in , , , ,

Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Ξεραμένα Πινέλα Βαψίματος

Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Ξεραμένα Πινέλα Βαψίματος
Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Ξεραμένα Πινέλα Βαψίματος

Οι τοίχοι σας λάμπουν με νέα μπογιά, αλλά μόλις τρεις μέρες μετά θυμάστε ότι ξεχάσετε να καθαρίσετε τα πινέλα. Κατηγορείτε το χάος, τα παιδιά, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να είστε μεγάλοι για να ξεχάσετε τα προφανή. Με λίγη υπομονή και ελάχιστη εργασία μπορείτε να επαναφέρετε τα ξεραμένα πινέλα σας στην αρχική τους κατάσταση. Σκουριά στο Σπίτι: 5 Φυσικοί Τρόποι για να Την Καθαρίσετε Μια Και Καλή – Οικονομικά Με Υλικά Που Έχεις Στο Σπίτι

Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Ξεραμένα Πινέλα Βαψίματος

Η βαφή τείνει να συσσωρεύεται ακριβώς κοντά και μέσα στη μεταλλική ταινία των πινέλων. Αυτό κάνει τις τρίχες να κολλάνε και επομένως πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Για να τα καθαρίσετε, συχνά χρησιμοποιείτε ζεστό νερό με υγρό πιάτων. Ωστόσο, πρέπει να το αποφεύγετε εντελώς.

Είναι καλύτερο ένα 1/2 φλιτζάνι μαλακτικό ρούχων αναμεμειγμένο σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Το μαλακτικό μειώνει την επιφανειακή τάση μεταξύ υγρών και στερεών, καθιστώντας κατά μία έννοια το νερό πιο «υγρό».

Δείτε ακόμη Χλωρίνη Επάνω Στα Ρούχα: Μην Πανικοβάλλεστε – Πως θα Σώσετε τα Ρούχα σας Με 2 Υλικά από Την Κουζίνα

Εάν το πινέλο παραμένει ξεραμένο δοκιμάστε να μουσκέψετε μόνο τις τρίχες σε καυτό ξύδι. Τοποθετήστε το πινέλο σας με τις τρίχες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα βάζο και ρίξτε μέσα πρόσφατα βρασμένο λευκό ξύδι — αρκετό για να φτάσει μέχρι τη μεταλλική ταινία αλλά όχι στη λαβή. Αφήστε το να μουλιάσει μέχρι το ξύδι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά ξεπλύνετε καλά. Χρησιμοποιήστε μια πλαστική βούρτσα (ποτέ μεταλλική, θα κυρτώσει τις τρίχες) ή μια παλιά βούρτσα μαλλιών για να χτενίσετε απαλά τις τρίχες.

Εάν το πινέλο είναι πολύ ξεραμένο, δοκιμάστε διαλυτικό χρώματος ως έσχατη λύση. Βρείτε ένα βάζο με καπάκι και κόψτε μια σχισμή στο καπάκι στο πλάτος του πινέλου. Περάστε το πινέλο μέσα από το καπάκι, έτσι ώστε η μεταλλική ταινία να εφαρμόσει καλά και προσθέστε αρκετό διαλυτικό χρώμα μέχρις να φτάσει στις άκρες των τριχών. Βιδώστε το καπάκι + πινέλο στο βάζο και αφήστε το για λίγες μέρες. Καθώς το διαλυτικό χρώματος εξατμίζεται, οι αναθυμιάσεις θα ανέβουν μέσα από τις τρίχες και θα μαλακώσουν το ξεραμένο χρώμα. Βουρτσίστε καλά με μια πλαστική χτένα για να αφαιρέσετε τα κομμάτια χρώματος που έχουν χαλαρώσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποφύγετε να ξεραίνονται τα πινέλα σας

Το να βραχούν τα πινέλα σας (υγρά, όχι να μουλιάσουν) πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, θα σας βοηθήσει να τα καθαρίσετε στο τέλος.

Εάν δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να πλύνετε αμέσως τα πινέλα σας, μην τα αφήσετε επί τόπου. Αντίθετα, γεμίστε ένα παλιό βάζο με αρκετό ζεστό σαπουνόνερο για να καλύψετε τις τρίχες χωρίς να μουσκέψετε την ξύλινη λαβή. Το ξύλο διαστέλλεται όταν απορροφά νερό και με την πάροδο του χρόνου οι τρίχες θα ξεκολλήσουν.

Εάν χρησιμοποιείτε βαφή με βάση το λάδι, αντικαταστήστε το σαπουνόνερο με όποιο διαλύτη προτιμάτε. Αν τα αφήσετε σε ένα βάζο μερικές ώρες έως και μια μέρα δεν θα φθαρούν.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Κάνε Τα Μπρούτζινα “Γυαλί”:Πώς να Καθαρίσετε με 2 Φυσικά Υλικά Κουζίνας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.9 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Παθητικό Κάπνισμα: Βλάπτει τα Κατοικίδια

Παθητικό Κάπνισμα: Βλάπτει τα Κατοικίδια

καθαρισμός με ξύδι,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Τι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΕ να Καθαρίζετε με Ξύδι στο Σπίτι