in , , , ,

8 Εύκολες Σπιτικιές Θεραπείες για Ξηρά και Σκασμένα Χείλη που θα θέλατε να γνωρίζατε νωρίτερα

8 Εύκολες Σπιτικιές Θεραπείες για Ξηρά και Σκασμένα Χείλη που θα θέλατε να γνωρίζατε νωρίτερα
8 Εύκολες Σπιτικιές Θεραπείες για Ξηρά και Σκασμένα Χείλη που θα θέλατε να γνωρίζατε νωρίτερα

Τα σκασμένα χείλη έχουν συσχετιστεί κυρίως με τον χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν λόγω άλλων παραγόντων. Για παράδειγμα, ο εξαιρετικά ξηρός καιρός μπορεί να έχει κακή επίδραση στα χείλη σας. Και ενώ η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη τακτική, μερικές φορές εμφανίζεται το πρόβλημα και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουμε να το λύσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εύκολες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά σκασμένα και ξηρά χείλη. Τι θα Συμβεί στα Χείλη σας αν Χρησιμοποιείτε Συχνά Lip Balm

Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα και μέλι.

brightside

Το τζελ αλόης βέρα χρησιμοποιείται συχνά για εγκαύματα, αλλά μπορεί επίσης να κάνει θαύματα σε σκασμένα και ξηρά χείλη. Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε κάποιο τζελ από το κατάστημα ή να χρησιμοποιήσετε το τζελ απευθείας από το φυτό, εάν το έχετε στο σπίτι. Απλώς πρέπει να βγάλετε ένα φύλλο, να το ανοίξετε και να αφαιρέσετε το τζελ από αυτό. Ωστόσο, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε με φειδώ καθώς η αλόη βέρα έχει ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες.

Όσον αφορά το μέλι, υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν πόσο εξαιρετικό είναι για την επούλωση πληγών. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε τα ξηρά χείλη σας και να τα κάνετε ελαφρά απολέπιση, αφαιρώντας μέρος του νεκρού δέρματος. Το βιολογικό μέλι είναι το καλύτερο για αυτό, γι’ αυτό προσπαθήστε να μείνετε μακριά από μέλια που αγοράζονται από το κατάστημα καθώς πολλά περιέχουν ζάχαρη.

Χρησιμοποιήστε lip balms που έχουν προστασία SPF.

brightside

Ανεξάρτητα από το αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας, το να βάλετε lip balm με SPF 30 ή υψηλότερο είναι πολύ σημαντικό για να προστατέψετε τα χείλη σας. Προσπαθήστε να βρείτε ένα προϊόν που περιέχει είτε οξείδιο του τιτανίου είτε οξείδιο του ψευδαργύρου και εφαρμόστε το κάθε 2 ώρες εάν βρίσκεστε έξω για πολλή ώρα. Να θυμάστε ότι ο ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα και τα χείλη σας, ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Χρησιμοποιήστε λάδι αβοκάντο.

brightside

Ενώ πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λάδι αβοκάντο για το μαγείρεμα, είναι επίσης εξαιρετικό ως ενυδατικό για τα χείλη. Δεν είναι ένα σημαντικό αλλεργιογόνο, επομένως είναι ιδανικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα που έχουν σκασμένα χείλη το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Η στερολίνη που περιέχει προστατεύει τη δομή των κυττάρων του δέρματος και αντιμετωπίζει τη φλεγμονή. Αφού ολοκληρώσει την αναπλαστική του εργασία, αφήνει τα χείλη σας απαλά και εξαιρετικά ενυδατωμένα.

Χρησιμοποιήστε βαζελίνη όλη την ημέρα.

brightside

Η βαζελίνη είναι αρκετά φθηνή και οι επιστήμονες ενέκριναν την καθημερινή χρήση του για σκασμένα χείλη. Σφραγίζει την υγρασία περισσότερο και μπορείτε να την απλώσετε στα χείλη σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχει άφθονο χρόνο για να κάνει τη δουλειά του και να επαναφέρει τη λάμψη στα ξηρά, σκασμένα χείλη σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Απλά Κόλπα για Γεμάτα και Εκφραστικά Χείλη

Χρησιμοποιήστε φέτες αγγουριού.

brightside

Πιθανότατα έχετε δει πολλές γυναίκες σε ταινίες να βάζουν φέτες αγγουριού στα μάτια τους και όπως αποδεικνύεται, μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα με τα χείλη σας. Απλώς πάρτε μερικές φέτες και τρίψτε τις απαλά στα χείλη σας και αφήστε το χυμό αγγουριού πάνω τους για περίπου 10 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε τις φέτες, να τις μετατρέψετε σε πάστα και να τις εφαρμόσετε στα χείλη σας σαν μάσκα.

Χρησιμοποιήστε φακελάκια πράσινου τσαγιού.

© Barita / Shutterstock.com

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει τα σκασμένα χείλη, αλλά αυτό που θα κάνει είναι να μειώσει την αίσθηση καψίματος των ξηρών χειλιών. Απλώς βάλτε ένα φακελάκι τσαγιού σε ζεστό νερό, αφήστε το για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το. Εφαρμόστε το φακελάκι τσαγιού στα χείλη σας για λίγα λεπτά και θα παρατηρήσετε ότι στη συνέχεια θα νιώθετε πολύ καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα ήπιας απολέπισης.

brightside

Υπάρχουν πολλές συνταγές απολέπισης που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και οι περισσότερες από αυτές βασίζονται στη ζάχαρη. Κάτι απλό, όπως ζάχαρη και μέλι, μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για ξηρά και σκασμένα χείλη. Θα πρέπει να είστε πολύ απαλοί με τον τρόπο που το τρίβετε στα χείλη σας. Ένα απολεπιστικό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο αν τα χείλη σας έχουν νιφάδες ξηρού δέρματος που κρέμονται από αυτά.

Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο που περιέχει κερί μέλισσας.

brightside

Το κερί μέλισσας περιέχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση πληγών κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των σκασμένων χειλιών. Θα βοηθήσει στη μόλυνση και θα τονώσει το δέρμα να αρχίσει να παράγει νέα κύτταρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε ένα καλό βάλσαμο για τα χείλη που περιέχει κερί μέλισσας και να συνεχίσετε να το απλώνετε στα χείλη σας όσες φορές θέλετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να αποτρέψετε τα σκασμένα χείλη

© Agung Pratama / Unsplash
  • Αποφύγετε να κρατάτε μεταλλικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τα δόντια και το στόμα σας. Εάν τα χείλη σας είναι ευαίσθητα, θα γίνουν ακόμα χειρότερα κάνοντάς το.
  • Μην γλείφετε, μη δαγκώνετε ή μην μαζεύετε τα χείλη σας όταν τα νιώθετε ξηρά. Αντί να τα υγράνετε, τα κάνετε ακόμα πιο ξηρά.
  • Εάν αναπνέετε από το στόμα σας, σταματήσετε και προσπαθήστε να αναπνεύσετε από τη μύτη σας.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι όλο το χρόνο, ακόμα και τις ημέρες που δεν αισθάνεστε καθόλου αφυδατωμένοι.
  • Εάν το σπίτι σας είναι ξηρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να προσθέσετε λίγη υγρασία που χρειάζεται τον αέρα.
  • Η απολέπιση δεν είναι μόνο μια θεραπεία, αλλά και μια προληπτική μέθοδος. Κάντε το όσο συχνά αισθάνεστε τα χείλη σας το χρειάζονται.

Δείτε επίσης Σαρκώδη χείλη: Το κόλπο με το κραγιόν για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν μεγαλύτερα [BINTEO]

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τάσεις διακόσμησης μπάνιου 2023,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση,

Οι πιο Καυτές Τάσεις Διακόσμησης Μπάνιου για το 2023 και 50 Ιδέες

Τα Δικά Σου Σκουπίδια Ο Δικός Μου Θησαυρός: 30 Απίστευτες Ιδέες για Είδη Σπιτιού Φτιαγμένα από Παλιά Πράγματα

Τα Δικά Σου Σκουπίδια Ο Δικός Μου Θησαυρός: 30 Απίστευτες Ιδέες για Είδη Σπιτιού Φτιαγμένα από Παλιά Πράγματα