in , , , ,

Πώς να Φτιάξετε τα Δικά σας Φυσικά Καθαριστικά Μπάνιου

DIY καθαριστικά μπάνιου,σπιτικά καθαριστικά μπάνιου,φυσικά καθαριστικά μπάνιου,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
DIY καθαριστικά μπάνιου,σπιτικά καθαριστικά μπάνιου,φυσικά καθαριστικά μπάνιου,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Υπάρχουν πολλά «πράσινα» καθαριστικά μπάνιου στην αγορά, αλλά τις περισσότερες φορές είναι φθηνότερο και εξίσου αποτελεσματικό να φτιάξετε τα δικά σας χωρίς χημικά. Με μερικά απλά μη τοξικά και βιοδιασπώμενα συστατικά, μπορείτε να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό και αστραφτερό. Λίπη και Βρωμιές Στα Ντουλάπια Της Κουζίνας: Πώς να τα Καθαρίσετε Με Αυτό Το Σπιτικό Σπρέι Απολιπαντικό Με Υλικά Που Έχετε στο Ντουλάπι

Συστατικά

Μαγειρική σόδα – καθαρίζει, αποσμεί, καθαρίζει
Βόρακας – καθαρίζει, αποσμεί, απολυμαίνει
Σαπούνι Καστίλλης ή υγρό σαπούνι με βάση φυτικά έλαια – καθαρίζει
Αποσταγμένο λευκό ξύδι – καθαρίζει λίπος και αφρούς σαπουνιού, διαλύει εναποθέσεις αλάτων, αναστέλλει τη μούχλα και φρεσκάρει. Σκοτώνει το 99% των βακτηρίων, το 82% της μούχλας και το 80% των ιών
Αιθέρια έλαια – φρεσκάρισμα, απολύμανση
Αλάτι κόσερ – καθαρίζει, απολυμαίνει
Νερό
Μεζούρες και κουτάλια
Βαζάκια
Μπουκάλια σπρέι

Καθαριστικό μπανιέρας και πλακιδίων

Σε ένα βάζο ή ένα μπουκάλι ψεκασμού, αναμείξτε 1 2/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/2 φλιτζάνι υγρό σαπούνι με βάση φυτικό έλαιο. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Ανακινήστε πριν τη χρήση. Απλώστε με ένα πανί ή σφουγγάρι και ξεπλύνετε καλά.

Σκόνη τριψίματος

Αναμείξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι βόρακα και 1 φλιτζάνι αλάτι κόσερ σε ένα βάζο. Πασπαλίστε τα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε, σκουπίστε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

Δείτε ακόμη Με Αυτό το Οικολογικό Αποσμητικό Χαλιών το Χαλί σας θα Μυρίζει Πάντα Υπέροχα

Καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας

Αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι βόρακα ή μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι ξύδι στην τουαλέτα. Αφήστε το για 15 λεπτά (ή περισσότερο, εάν χρειάζεται), τρίψτε και ξεπλύνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαριστικό καθρέπτη

Αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι ξύδι και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε καθρέφτες μπάνιου με στεγνό πανί ή κομμάτι εφημερίδας.

Καθαριστικό σιφονιού

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο σιφόνι και στη συνέχεια 1 φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το να αφρίσει για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό ή βραστό νερό. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε ή να αφήσετε τη μαγειρική σόδα και το ξύδι όλη τη νύχτα.

Απολυμαντικό δαπέδου

Σε έναν κουβά, ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι βόρακα με 8 λίτρα ζεστό νερό. Εφαρμόστε με σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι. Το ξέπλυμα δεν είναι απαραίτητο.

Καθαριστικό λεκέδων σαπουνιού

Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα, τρίψτε με ένα πανί ή σφουγγάρι και ξεπλύνετε. Το ξύδι ή το αλάτι κοσέρ λειτουργούν επίσης.

Καθαρισμός αλάτων ασβεστίου

Για άλατα ασβεστίου σε μια βρύση χρωμίου, μουλιάστε μια πετσέτα σε ξύδι και τυλίξτε την γύρω από τη βρύση. Αφήστε την για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.

Καθαρισμός μούχλας

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι βόρακα και 1/2 φλιτζάνι ξύδι για να κάνετε μια πάστα. Τρίψτε με ένα πινέλο ή σφουγγάρι και ξεπλύνετε με νερό. Για δύσκολη μούχλα, αφήστε την για μια ώρα πριν ξεπλύνετε με νερό.

Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου για άρωμα ή/και καθαριστική δύναμη. Ο ευκάλυπτος, η λεβάντα, η λεμονιά, το τεϊόδεντρο και το θυμάρι είναι από τα αιθέρια έλαια που θεωρούνται αντισηπτικά και αντιβακτηριδιακά.

Χρησιμοποιώντας μια ετικέτα ή μόνιμο μαρκαδόρο, γράψτε τις συνταγές απευθείας σε βάζα και μπουκάλια.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Σπιτικό Καθαριστικό Τοίχου Με Υλικά Που Έχεις Στην Κουζίνα Σου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μην Συνδυάζεις Αυτά Τα Απορρυπαντικά: 6 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Και Οι Σοβαρές Επιπτώσεις Στην Υγεία Μας

Μην Συνδυάζεις Αυτά Τα Απορρυπαντικά: 6 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Και Οι Σοβαρές Επιπτώσεις Στην Υγεία Μας

πολύχρωμο γαλλικό μανικιούρ,ιδέες γαλλικού μανικιούρ,γαλλικό μανικιούρ,συμβουλές για νύχια,ομορφιά,φροντίδα νυχιών,

30 Ιδέες Πολύχρωμου Γαλλικού Μανικιούρ για Αριστοκρατικές Κυρίες