Οι φριτέζες αέρος μπορούν να τηγανίζουν τρόφιμα χωρίς να χρησιμοποιούν λάδι και είναι εύκολο να κάνετε λάθη όταν τις χρησιμοποιείτε. 7 Φαγητά που Μπορείτε να Μαγειρεύετε σε Φριτέζα Αέρος και 7 που Δεν Πρέπει
Αν και είναι δελεαστικό να τοποθετείτε όλα τα υλικά σας στη φριτέζα αέρος με την ελπίδα να ξαναζεσταίνετε ή να μαγειρέψετε γρήγορα το φαγητό σας, πρέπει πραγματικά να αποφύγετε να το γεμίσετε υπερβολικά το καλάθι της.
Δεδομένου ότι περιστρέφει τον ζεστό αέρα γύρω από το καλάθι, θέλετε να δώσετε χώρο σε κάθε συστατικό ώστε αυτός ο αέρας να το θερμάνει από όλες τις πλευρές.
Αν βάζετε πολύ φαγητό στο καλάθι θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του τελειωμένου πιάτου σας, επειδή ορισμένα από τα υλικά στο καλάθι θα μπορούσαν να καταλήξουν να λασπώσουν αντί να γίνουν τραγανά.
Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε τα λασπωμένα φαγητα είναι να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια των κρεάτων και λαχανικών είναι στεγνή προτού προσπαθήσετε να τα μαγειρέψετε στη φριτέζα αέρος.
Μια στεγνή επιφάνεια ροδίζει πιο γρήγορα από μια υγρή αφού η υγρασία στην επιφάνεια θα ατμιστεί. Θα θελήσετε λοιπόν να ταμπονάρετε τα κρέατα και μερικά λαχανικά με χαρτί κουζίνας πριν τα μαγειρέψετε.
Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τη φριτέζα σας, ειδικά αν τη χρησιμοποιείτε συχνά. Ανάμεσα στις συνταγές ή όταν μαγειρεύετε κάτι ιδιαίτερα ακατάστατο, θα πρέπει να πλένετε σχολαστικά όλα τα αφαιρούμενα μέρη της φριτέζας σας. Ευτυχώς, πολλά εξαρτήματά της πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.
Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να καθαρίζετε το κύριο σώμα της φριτέζας για να αφαιρέσετε λίπος και πιτσιλίσματα τροφίμων, τα οποία μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν τη δημιουργία καπνού.
Αν δεν καθαρίζετε τη φριτέζα σας ανάμεσα στα μαγειρέματα θα μπορούσατε να μεταφέρετε ανεπιθύμητες γεύσεις και κομμάτια φαγητού από το προηγούμενο πιάτο σας στο τελευταίο σας γεύμα.
Αν ξεχάσετε να προθερμάνετε τη φριτέζα σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το φαγητό να μην είναι καλά μαγειρεμένο. Για βέλτιστο μαγείρεμα, ρυθμίστε τη φριτέζα αέρα στην κατάλληλη θερμοκρασία λίγα λεπτά πριν τοποθετήσετε το φαγητό σας στο καλάθι της. Έτσι το φαγητό σας θα ψηθεί ομοιόμορφα στη σωστή θερμοκρασία.
Δείτε ακόμη Καθάρισε σαν επαγγελματίας: Πώς να Καθαρίσεις το Καλάθι της Φριτέζας με Ξύδι και να το κάνεις Λαμπίκο
Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι είναι επίσης ένας φούρνος θερμότητας στον πάγκο, που σημαίνει ότι μπορείτε να μαγειρέψετε και να ψήσετε τόσα πολλά σε αυτόν εκτός από απλά τηγανητά φαγητά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα σας ως μίνι φούρνο για να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα πιάτα, όπως στήθος κοτόπουλου ή χοιρινές μπριζόλες, να μαγειρέψετε μικρά ψητά ή να ξαναζεστάνετε τα φαγητά σας.
Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος στη φριτέζα αέρος είναι ότι δεν περιστρέφετε τα κρέατα και ψάρια. Αν τα αναποδογυρίσετε στα μισά του μαγειρέματος, θα έχετε ένα ομοιόμορφα μαγειρεμένο πιάτο.
Και για πρωτεΐνες με ανομοιόμορφο πάχος, όπως χοιρινό φιλέτο ή φιλέτα ψαριού, διπλώστε τα πιο λεπτά μέρη από κάτω για να δημιουργήσετε ένα πιο ομοιόμορφο μέγεθος και να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Θα πρέπει να μετακινείτε περιοδικά τα λαχανικά σας όταν τα μαγειρεύετε σε φριτέζα αέρος ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Η χρήση ενός μπολ σας διευκολύνει επίσης να προσθέσετε καρυκεύματα στο πιάτο σας κατά το μαγείρεμα.
Οι φριτέζες αέρος είναι επίσης εξαιρετικές για το ψήσιμο επιδόρπιων όπως ντόνατς, μπισκότα ακόμη και κέικ. Πριν χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα σας για να φτιάξετε επιδόρπια, απλώς βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι όσο το δυνατόν καθαρότερη, ώστε να μην μεταφέρετε ανεπιθύμητες αλμυρές γεύσεις στα γλυκά σας.
Δεν χρησιμοποιείτε ποτέ λάδι
Αν και δεν χρειάζεστε λάδι για να χρησιμοποιήσετε μια φριτέζα αέρος, δεν πρέπει να φοβάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο για να καλύψετε ορισμένα τρόφιμα, καθώς μπορεί να βοηθήσει να γίνουν πιο τραγανά.
Το μαγείρεμα χωρίς λάδι μπορεί να ακούγεται ελκυστικό, αλλά το λίπος είναι αυτό που προωθεί το ρόδισμα και μπορεί να βοηθήσει το φαγητό να γίνει τραγανό και μόνο η προσθήκη μικρής ποσότητας λαδιού στο φαγητό μπορεί να το βελτιώσει σημαντικά.
Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή οι φριτέζες αέρος είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να τηγανίζουν τρόφιμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν λάδι. Όμως χρειάζεται μια κουταλιά της σούπας λάδι για ομοιόμορφη επικάλυψη του φαγητού πριν το τηγάνισμα στον αέρα.
Δείτε επίσης Φτιάξε το δικό σου Καθαριστικό Σπρέι Φούρνου και κάνε τον να Λάμψει
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα