Τι Φανερώνει ο Ιδρώτας για την Υγεία σας

Ο ιδρώτας βοηθά στην εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του σώματός σας και ορίζεται ως «η απελευθέρωση ενός αλατουχου υγρού από τους ιδρωτοποιούς αδένες». Μπορεί να προκληθεί από συναισθηματική κατάσταση, από μια σοβαρή ιατρική κατάσταση ή ακόμα και από την εμμηνόπαυση και την εγκυμοσύνη (λόγω ορμονικών αλλαγών). Οι αποκρινείς αδένες απελευθερώνουν συνεχώς τον ιδρώτα και όταν φτάνουν στο στάδιο της εφηβείας, παρατηρείται αύξηση των ορμονών που κάνουν τους ιδρωτοποιούς αδένες πιο δυναμικούς. Η εφίδρωση μέσω των αποκρινών αδένων συνήθως ξεκινά ακριβώς από την εφηβεία και δεν τελειώνει πραγματικά, οπότε αν διαπιστώσετε ότι δεν ιδρώνετε καθόλου κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλήματος υγείας. 6 Σημάδια στις Μασχάλες που Μπορούν να Φανερώσουν Προβλήματα Υγείας

Αλμυρός ιδρώτας

© pexels.com

Όπως και τα δάκρυα, είναι φυσιολογικό ο ιδρώτας να είναι αλμυρός. Ωστόσο, εάν είναι ασυνήθιστα αλμυρός σε σημείο που καίει τα μάτια σας και τσούζει ανοιχτά κοψίματα, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να έχετε έλλειψη νατρίου.

Ένα πολύ σημαντικό συστατικό για ένα υγιές σώμα είναι η ενυδάτωση, και παρόλο που ακούγεται παράλογο, μπορεί να είστε αφυδατωμένοι όταν έχετε έλλειψη νατρίου στη διατροφή σας. Μπορεί να θέλετε να πίνετε περισσότερα ενεργειακά ποτά για να αυξήσετε τους ηλεκτρολύτες που διαχειρίζονται τα επίπεδα νατρίου και καλίου σας. Αυτό, με τη σειρά του, θα αποτρέψει τον αλμυρό ιδρώτα.

Ελάχιστος ιδρώτας

brightside

Το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό – κάποιοι άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, και είναι φυσικό. Ωστόσο, όπως όλα τα άλλα, το πολύ ή πολύ λίγο από κάτι δεν είναι συνήθως καλό σημάδι.

Αν μετά βίας ιδρώνετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή ενώ κάνετε ποδήλατο, αυτό σημαίνει ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες σας δεν λειτουργούν καλά. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται ανιδρωσία και μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα. Οδηγεί σε υπερθέρμανση, θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, τα οποία είναι όλα ανησυχητικά και απειλητικά για τη ζωή.

Δείτε ακόμη 9 Πρώιμα Συμπτώματα Διαβήτη που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Υπερβολική εφίδρωση

brightside

Όχι μόνο οι άνθρωποι μπορούν να ιδρώσουν σχεδόν καθόλου, αλλά μπορούν επίσης να ιδρώσουν υπερβολικά, και αυτή η κατάσταση συνήθως περνά απαρατήρητη και αγνοείται. Η υπερβολική εφίδρωση ονομάζεται υπεριδρωσία και μπορεί να συμβεί ακόμη και κατά τη διάρκεια κρύου καιρού χωρίς κανένα λόγο. Συμβαίνει επίσης συνήθως σε γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση.

Related Post

Μερικές φορές αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Εάν αισθάνεστε εφίδρωση και απώλεια βάρους, ιδρώτας που εμφανίζεται κυρίως όταν κοιμάστε ή αισθάνεστε πίεση στο στήθος ενώ ιδρώνετε, τότε είναι καιρός να καλέσετε έναν γιατρό. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί μπορεί να διαγνωστεί με διάφορες εξετάσεις που συνταγογραφεί ο γιατρός σας.

Δύσοσμος ιδρώτας

brightside

Εάν πιστεύετε ότι ο ιδρώτας μυρίζει κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου μυρωδιά – είναι εντελώς άοσμος. Αλλά όταν τα βακτήρια στο δέρμα αναμειγνύονται με τον ιδρώτα, προκαλείται μια δυσάρεστη οσμή και αυτό είναι αποτέλεσμα του στρες.

Υπάρχουν 2 τύποι ιδρώτα που προέρχονται από διαφορετικούς αδένες: ο ένας είναι τυπικά άοσμος από τους εκκρινείς αδένες όταν υπερθερμαίνεται και ο άλλος είναι ο όχι και τόσο ευχάριστος στην οσμής από τους αποκρινείς αδένες. Πλένετε αποτελεσματικά τις περιοχές όπου ιδρώνετε και σημειώστε ότι η διατροφή σας, το περιβάλλον και τα φάρμακα επηρεάζουν την οσμή του σώματός σας.

Ιδρώτας εγκυμοσύνης

© pexels.com

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο από το συνηθισμένο και μερικές φορές είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Το σώμα αλλάζει τη μυρωδιά του όταν είστε έγκυος, ακόμη και πριν το συνειδητοποιήσετε.

Η επιστήμη πίσω από αυτό το φαινόμενο είναι ότι η παροχή αίματος του σώματος αυξάνεται λόγω της ανάγκης μεταφοράς περισσότερου οξυγόνου και διατροφής στο μωρό. Το να πίνετε πολύ νερό, να κάνετε ντους κάθε μέρα, να φοράτε φαρδιά ρούχα και να αποφεύγετε τις πικάντικες τροφές είναι όλα λύσεις για να ιδρώσετε λιγότερο.

Δείτε επίσης 7 Σημάδια ότι Καταναλώνετε Πολύ Ψωμί

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα