in , , ,

Συρματοκιβώτια Τα Μαγικά: 20 DIY Κατασκευές για να Βελτιώσετε τον Κήπο σας

Οι κήποι με συρματοκιβώτια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς λόγω της μοναδικής αισθητικής έλξης και των λειτουργικών πλεονεκτημάτων τους. Τα συρματοκιβώτια είναι καλάθια από συρμάτινο πλέγμα γεμάτα με πέτρες, δημιουργώντας ένα ευέλικτο και ανθεκτικό υλικό κατασκευής για διάφορα έργα εξωραϊσμού του κήπου. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος και την κλίμακα του κήπου σας, καθώς και τη συνολική σχεδιαστική αισθητική που θέλετε να επιτύχετε. Τα συρματοκιβώτια προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες για τη δημιουργία οπτικά εντυπωσιακών και λειτουργικών στοιχείων στον κήπο σας. 27 Ιδέες με Χυμένες Γλάστρες για να Διακοσμήσετε τον Κήπο σας

Τοίχοι αντιστήριξης

Instagram

Τα συρματοκιβώτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κομψών και στιβαρών τοίχων αντιστήριξης. Είναι εξαιρετικά για να συγκρατούν το χώμα σε επικλινή εδάφη, ενώ προσθέτουν μια ενδιαφέρουσα υφή στον κήπο. Μπορείτε να αλλάξετε το ύψος και το σχήμα των τοίχων για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον.

Ζαρντινιέρες

Instagram

Φτιάξτε υπερυψωμένα παρτέρια κήπου ή ζαρντινιέρες χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια. Μπορούν να γεμίσουν με χώμα, επιτρέποντάς σας να καλλιεργήσετε μια ποικιλία φυτών, λουλουδιών, βοτάνων ή ακόμα και μικρών δέντρων. Τα συρματοκιβώτια παρέχουν εξαιρετική αποστράγγιση και μπορούν να γίνουν σε διαφορετικές διαμορφώσεις για να δημιουργήσουν μοναδικά σχέδια.

Ψησταριά εξωτερικού χώρου

Instagram

Κατασκευάστε μια εξωτερική ψησταριά χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια ως βάση για πάγκους και χώρους ψησίματος. Δημιουργούν μια στιβαρή και ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια για μαγείρεμα και προετοιμασία φαγητού.

Όρια κήπου

Instagram

Τα συρματοκιβώτια σχηματίζουν ένα συμπαγές και στιβαρό φράγμα που βοηθά στη διατήρηση του σχήματος και της δομής των παρτεριών κήπου, των μονοπατιών ή των διαδρόμων. Μπορούν να αποτρέψουν τη διάβρωση του εδάφους παρέχοντας σταθερότητα.

Γλυπτά

Instagram

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια για να δημιουργήσετε γλυπτά στον κήπο σας. Πειραματιστείτε με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη για να δημιουργήσετε μοναδικές κατασκευές όπως καμάρες, κολώνες ή ακόμα και εγκαταστάσεις τέχνης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Υπερυψωμένα παρτέρια

Instagram

Δημιουργήστε ένα παρτέρι κήπου πολλαπλών επιπέδων χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια. Στοιβάξτε τα σε βαθμιδωτό σχηματισμό, γεμίζοντάς τα με χώμα και φυτά. Αυτό το σχέδιο προσθέτει βάθος και οπτικό ενδιαφέρον στον κήπο σας.

Παραβάν κήπου

Instagram

Δημιουργήστε παραβάν κήπου χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια. Στοιβάξτε τα στο επιθυμητό ύψος και γεμίστε τα με πέτρες. Αυτό θα προσφέρει ιδιωτικότητα, προσθέτοντας ένα ελκυστικό στοιχείο στον εξωτερικό σας χώρο.

Φράχτης κήπου

Instagram

Χρησιμοποιήστε συρματοκιβώτια ως φράχτη κήπου, παρέχοντας έναν καθαρό και καθορισμένο διαχωρισμό μεταξύ διαφορετικών περιοχών.

Καθίσματα και πάγκοι

Instagram

Κατασκευάστε υπαίθρια καθιστικά ή παγκάκια χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια. Τοποθετήστε τα στο επιθυμητό ύψος, προσθέστε μια ξύλινη ή πέτρινη κορυφή και θα έχετε μια άνετη και οπτικά ελκυστική λύση καθίσματος. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε μαξιλάρια για μεγαλύτερη άνεση.

Γλάστρες λουλουδιών

Instagram

Κατασκευάστε ψηλές γλάστρες με συρματοκιβώτια. Γεμίστε τα με πέτρες για σταθερότητα και δημιουργήστε μια στιβαρή βάση. Φυτέψτε λουλούδια ή αναρριχώμενα κλήματα για να δημιουργήσετε ένα κατακόρυφο εστιακό σημείο στον κήπο.

Δείτε ακόμη 25 Ιδέες με Φράχτες Μπαμπού για να Δωσετε μια Ρουστίκ Πινελιά στον Κήπο σας

Σιντριβάνι

Instagram

Τα συρματοκιβώτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εντυπωσιακών σιντριβανιών στον κήπο σας. Φτιάξτε έναν τοίχο ή μια κατασκευή αφήνοντας χώρο για τη ροή του νερού. Εγκαταστήστε μια αντλία και μια πηγή νερού και θα έχετε έναν όμορφο καταρράκτη ή σιντριβάνι.

Ζαρντινιέρες

Instagram

Δημιουργήστε μια σειρά από ζαρντινιέρες με συρματοκιβώτια στο επιθυμητό ύψος, γεμίζοντας τα με χώμα και φυτεύοντας λαχανικά, βότανα ή λουλούδια. Αυτό το σχέδιο προσθέτει διάσταση στον κήπο σας και διευκολύνει τη φροντίδα και τη συγκομιδή των φυτών σας.

Διακοσμητικές στήλες

Instagram

Κατασκευάστε διακοσμητικές στήλες με συρματοκιβώτια για να τονίσετε τα κάθετα στοιχεία στον κήπο σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν πέργκολες ή ακόμα και ως αυτόνομα στοιχεία με αναρριχητικά φυτά ή διακοσμητικό φωτισμό.

Βάση πέργκολας

Instagram

Τα συρματοκιβώτια προσφέρουν εξαιρετική δομική στήριξη για την πέργκολα. Δημιουργούν μια σταθερή βάση, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και ανθεκτικότητα για ολόκληρη τη δομή.

Μεγάλος λάκκος φωτιάς

Instagram

Δημιουργήστε ένα εκπληκτικό λάκκο φωτιάς χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια ως βάση και τοίχους αντιστήριξης. Παρέχουν εξαιρετικό αερισμό για τη φωτιά και οι πέτρες προσθέτουν μια φυσική και ρουστίκ πινελιά στον κήπο.

Σκαλοπάτια και σκάλες

Instagram

Χρησιμοποιήστε συρματοκιβώτια για να κατασκευάσετε σκαλοπάτια και σκάλες στον κήπο σας, ειδικά σε επικλινείς περιοχές. Δημιουργούν μια σταθερή και οπτικά ελκυστική σκάλα που συνδυάζεται αρμονικά με το γύρω τοπίο.

Βάση για τζακούζι

Instagram

Κατασκευάστε μια βάση τζακούζι με σκαλοπάτια χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια που συνδυάζονται άψογα με το περιβάλλον και προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον και σταθερότητα.

Ψησταριά κήπου

Instagram

Επιλέξτε μια ψησταριά υψηλής ποιότητας που ταιριάζει στις μαγειρικές σας ανάγκες και εγκαταστήστε την με ασφάλεια στη δομή των συρματοκιβωτίων. Αυτό θα δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο μαγειρέματος και ένα κομβικό σημείο για την εξωτερική κουζίνα σας.

Πύλη κήπου

Instagram

Κατασκευάστε κομψές αψίδες ή πύλες κήπου χρησιμοποιώντας συρματοκιβώτια. Αυτές οι κατασκευές μπορούν να χρησιμεύσουν ως είσοδοι σε διαφορετικά τμήματα κήπου ή ως διακοσμητικά στοιχεία κατά μήκος των μονοπατιών, προσθέτοντας μια πινελιά γοητείας και μεγαλοπρέπειας στον εξωτερικό σας χώρο.

Δημιουργήστε το δικό σας γλυπτό

Instagram

Δημιουργήστε ένα μοναδικό σημείο εστίασης στον κήπο σας φτιάχνοντας ένα γλυπτό με συρματοκιβώτια. Τοποθετήστε τα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη για να σχηματίσετε μια καλλιτεχνική δομή. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και υφές πέτρας για να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης 23 DIY Κατασκευές Κήπου με Παλιές Χειροκίνητες Αντλίες Νερού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ποπ κορν σε σαλάτα,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Γιατί Κάποιοι Προσθέτουν Ποπ Κορν στη Σαλάτα;

Food Waste: Γιατί μουχλιάζουν τα Λεμόνια και τι μπορώ να κάνω για να μην τα πετάω

Food Waste: Γιατί μουχλιάζουν τα Λεμόνια και τι μπορώ να κάνω για να μην τα πετάω