σε Ξύλο και Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

11 Κόλπα με Ρούχα που Βοηθούν τις Διασημότητες να Διορθώσουν τον Σωματότυπό τους

11 Κόλπα με Ρούχα που Βοηθούν τις Διασημότητες να Διορθώσουν τον Σωματότυπό τους

Γιατί Πρέπει να Καθαρίσετε το Μεταλλικό Φίλτρο του Απορροφητήρα με Κόκα Κόλα

Κάνει δουλίτσα – Γιατί Πρέπει να Καθαρίσετε το Μεταλλικό Φίλτρο του Απορροφητήρα με Κόκα Κόλα