Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 9 Δημοφιλείς Τεχνικές Πολλαπλασιασμού Φυτών Εσωτερικού Χώρου

Φυτά Εσωτερικού χώρου: Όλοι γνωρίζουν πόση διαφορά μπορούν να κάνουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Κρεμασμένα από την οροφή, τοποθετημένα στο περβάζι ή διακοσμώντας το τραπεζάκι του καφέ, μπορούν να ζωντανέψουν οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι! Η κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό χόμπι, αλλά η αγορά νέων φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι ακριβή και σίγουρα δεν είναι τόσο διασκεδαστική όσο η καλλιέργεια των δικών σας. Ευτυχώς, ο πολλαπλασιασμός των πιο δημοφιλών φυτών εσωτερικού χώρου είναι ευκολότερος από όσο νομίζετε ώστε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε καταπράσινο κήπο. 14 Φυτά για να Καλλιεργήσετε σε Νερό με Μοσχεύματα

Φυτά Εσωτερικού χώρου: Ανθούρια

Για να πολλαπλασιάσετε ένα ανθούριο, κόψτε μερικά φύλλα από ένα φυτό και περάστε τους μίσχους μέσα σε μικρά χάρτινα φορμάκια για cupcakes.

9 Δημοφιλείς Τεχνικές Πολλαπλασιασμού Φυτών Εσωτερικού Χώρου

Ρίξτε λίγο νερό σε ένα ρηχό μπολ ή ένα βαθύ πιάτο και τοποθετήστε τα φορμάκια σε αυτό, βυθίζοντας τα κοτσάνια στο νερό.

Αφήστε τα στο πιάτο ή το μπολ για 7 ημέρες, φροντίζοντας να ξαναγεμίσετε το νερό αν χρειάζεται. Μετά από 1 εβδομάδα, θα έχουν σχηματιστεί μικρές ρίζες στους μίσχους και τα νέα σας φυτά θα είναι έτοιμα για φύτευση σε γλάστρα.

Σύντομα θα έχετε ένα υπέροχο νέο ανθούριο στο σπίτι σας!

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Σανσεβιέρα

Για να πολλαπλασιάσετε μια σανσεβιέρα κόψτε ένα υγιές φύλλο ακριβώς πάνω από το σημείο που ακουμπά στο χώμα και μετά κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Κόψτε ένα αγγούρι στη μέση κατά μήκος και κάντε σχισμές. Τοποθετήστε τα κομμάτια του φύλλου στις σχισμές, φροντίζοντας οι κομμένες άκρες να είναι στραμμένες προς τα κάτω.

Φυτέψτε το αγγούρι σε μια μεγάλη γλάστρα, φροντίζοντας το αγγούρι να είναι πλήρως καλυμμένο με χώμα. Ποτίστε τακτικά και μετά από περίπου ένα μήνα θα έχετε ένα ολοκαίνουργιο φυτό για το περβάζι σας.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Διωναία

Για να πολλαπλασιάσετε μια διωναία κόψτε μερικά φύλλα του φυτού, συμπεριλαμβανομένων των παγίδων, ακριβώς πάνω από το σημείο που ακουμπούν στο χώμα. Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε λίγο νέο φυτοχώμα και ψεκάστε τα με νερό συχνά, φροντίζοντας να είναι συνεχώς υγρά. Σε ελάχιστο χρόνο, τα μοσχεύματα θα σχηματίσουν ρίζες! Πιέστε ελαφρά τις ρίζες στο χώμα της γλάστρας και θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε χώμα για σαρκοφάγα φυτά και ποτίστε με νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Κρατήστε τα φυτά βυθισμένα σε περίπου 1 εκατοστό νερού.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Πόθος

Κόψτε ένα κοντό κομμάτι από το μητρικό φυτό. Γεμίστε μια χάρτινη καρτέλα αυγών με λίγο φυτόχωμα και τοποθετήστε το κομμάτι μέσα. Ψεκάστε το χώμα με νερό για να γίνει υγρό και σφραγίστε την καρτέλα. Μετά από περίπου 2 εβδομάδες, μερικές ρίζες θα έχουν μεγαλώσει.

Φυτέψτε τον πόθο σε μια γλάστρα και στερεώστε τον με ένα λεπτό ραβδί ή ξύλινο σουβλάκι.

Δείτε ακόμη Χρησιμοποιήστε Βότκα για να Βλαστήσετε Σπόρους και να Πολλαπλασιάσετε Γρήγορα Μοσχεύματα

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Ζαμιοκούλκας

Για να πολλαπλασιάσετε ένα ζαμιοκούλκα κόψτε μερικά φύλλα από το μητρικό φυτό. Για κάθε φύλλο που κόβετε, κόψτε μια σχισμή σε ένα φακελάκι τσαγιού και βάλτε το φύλλο.

Ψεκάστε τα φύλλα με νερό τακτικά και μετά από περίπου 10 ημέρες θα έχουν σχηματιστεί μικρές ρίζες.

Related Post

Φυτέψτε τα φύλλα σε μια γλάστρα και θα έχετε μερικά υπέροχα νέα φυτά για το σπίτι σας!

Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Μπενζαμίνη

Ο πολλαπλασιασμός μιας μπενζαμίνης απαιτεί λίγη προετοιμασία, αλλά αξίζει τον κόπο. Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με νερό, σφραγίστε το με πλαστική μεμβράνη και στερεώστε την με ένα λαστιχάκι. Απολυμάνετε ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι και μετά κόψτε ένα λεπτό κλαδί από το μητρικό φυτό. Περάστε το λεπτό κλαδί μέσα από την πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για περίπου 4 ημέρες.

Μετά από 4 ημέρες περίπου, θα έχει σχηματιστεί μια μικρή ρίζα στο λεπτό κλαδί. Φυτέψτε το νέο σας φυτό σε μια γλάστρα και δείτε το να μεγαλώνει!

Κάκτοι

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι κάκτοι μπορούν να πολλαπλασιαστούν εξαιρετικά εύκολα. Για να κόψετε ένα κομμάτι του κάκτου χωρίς να τραυματιστείτε, βάλτε ένα καλσόν πάνω από την άκρη του κάκτου και περάστε ένα ξύλινο σουβλάκι στην κορυφή του καλσόν. Περιστρέψτε το ξύλινο σουβλάκι μερικές φορές για να τυλίξετε το καλσόν γύρω του και μετά κόψτε προσεκτικά ένα κομμάτι από τον κάκτο.

Ρίξτε λίγη άμμο σε ένα ψηλό βάζο και ψεκάστε την άμμο με νερό. Κρεμάστε το κομμένο κομμάτι του κάκτου πάνω από την άμμο με το ξύλινο σουβλάκι.

Μετά από περίπου 2 εβδομάδες, θα έχει σχηματιστεί μια μικρή ρίζα στην κομμένη άκρη του κάκτου. Φυτέψτε τον κάκτο σε γλάστρα και αφαιρέστε το καλσόν.

Πεπερόμια

Ο πολλαπλασιασμός της πεπερόμιας είναι ευκολότερος όταν γίνεται με ελαφρώς αντισυμβατικό τρόπο. Τοποθετήστε λίγο βαμβάκι σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και βρέξτε το με νερό. Κόψτε μερικά φύλλα από το μητρικό φυτό, τοποθετήστε τα στο υγρό βαμβάκι και σφραγίστε τη σακούλα.

Μετά από περίπου 4 εβδομάδες, τα φύλλα θα έχουν αρχίσει να βγάζουν ρίζες και θα είναι έτοιμα να φυτευτούν σε γλάστρα.

Ορχιδέες

Ένα άλλο φυτό που είναι εκπληκτικά εύκολο να πολλαπλασιαστεί είναι η ορχιδέα. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και μετά προσθέστε λίγο μέλι. Κόψτε ένα κοτσάνι που δεν έχει λουλούδι από το μητρικό φυτό. Τοποθετήστε το στο διάλυμα του μελιού και αφήστε το να μουλιάσει για 6 ώρες.

Αφού μουλιάσει, φυτέψτε το σε γλάστρα με την κομμένη πλευρά στραμμένη προς τα κάτω. Χρειάζεστε λίγη υπομονή, αλλά με λίγη προσοχή το κοτσάνι θα μεγαλώσει σύντομα σε μια όμορφη νέα ορχιδέα!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πως να Λιπάνετε Κάκτους

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα