in , , , , ,

Απειλή για την Υγεία: 5 Δημοφιλή Είδη Ενδυσης που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα για την Υγεία

Απειλή για την Υγεία: 5 Δημοφιλή Είδη Ενδυσης που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα για την Υγεία
Απειλή για την Υγεία: 5 Δημοφιλή Είδη Ενδυσης που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα για την Υγεία

Είναι εύκολο να εμπλακείτε στις τάσεις της μόδας και της ομορφιάς. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε τι φοράτε από άποψη υγείας. Τι Μπορεί να Συμβεί αν Φοράτε Εσώρουχα Όλη Μέρα

Βλαβερά ρούχα για την Υγεία: Στενά ρούχα

© monicabellucciofficiel/ Instagram, © monicabellucciofficiel/ Instagram

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να φορούν εφαρμοστά ρούχα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία καθώς μπορεί να προκαλέσουν μια πάθηση που ονομάζεται meralgia paresthetica, η οποία είναι παγίδευση νεύρων, με αποτέλεσμα δυσφορία, τσούξιμο και μούδιασμα στα πλαϊνά των μηρών.

Κίτρινα ρούχα

© Hollywood To You/Star Max / GC Images / Getty Images, © Gotham / GC Images / Getty Images

Εκτός από το γεγονός ότι το κίτρινο έχει γίνει σούπερ μοντέρνο τα τελευταία δύο χρόνια, συμβολίζει επίσης την ευτυχία, τη ζεστασιά και τον ήλιο. Δυστυχώς, η κίτρινη βαφή στα ρούχα μπορεί να περιέχει μια χημική ουσία που έχει απαγορευτεί εδώ και καιρό. Το PCB11 είναι μια μορφή πολυχλωριωμένου διφαινυλίου (PCB) που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, σοβαρή ακμή, καρκίνο του ήπατος, καρκίνο της χοληδόχου κύστης, καρκίνο της χοληφόρου οδού, καρκίνο του γαστρεντερικού σωλήνα και καρκίνο του εγκεφάλου. Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν πιθανή σχέση μεταξύ της χρωστικής και του καρκίνου του μαστού.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Φοράτε τα Ιδια Ρούχα 2 Μέρες Συνεχόμενα

Skinny τζιν

© Startraks / Shutterstock.com, © Startraks / Shutterstock.com

Τα skinny τζιν είναι μια εξαιρετική επιλογή στυλ, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβή για την υγεία σας, ειδικά για τα «γυναικεία ευαίσθητα σημεία». Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019, οι γυναίκες που φορούν συχνά skinny τζιν έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αιδοιοδυνία, μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από πόνο στα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν τα φοράτε όχι περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα.

Ρούχα χωρίς ζάρες

© Matt Baron / Shutterstock.com, © Startraks / Shutterstock.com

Τα ρούχα χωρίς ζάρες είναι μια βολική επιλογή για όσους τα θέλουν κατευθείαν από το στεγνωτήριο. Ωστόσο, υπάρχει ένας κίνδυνος: η φορμαλδεΰδη. Από μελέτη διαπιστώθηκε ότι αυτά τα ρούχα περιέχουν υψηλά επίπεδα αυτής της χημικής ουσίας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα επίπεδα που βρέθηκαν στη μελέτη δεν είναι πιθανό να ερεθίσουν τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε δερματίτιδα σε άτομα που είναι αλλεργικά σε αυτήν, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί από εξανθήματα, φουσκάλες και ξεφλούδισμα, ξηρό δέρμα με φαγούρα.

Παπούτσια χωρίς κάλτσες

© Shutterstock / Shutterstock.com, © Andy Buchanan/WPA Pool / Shutterstock.com

Υπάρχουν πολλές τάσεις που προωθούν το να μην φοράτε κάλτσες, αλλά είναι καλύτερο να τηρείτε την παλιά παράδοση να φοράτε πάντα κάλτσες με τα παπούτσια σας. Ως φράγμα απορροφούν τυχόν ιδρώτα και κρατούν τα πόδια στεγνά. Χωρίς αυτά, η τριβή μεταξύ του ποδιού και των παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται πόδι του αθλητή, η οποία είναι βακτηριακή φλεγμονή του δέρματος που προκαλείται από την τριβή σε υγρές ή υγρές επιφάνειες.

Δείτε επίσης Γιατί Είναι Καλύτερα να Αλλάζετε Ρούχα Μόλις Επιστρέψετε Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Υπόθεση Χαρτί Υγείας: 22 Ιδέες για Θήκες και αποθήκευση

Υπόθεση Χαρτί Υγείας: 22 Ιδέες για Θήκες και αποθήκευση

Θες τον δικό σου παράδεισο: 57 Ιδέες για Καθιστικά Εξωτερικού Χώρου

Θες τον δικό σου παράδεισο: 57 Ιδέες για Καθιστικά Εξωτερικού Χώρου